Moooooot Oslo!

Nu sjappar vi till Oslo för att hälsa på min kompis Carolina och hennes familj. 
 
Minns ni Carolina som figurerade på bloggen ganska flitigt under några år? Hon bor i Oslo numer, är gift med en norrman, har ett litet kid och ett nyköpt hus. Det ska bli jättekul att hälsa på!
 
Mitt mål i Oslo är för övrigt att besöka Holmenkollen. Det är ju ändå en väldigt känd... Kolle? Holme? Berg? Skidbacke? Mitt andra och kanske viktigaste mål - det är och köpa på mig ett orimligt stort lager SMASH!
 
Smash är världens kanske godaste godis som av högst oklara anledningar inte går att finna i Sverige?? Vi har välfärd, rotavdrag, föräldraledighet och Marabou i säsongssmaker men INTE Smash? Jisses. En del samhällen är bra skeva.
 
A ja. Jag har även lovat en kompis att köpa ett gäng Smashpåsar åt honom *langar*.
 
Hörs i Oslo!


 

Hemmafru och Katlagrotta

Imorse vaknade vi till ljudet av regn som öste ner så jag gjord det enda rätta och började baka kanelbullar. Verkligen MASSA kanelbullar! Det tog sådan tid att kanelbulle-bakningen snart övergick i att laga lunch och vips var klockan 13:00 och jag stod fortfarande i pyjamas. I köket. Samtidigt som jag ironiskt nog lyssnade på Kristina Sandbergs sommarprat om 1930-talets hemmafruar. Kände mig som en. 
 
 
 
 
 
 
Vid 14-snåret kikade solen fram och hela familjen hamnade i chock. Jag klev ut på trappan och kisade så där med ögonen som Orvar i Bröderna Lejonhjärta gör efter att ha varit fånge i en kolmörk Katlagrotta alldeles för länge. 
 
Sen kom några kompisar på besök. Vi avnjöt både den tillfälliga solen och de nybakade kanelbullarna. 
 
 
 
 
 
Bra torsdag. 

En unik vägg

Ja-happ.
 
Efter massa funderingar, lån av tapeter, stora visioner, omröstning här på bloggen, omröstning på instagram samt flera timmars klickande på pinterest ja då blev väggen i köket slutligen *trumvirvel* VIT!
 
Eh. Ja.
 
Did not see that one coming.
 
Kalkitir som jag bloggade om visade sig vara den mest icke barnvänliga färgen någonsin. Tydligen tål den inte fett eller fläckar alls. Och eftersom vi hade tänkt måla väggen bakom kökssoffan, där barnen huserar med kladdiga fingrar och bristand impulskontroll, ja då gick kalkitir bort. Istället bestämde vi oss för att måla väggen grå. Vilket vi även gjorde. Men när vi var klara insåg vi att den grå nyansen vi valt inte ALLS passade till de bruna möblerna. Jag fick riktigt hindra impulsen att omedelbart måla om köksgruppen i kritvitt bara för att väga upp väggen. 
 
Sen försökte vi lösa problemet med googling efter komplementfärger och grå nyanser men blev så förvirrade att jag bröt ihop och köpte vit färg.
 
Så nu är väggen vit. Det känns bra. 
 
Före:
 
 
 
 
 
 
 
Efter före:
 
 
 
 
 
 
Efter efter:
 
 
 
 
 
 
 
Nu ser det lite kalt ut men får vi upp hyllor och tavlor med färg så blir det nog superbra. 
 
Intim jämförelse:
 
 
 
 

Bio och nutellasmask

Vi drog en bio ikväll, jag och min kära make. 
 
Vi såg Paper Towns. 
 
 
 
 
 
 Bevis:
 
 
 
 
Vi kände oss sugna på att hitta på något, vad som helst egentligen och då fick det bli bio. Vi kunde till och med tänka oss att sitta på rad två i salongen då alla andra platser var bokade. Rad två innebär viss nackspärr och att huvudet måste vridas från sida till sida av bioduken för möjligheten att kunna läsa hela textremsan, men ändå. Det var en bra film! Mysig och tänkvärd. Se den om ni är biosugna!
 
Bäst var dock att tjejen bredvid mig käkade Pringleschips varvat med Nutella direkt ur burk. 
 
- Ditt snacks äger! viskade jag till henne och doppade fingret i nutellaburken. 
 
Inte.
 
Men jag ville. 
 

Sämsta sommaren ever

 
 
 
Tur att jag har laddat upp hela våren med Ben&Jerry och choklad. Underhudsfett behövs i den här iskylan. 
 
A ja.
 
Positivt med att sommaren regnar bort:
 
1. Gött för alla som är höggravida
I övervälsignat tillstånd undanber du dig gärna sol, 30 grader och vätskeansamling. Ett svalt väder och ryggläge i tv-soffan - det unnar jag alla gravida.
 
2. Husfixandet får ta plats
Jag har knappast dåligt samvete för att jag har varit inomhus hela dagen idag och strukit väggarna i vårt kök medhårs (med en målarpensel).
 
3. Vi har något att prata om (och vara tacksamma över)
Jag hör snack om vädret var jag än går. Den absolut vanligaste frasen som når mitt arma öra är vi får vara tacksamma för den enda soliga veckan vi fick. Jamenvisst. Tacksamhet är alltid positivt.
 
4. Filmkvällar hej hej
Japp. 
 
5. Måste inte smörja in barnen
Alla med små barn vet att det där med insmorning av solskydd kan vara en kamp i klass med att skapa sig ett instagramflöde fritt från kvargbilder. Dåligt väder = ingen insmorningskamp = luuuuugna och sköna morgnar (nåja). 
 
 

Söndagsloppis

Idag packade vi in oss i bilen och åkte till Tidans loppis. Tidan ligger en bit ifrån Skövde. Loppisen är gigantisk och väldigt välbesökt. Här säljs allt från kläder och leksaker till elgrillar, kristallkronor, kryckor och mediciner. Utbudet är med andra ord eh... Brett. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag träffade min gamla gymnasielärare i loppisvimlet. Han såg inte ut att ha åldrats en dag. Konserverad snudd på. 
 
Alltså, det här med lärare... Jag har åldrats femton år sedan grundskolan men vad gäller mina lärare verkar tiden ha stått still. Dom har inte ändrats någonting. Jag bor till exempel i samma område som min gamla högstadielärare och vi har barn som är jämngamla. Vad hände?? I mina ögon var hon lastgammal då och borde enligt min tidsaxel befinna sig i långt framskridet klimakterie nu. Men näääädå. Vi har JÄMNGAMLA barn!? Jo, jag fattar ju att hon antagligen inte var speciellt gammal när hon var min lärare, men ändå. Konstigt. 
 
A ja. 
 
Efter loppisen åkte vi och fikade i Töreboda. I ren förskräckelse bör tilläggas, innan regnet åter öste ner. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DIY-hybris

Efter bets-suceen med vårt köksbord verkar det som att jag och min kära make har fått hybris för nu ska vi plötsligt fixa allt själva?? Och gärna på en och samma gång. 
 
Vid frukost idag:
 
Min man: Idag målar vi väggen i köket!
Familjen: JAAAAA!
Min man: Och tapetserar barnens rum!
Familjen: JAAAAA!
Min man: Sen bygger vi ett nytt vardagsrumsbord!
Familjen: JAAAAA!
Min man: Av lastpallar!
Familjen: JAAAA!
Min man:  Med hjul!
Familjen: JAAAA!
Jag: Sen sågar vi av vår sänggavel och sängben för dom är så fula och så snickrar vi nya! JAAAAA!
Familjen: Eh... Va? Kan man göra det?
 
Inte vet jag?
 
Jeez. Det var bara ett förslag.
 
A ja. 
 
 
 
Lastpallar införskaffade. Dessa ska alltså bli ett vardagsrumsbord.
 
 
 
 
Färg till köket.
 
 
 
 
 
Jag utanför Biltema, familjen Spiderchicks mest besökta butik just nu.
 

Sjukstuga och kalklitir

Idag har jag legat i sängen HELA DAGEN! Jag har inte mått bra. Trött och matt och lite illamående, dock ej med känslan av att vilja kräkas, tack och lov.
 
Men det är ju inte så roligt att höra om min sjuka förehavanden i sängen (det där lät oväntat snuskigt) så jag tänkte att jag ska uppdatera er angående inredningstankarna i köket.
 
Tack för all input angående tapeten! Övervägande majoritet av er, både här och på instagram, röstade på den vita med blå blommor. Efter att ha stött och blött valet så har vi gått vidare med... Ingen. Tyvärr. Jag blev typ less på hela tapetgrejen och är nu inne på att måla med kalklitir istället. Någon av er tipsade mig om det, tack!
 
Kalklitir är isländskt och gjort på vatten, kalk och pigment. Det är en naturprodukt och tydligen den mest miljövänliga färgen av alla. Den kommer i olika nyanser och ger en betongaktig men ändå mjuk känsla.
 
 
 
 
 
 
Bild lånad från Simplicity
 
 
 
 
 
 
 
I love it! 
 
Jag tänker att det blir jättefint till vår kökssoffa, med vita hyllor och glada accentfärger. 
 
Här kan ni läsa mer om kalklitir (ej sponsrad). 
 
Är det någon som har testat att måla med detta och som kan bekräfta att det är en genialisk idé?
 
Ps. Har hittat bilderna på pintrest och är lite osäker på vem som är ursprungliga ägaren. Hojta till om ni vet källorna.

Möbelshopping

Igår for vi till Ikea. 
 
Jag har insett en sak. JAG GILLAR INTE IKEA!
 
Det finns inget som är smidigt med Ikea. INGET! Att lista ut vilka fästen, krokar och skruvar som hörde till gardinskenorna som vi ville köpa, det var som att genomgå en fysikuppgift skapad av en mycket, mycket sjuk och antagligen galen professor. Gah! Och då är vi ändå normalbegåvade, jag och Spiderpapa.
 
Dessutom - alla hyllor vi ville köpa var slut. Sen kom vi hem och insåg att 1) vi hade köpt fel längd på badrumsstången och 2) vi hade fått med oss fel sits till storebarnets skrivbordsstol. 
 
Det där sista är ju nödvändigtvis inte Ikeas fel men ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det enda som är bra med Ikea är maten. Jag drog en trerätters. 
 
 
 
 
 
 
Nå väl.
 
En hel del fina grejer kom vi ändå hem med. 
 
Förutom skrivbord till barnen, en kökslampa.
 
 
 
 
 
Och fönsterlampor:
 
 
 
 
 
 
Och alldeles FABULÖS gul klocka. Jag visste inta att det var en gul klocka som fattades i mitt liv, men det var det. Nu är jag komplett.
 
 
 

Tapetval

Taaaack för alla snälla ord angående resultatet av köksmöblerna! Jag blir alldeles smickrad och vill starta min egen betsnings-firma eller nåt. "Mörk Bets och vit Pinnstol AB" kan firman heta, så hör man redan i namnet vad jag erbjuder för tjänst. 
 
Ja-happ.
 
Sen var det det här med tapeter också. Det finns så många olika typer att välja på! Nästan för många. Jag blir alldeles förvirrad och rådvillig. 
 
Vi har i alla fall lånat hem dessa tre för att känna av känslan. 
 
 
 
 
 
 
Närbilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag känner mest för den blå med palmblad.
 
Samtidigt känner jag att vi kanske ska strunta i tapet och bara måla vitt? För att det är praktiskt. Samtidigt känner jag (många känslor här) att väggen är inte speciellt stor och har vi tröttnat på tapeten om ett år är det inte hela världen att måla över den.
 
Vilken gillar ni bäst?
 

Nya möbler

Här är resultatet av vår möbelrenovering. 
 
Före:
 
 
 
 
 
Efter:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Spiderpapa är helt chockade över resultatet! Inte för att det blev så himla över-amazing utan mest för att det faktiskt blev bra. Och vi har gjort det själva! Vi är annars ett gift par vars DIY-skills (do it yourself) rent inredningsmässigt ligger i nivå med att per egen maskin gå till affären och köpa nya ljuslyktor. 
 
Vi mörk-betsade alltså bordet och soffan och målade pinnstolarna vita. Jag tycker att färgkontrasten blev jättefin. Soffans dyna ska få ett vitt, avtorkbart tyg. Sen ska vi byta tapet också. Den som är på väggen nu har jag i sann i-ländsk anda börjat avsky. Intensivt. Istället ser jag framför mig hur tapeten ska gå i vitt och blått. Eller bara vitt. Blått, vitt och även gult är hur som helst väldigt fint till det mörka bruna.
 
Ni får hjälpa mig välja tapeter imorgon.
 

Hemma-makeover

Målning av möbler pågår.
 
 
 
 
 
 
 
Ni vet, vi har ju haft en del kval över våra köksmöbler som är i ljus, osmickrande furu (bild här). I helgen bestämde vi att soffan och bordet ska betsas mörkare (lärde mig ordet "betsa" alldeles nyligen) och pinnstolarna ska vi måla vita. Sagt och gjort. I förmiddags körde vi igång projektet. 
 
Obs! Jag rekommenderar er INTE att börja måla om köksmöbler tillsammans med två små barn. Det urartar snabbt i kaos. Håll istället barnen borta från färgen och muta dom med obegränsad mängd ostbågar och ett antal filmer i följd. Jag säger inte att det var så vi gjorde, jag säger bara att det kan vara en god idé.
 
Smygtitt av möbelresultat:
 
 
 
 
 
 
 Smygtitt på mina ben:
 
 
 
 
 
Min makes händer har färgats i någon slags ombré.
 
 
 
 
 
Förstår ni hur hårt färg sätter sig på hud?? Gah! Typ omöjligt att bli ren igen. 
 
A ja. Färgen går väl bort i takt med att vi ömsar skinn. 

Grekland mot alla odds

Nu är vi hemma i Svedala igen. 
 
Vi har haft en fantastiskt bra vecka i Grekland. Men vi höll på att inte komma iväg... Min pappa var den som bokade resan så jag hade ingen koll på vilken tid flyget gick.
 
- Det räcker med att vi åker mot flygplatsen vid kl 13:00, sa pappa vilket jag litade på.
 
Bara det att pappa hade beräknat tiden på två effektiva vuxna, inte på två icke effektiva "så kallade" vuxna med två små barn. När vi sladdade in på flygplatsen var det därför en kvart kvar till incheckningen skulle stänga.
 
Tillåt mig punktera upp förloppet som sedan skedde:
 
• Vi rusar mot incheckningen. 
 
• Med en minut kvar till stängning checkar vi in. 
 
• Inser att vi i all stress lyckats checka in minstebarnets blöjor. Han är förvisso kalsongbärare dagtid men under en 3 timmar lång flygning vet man aldrig vad som händer. 
 
• Vi försöker få incheckningspersonen att backa väskbandet.
 
• Det går inte för sig.
 
• Nä-hä nä. 
 
• Vi vill checka in en barnvagn. "Först måste ni ha en signatur för vagnen, av någon från SAS" säger personen bakom disken.
 
• Jag börjar jaga efter någon från SAS. 
 
• Hamnar i kö till en SAS-disk med ett gäng turister framför mig. Dom verkar administrera sina visum. Alternativt är dom i full färd med att skaffa sig permanent medborgarskap FÖR HERREGUD VILKEN TID DET TAR! 
 
• Avbryter köandet och fortsätter jakten efter någon på SAS.
 
• Hamnar i ytterligare en kö. 
 
• Äntligen! Får den jävla signaturen på lappen och kan checka in barnvagnen. 
 
• Går igenom handbagagekontrollen. 
 
• "Har ni någon flytande vätska i bagaget?" frågar en kontrolldam.
 
• "Nej" svarar jag.
 
• Bara det att hela min väska fullkomligt dignar av flytande vätska. Sex paket tetra-välling, två stycken tetra-kaffe, en festis, en flaska vatten och fyra drickyoghurt. 
 
• Jag skulle antagligen kunna tillverka kärnvapen med all den vätskan. 
 
• Kontrolldamen inte glad.
 
• Gulp.
 
• Efter att kontrolldamen under en halvtimma eller så kört alla drycker genom någon slags avslöjningsmaskin blir jag konfiskerad på allt utom vällingen. 
 
• Spiderpapa springer på toaletten med barnen.
 
• Jag inser att det står "FINAL CALL" på vår gate. 
 
• Gaaaaaah!
 
• Rusar in på herrarnas toalett och skriker efter min familj. "Ni måste kooooomma plaaaaanet går nuuu"
 
• "Jag bajsar" svara någon av barnen.
 
• "Men för i helvete ni kan inte bajsa nu. Vi ska till GREKLAND!" skriker jag. Inte. Men nära på. 
 
• Spiderpapa och barnen hastar ut från toaletten med byxorna vid knäna. Vi springer mot gaten. 
 
• Gate-damen inte glad.
 
• Gate-damen meddelar torrt att vårt bagage var 30 sekunder ifrån att bli avlastat från planet igen. 
 
• Gulp.
 
• Som absolut sista familj bordar vi planet. 
 
• Flygvärdarna inte glada.
 
• Spiderfamiljen där emot mycket glada. 
 
Pjuh. 
 
 
 
 
 

Hemfärd

Då var det dags att fara hem. 

Hej då Grekland för den här gången!
Ni är några som bett om Kreta-tips och det kan ni absolut få. Inte för att en vecka vid Grekisk pool gör mig till någon som helst expert men en del kan jag tipsa er om.

Vi hörs imorgon hemma i Sverige! 

En bra dag

Idag har varit bästa dagen hittills i Grekland. Barnen har varit på synkat gott humör hela dagen och vi har badat non stop. Vi behövde inte ens ta siesta mitt på dagen. 

Höjdpunkten var när 6-åringen plötsligt lärde sig simma under vattnet. Sedan tog han sig fram med något slags fjärilsim i djupa delen av poolen, helt utan simpuffar. Under tillsyn, givetvis. Men han var så stolt! Och stoltast av alla var nog hans mamma. 

- Braaaaaaaaa! hörde jag mig själv tjuta alldeles för exalterat så fort han tog ett simtag.

Nå ja. 

Några kvällsbilder:

Poolhäng och restaurangbesök

Idag har vi hängt vid poolen. Barnen är inte speciellt förtjusta i stranden och havet vilket förvånar mig eftersom jag vill minnas att jag själv ÄLSKADE stranden som liten. Jag lekte vid vattenbrynet i timmar och byggde sandslott så stora att dom egentligen krävde bygglov. Men det där kan förstås vara efterkonstruktioner.

Efter några timmar vid poolen tog vi en tur upp i bergen. Så vackert! 
Sen tog vi en promenad till kvällens restaurang. 
Friterad ost ja tack.
Efter ett par stycken smärre bryt (ljudvolymen vår treåringen kan åstadkomma förtjänar ett blogginlägg för sig) var det en liten som däckade i sin mammas knä.Lista med bra grejer

Lista med bra grejer i Grekland.

1. Fetaost
Om det inte vore för att jag inte gärna vill ådra mig sjörbjugg skulle jag kunna leva på detta!
2. Tsatsiki och vitlöksbröd
Det tar svalget cirka 48 timmar att återhämta sig från anstormningen av all vitlök. FAB! Med andra ord.
3. Kvällar på stranden
4. Solnedgång
Ser sällan solnedgångar likt dessa hemma i Skövde. Av någon anledning.
5. Wasa Fashion
Med inspiration från Gustav Wasa him self månne? Oklart om detta är en "bra grej" med Grekland. Men ändå.
6. Kortspel på balkongen
Kortspel och chips på balkong. Är det måhända det internationella tecknet för chartersemester? Jag tror det.Vi saknar inget

Jo tack vi har det fortsatt bra här på Kreta. Vi badar och solar och läser och badar och äter glass och badar och... Ja ni fattar. Jag måste dock säga att barnen har påverkats av värmen idag. Gnälliga och griniga. Så mitt på dagen chillade vi på rummet. Air condition piggade upp. 

Att chilla med (läs: på) morbror i skuggan hjälpte också mot den värsta värmen.

Vi behöver absolut inte sakna något här i Grekland. 
Alltså, verkligen inget behöver vi sakna.
INGET!Frågan är om inte Marabou Japp anlände till Kreta före den anlände till hyllorna på mitt lokala ICA?

Första dagen och några reflektioner

Men hej vilken fin första dag vi har haft här i Grekland, Kreta närmare bestämt. Min pappa fyller 60 år (idag!) så vi är här ett helt gäng. 

Idag har vi hängt vid poolen och på stranden, likt de soltörstande svenskar vi är. Ikväll ska vi ut och äta.

Några reflektioner: 

- Poolbaren spelar (bara) lugna låtar från 90-talet. Never gonna dance again och Purple Rain går på repeat.

- Jag ÄLSKAR att bada!

- Att ligga i skuggan och läsa en bok är det bästa som finns. 

- Min bror fick med sig ett helt set med knivar genom tullen, medan jag blev obarmhärtigt konfiskerad på min is-kaffe från ICA. 

- ??

- Min bror är inte lönnmördare. Det var en present till vår pappa. 

- Tydligen viktigt att få med sig knivsetet till Grekland, ja. 

- Vi har inte märkt av någon kontant-kris. Människor går alltså inte runt och hamstrar euro-sedlar i underkläderna (mig veterligen).

- Pommesfrittes är jäkligt gott att äta på stranden. 

- Barnen gillar Kreta.

- Eller Kretland som 3-åringen säger. 

Över och ut tills vidare.
I Grekland!

Jisses vilket dygn vi haft! *svettig emoji* Men nu är vi efter många om och men framme i Grekland, på Kreta närmare bestämt. Barnen fixade flygresan galant och di vuxna med.

Nu är det bara en kortare bussresa kvar ska vi stupa i säng på hotellet.

Vi hörs imorgon!


Jöbb jöbb och semesterplaner

Jag och Matilda har jobbat som små as de senaste veckorna för att kunna vara lediga lite under juli. Måndag-tisdag den här veckan hade vi en kollega från Stockholm på besök. Vi hade en kreativ verkstad kan man säga. En del av mitt och Matildas jobb är att komma på och skapa innehåll till olika kanaler, ungefär som jag skapar innehåll till bloggen varje dag i form av text och bild (och ibland film).
 
Imorgon gör jag ett sista jobbryck men sen åker jag till Grekland och jeeeeeeezez vad jag ska slappa och koppla bort allt vad jobb heter! Jag ska dricka vin, sola, bada, bygga sandslott, vara upp sent, sova länge på morgonen, få nya vänner, lära mig grekiska, åka moppe i bergen, instagramma vita hus med blå dörrar, överäta fetaost, dricka mer vin... 
 
När jag kommer hem och någon frågar mig efter företaget och Matilda ska jag spontant och förvånat svara Matilda vem? Det är målet. Jag ska alltså slappna av så mycket att jag helt förtränger vad och vem jag jobbar med. HA! Snacka om total semesteravkoppling. Sen blir det en svinjobbig uppförsbacke för mig hela hösten och Matilda måste sätta in mig i alla projekt och det blir så bökigt att hon till slut tar in en ny kollega som lär sig allt snabbare än mig och plötsligt blir jag varsl... STOPP!
 
Jag ska läsa en bok i Grekland. Det ska jag göra. Blir fint. 
 
 
 
Bokläsnings-planeraren.
 

Tjuvstartat kalas

Idag har vi firat lillebrollan i familjen. Han fyller 3 år först på fredag men då sitter vi på ett plan till Grekland så vi tjuvstartade. Dessutom var idag en bra dag att samla familjen och det är viktigt. Jag är själv uppvuxen med stora kalas varje gång någon fyllde år. 
 
Med en förbluffande plikttrogenhet födelsedagsfirades alla barn i min släkt, jag har typ 14 kusiner (nåt sånt) så vi var på kalas gaaaaaanska ofta när jag var liten. Men jag minns det bara med värme. Den gången per år det var jag själv som stod i centrum och släkten anlände med buller och bång och massa paket, den dagen var magisk. 
  
Föllsisbarnet den här gången hade önskat sig en "vit Bärgar´n tårta" och det fick han också.
 
 
 
 
 
 
Självklart fick han även presenter. I ett av paketen låg det en låda med lego, vartpå födelsedagsbarnet glatt och på ett mycket självklart sätt räckte över lådan till sin storebror. 
 
- Till dig, kungjorde han. 
 
Haha...
 
Så gör bara ett småsyskon van vid att det är storasyskonet som har den totala makten över allt lego i hemmet. 

Förskolepedagoger for presidents

I fredags var sista dagen för barnen på förskolan. Nu är det sommarlov. Till hösten börjar storebarnet skolan och lillebarnet ska byta förskola till en som ligger närmare där vi bor nu.
 
Det känns lite vemodigt. Vi har älskat barnens förskola djupt och innerligt. Jag kommer sakna alla fantastiska pedagoger. Dom har varit en stor del i våra liv och kommit oss nära. Det blir ju så när dom tar hand om det viktigaste och mest värdefulla vi har. Dom har mött oss i kapprummet under stressiga morgnar, pigga morgnar, trötta morgnar, ledsna morgnar och glada morgnar. Alltid välkomnande och alltid med ett glatt humör. Dom har gett våra barn omsorg, trygghet och pedagogiskt lärande. Barnen har fått kärlek och kramar. Jag har fått kramar. Jo, för vissa gånger har även mamman behövt en. Dom har hurrat tillsammans med oss över barnens framsteg och glatt sig åt roliga händelser i vår familj. Jag är så otroligt tacksam för deras jobb! 
 
Förskolepedagoger for presidents! Det säger jag bara. 
 
 
 
 Frihet och trafikerade vägar

Jo tack vi fortsätter att njuta av vårt radhus och ni verkade inte har något emot att läsa om det.
 
Det jag älskar mest är att kunna öppna dörren och kliva ut i gräset. Bara så där. Att barnen kan springa ut och in precis som dom vill. Det är underbart. Jag kan inte ens beskriva. FRIHET!
 
Vid lägenheten hade vi inte ens en gård. Bara en stor, trafikerad väg utanför dörren som lämpade sig mindre bra / extremt dåligt för barnen att leka på. 
 
Jag är nästan rädd att mäklaren ska knacka på dörren och meddela att det visst blev fel i budgiviningen. Det var inte vi som vann huset och nu måste vi flytta tillbaka till den trafikerade vägen. Tyvärr redan idag. Jo visst vi har skrivit kontrakt i flera olika omgångar och fört över pengar i två olika steg men tyyyyyvärrrrr blev det fel och det uppdagades först nu. 
 
- Mä mä mä... stammar jag.
- Ett sådan här miss har aldrig hänt förr men någon gång ska vara den första, kvittrar mäklaren glatt och vinkar in en ny familj i huset. 
 
Hu!
 
Idag dukade vi upp fika i trädgården. Lyxxxxx.  
 
 
 
 
 
 

Sommardagar

Hallåååååååå!
 
Vi har fullt upp av att ta till vara på sommaren som plötsligt anlände. Med två små barn har man inget annat val än att hardcore-njuta varenda solstråleminut från arla morgon. 
 
Mamma får vi bada? Mamma kan vi äta glass? Mamma får vi vattenmelon? Mamma titta på mig jag är NAAAKEN! Mamma jag cyklar! Mamma ska vi åka till stranden? Mamma jag simmar! Mamma nu har jag grävt en hemlig tunnel i sanden. Mamma ska vi plocka blommor? Mamma vi läser på filten!
 
Osv osv osv osv osv. 
 
Det är liksom bara att kapitulera vardagen, lägga allt vad flyttsysslor heter och bara va´. Det hinns inte med något annat. Och det är så det ska vara. 
 
Idag har vi tillbringat största del av tiden på stranden där de minste i familjen har slagit något slags rekord i antal hopp ner i vatten en människa kan göra under en och samma dag. Ta de hoppen han gör i klippet gånger 150 ungefär. Imponerande. 
 
 
 
 
 
 
Behöver jag nämna att rekordhopparen i fråga slocknade för natten vid 18-snåret idag?
 
Nu: Lägga mig ute i trädgården i den ljumma sommarkvällen och läsa en bok. 

Ett tredje barn

Sorry att det enda jag skriver om just nu är flytten men det känns lite som att vi just har fött vårt tredje barn. Ett barn av kött och blod tegel och trä. Så nu är det mycket hus här i blöggen, men det kommer stilla sig snart ska ni se. 
 
Veckan har verkligen bestått av röj (och grillning och massa njut av trädgården såklart). Så fort jag tror att nu är vi klara med röjet ja då står det plötsligt en ny, ännu outforskad, flyttlåda i hallen och pockar på uppmärksamhet. Det dyker även upp nya prylar hela tiden. När jag kom in i köket för en stund sedan stod det en tomte och rullade snöboll lite olustigt bredvid kaffeperkultorn? Vart kom den ens ifrån? Eh?
 
 
 
 
 
 
A ja. Nu börjar vi ändå se slutet i flyttlådetunneln. Hallen är inte längre en hinderbana med risk för eget liv. WOOOOP!
 
 
 
Hall sedd från trappan. 
 
 
 
 
Hall sedd från dörren.
 
 
 
Jag sedd från photoboot.
 

Avtackning av lägenhet

Jahapp. Nu är vi officiellt av med vår lägenhet. Idag var det besiktning och överlämnning av nycklar. Jag var rätt nervös innan. Ja menar vi har bott i lägenheten i fem år med två små barn. Tapeterna är inte täckta med rosenblad om man säger så.............. 
 
Men det gick oväntat bra. Vi fick inte en enda anmärkning. Besiktningsmannen påpekade inte ens elementet i barnens rum som någon (jag nämner inga namn) (men personen är kortast i familjen) (samt har minst hår) under ett svagt ögonblick grafittimålat med blyertspenna omöjlig att få bort. Kombinationen element och blyerts är tydligen samma sak som att rista i sten. Gulp.
 
Hur som helst. Efter besiktningen lämnade jag över nycklarna till de nya hyresgästerna, ett ungt par (som jag tydligen, i egenskap av 32-åring, har börjat kalla alla par under 30 år). Jag tror att dom kommer trivas fint. Vi har trivts jättebra med trevliga grannar och en bra hyresvärd. Men senaste året har jag känt mig extremt redo att flytta. Skuttade därför där ifrån och kände det som att jag hade tagit studenten. Jag är friiiiiiii tjoade jag i mitt inre.
 
Hej då porten.
 
 
 


 
 
Hej då huset.