Spiderchick

De fem flyttfaserna
Hur går det med flytten? undrade någon.
 
Jo tack det går bra. Typ. Jag är inne i fas nr 4 av totalt 5. Ni vet flyttfaserna. Eller? Inte?
 
De fem flyttfaserna:
 
1. Euforifasen
Det har blivit klart att du har fått ett efterlängtat nytt boende och glädjen är stor. Tanken på flyttlådor är långt borta och alla sanitära olägenheter bakom spisen är än så länge okända. Det enda du kan tänka på är tapetmönster och nya möbleringsmöjligheter.
 
2. Planeringsfasen
Flytten närmar sig och euforin börjar lägga sig något. Det är dags att planera. Köpa flyttlådor, boka släp, adressändra, ringa ett gäng olyckligt lottade släktingar som ombeds hjälpa till på flyttdagen och så vidare.
 
3. Förnekelsefasen
En flytt kräver mycket jobb. Så mycket att du i ren överlevandsinstinkt kliver in i en förnekelsefas. Vad då flytta? Det är LÅNGT kvar! Istället för att under lediga stunder "göra nytta" tittar du på föga sinnesutvecklande tv-program och scrollar bland bekantas 134 veckor gamla bilder på instagram. Du slänger dig med förljugna fraser så som "vi har inte så mycket grejer" och "att packa går snabbt". 
 
4. Tvångsfasen
I den här fasen är vi nu. Vi kan inte längre förneka att vi, och bohaget med oss, ska lämna en plats för en annan och har således tvingats ta tag i alla förberedelser. Just nu ser vårt hem ut som en blandning mellan en hinderbana i tv4:s Gladiatorerna och en illa efterhållen återvinningsstation. Bevis:
 
 
  
 
 
 
 
 
  
 
5. Flyttdagen
Dagen D. Eller Dagen F som i FLYTT. Har inte kommit till den dagen ännu. Ömsom fasar ömsom längtar. 
Ellen

Hahaha!

Monstermønster

Haha! Bra skrevet! Vi flyttet for noen måneder siden, og har ennå flyttekasser som vi ikke har pakket ut av. Pappkasser er så chic, at det kan stå i stua. Eller ikke.

Svar: Just det sen ska man packa upp allt också... Gulp ;)
Moa DeBruin

Anonym

Apropå gladiatorerna, du har väl inte missat Maria Nilsson från Skövde som förra veckan vann grundomgången och denna fredag tävlar i semin? :)

Svar: det har jag helt missat, vad roligt :)
Moa DeBruin

Yohanna af Skovde

Känner igen alla faser. Förhoppnings så slipper jag någon av dem närmaste åren. Hoppas dock allt går bra för er!

Svar: Tack 😊
Moa DeBruin

Elisabet :)

Ja och sedan kommer några faser till, när allt burits in och ska hitta sina platser. Men det kanske jag inte borde påmint om just nu... ;) Var sak har sin tid.

Från en som flyttade vid nyår...

Svar: Gah! Det tar vi sen 😉
Moa DeBruin

Lilly

Åh jag avskyr att flytta. ;/

Lisa

Haha, jag är i fas 3 just nu 🙈 vadå, det är ju TRE veckor kvar tills vi får huset och jag har ju packat en hel kartong 😂

Jenny Nilsson

Åh! Någon som satte ord på hur vi har det just nu! Flyttar i slutet på juni, så bor i ett kaos, men det är ju långt kvar, eller hur? Ha! Paniken börjar smyga på sig lite lätt när man inser att hur mycket man än packar så är det lika mycket grejjer kvar! Haha!
Lycka till med eran flytt! :)

Svar: Det samma 😊
Moa DeBruin

Ellie

Jag ska flytta från föräldrahemmet i höst. Ser fram emot det, tror inte jag kommer komma i dessa faser.. Har ju inte jätte mycket att ta med, eller städa! :D

My - Morgonkaffet.se

Haha, shit, det känns igen, ja ;)
Jag tänker alltid att jag inte har så mycket grejer, men JO, det blir alltid en miljon lådor ändå... Men jag tycker ändå att själva flytten/bärandet är värst. Jag gillar att packa grejer för då passar jag på att rensa ut riktigt ordentligt = sköööön känsla!

Lycka till med allt!

Sanna

Haha! känner så igen mig... den största "aha-upplevelsen" vid flytt (vid VARJE flytt av någon konstig anledning). Vart i H*lvete kommer alla saker ifrån?!?!?!

stort lycka till! :D

Marielle

Räknade precis lite och kom fram till att jag flyttat nio gånger under de senaste fem åren. Just nu bor jag hos min mamma efter att det tog slut med sambon och till hennes förtret orkar jag nog inte flytta mer på ett tag ;)

Mia

Får hjärtklappning bara jag ser bilderna. Flyttade för fyra månader sen. Mannen fick lägligt nog diskbråck så jag fick sköta all packning, inköp, renovering av nya huset själv . Med en bebis på 5 månader och en typ 2,5-åring. Det var dessutom julfirande och nyårsfirande mitt bland packning, amning, trots osv osv. Men det gick! 😄

Svar: Hu! Bra jobbat :)
Moa DeBruin

Louise

Blir nästan stressad av att läsa om detta, haha! :p

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress