Spiderchick

Simskola
Vår femåring går på simskola. 
 
Förra terminen simtränade barnen tillsammans med sina föräldrar men den här terminen är det solo i bassängen som gäller. 
 
- Åh herregud hur ska det här gå? tänkte jag. Tänk om vårt lille barn inte vågar kliva i bassängen utan sin förälder? Tänk om han blir rädd? Drabbas av vattenskräck? Känner sig övergiven? TÄNK OM HAN TROR ATT VI INTE ÄLSKAR HONOM BRÖÖÖÖÖÖL!
 
Vad händer första lektionen? 
 
Jo femåringen simtränar som om han aldrig gjort annat. Hoppar från kanten, dyker under vattnet, tar instruktioner av fröken, övar bentag i ring och verkar inte känna sig det minsta rädd eller oälskad.
 
Vid sidan av bassängen satt jag och PÖÖÖÖS av stolthet så där som man gör när man är helt övertygad om att ens avkomma är det första barnet i hela världen att på egen hand ta sig ann en simskola (för så måste det ju rimligen vara). 
 
 
 
 
 
 
jennybenny

Det är ju helt galet härligt att bli sådär tok-stolt! Älskart!
August ska börja simskola i sommar i vår pool, ska bli så kul! :) Förra året kunde han ju "hundsimma" med puffar så det ska bli spännande att se hur långt han kommer denna sommaren!

Svar: Kul :) Ja det är härligt att bli så där sprickfärdigt stolt :)
Moa DeBruin

Ellen

Hah, jag minns när jag själv gick i simskola och att det var veckans höjdpunkt ungefär, så han har det nog riktigt skoj där i poolen :)

Hanna - Min väg till en starkare och bättre löpare

Hihi, igenkänningsfaktorn är stor. :-)

Anonym

Tänk vad många fina och härliga ögonblick man får vara med om som förälder. Helt makalöst egentligen. Jag är (många) några år äldre än dej och mitt livs bästa stund är när min son tog studenten. Efter ett tungt liv som ensamstående mamma till honom var det helt fantastiskt att mitt i allt ståhej på skolgården känna lycka och stolthet att; vi grejade det. Tillsammans han och jag. Bästa känslan nånsin.

Svar: åh vad härligt :) kram!
Moa DeBruin

Sarah

Haha! Du är en av många föräldrar som känner precis likadant! Jag jobbar själv som simlärare och har många föräldrar som kommer fram till mig första lektioner och ber mig hålla extra koll på deras barn. Men oftast är det så att dom klarar sig kanon bra själva. Går man och badar mycket med sina barn så har dom fått vattenvana och då brukar det aldrig vara något problem! Hoppas ni fortsätter tycka det är kul med simskola!

Sabina

Haha, älskar att läsa din blogg. Du använder så härliga uttryck!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress