Spiderchick

Hälsa på i skolan
Idag var jag med äldstebarnet och hälsade på i skolan. Han fyller ju 6 år i höst och börjar förskoleklass.
 
För ett halvår sedan hade jag MEGAÅNGEST för denna skolstart. Skulle min lilla, lilla bebis ut i den hårda skolvärlden. Hu! Hur skulle det gå??
 
Men hoppla. På bara några månader har det hänt så mycket i äldstebarnets utveckling och nu är han mer än redo att börja förskoleklass. Han längtar massor. På frågan vad som ska bli roligast med skolan är svaret "att lära mig saker och så". Vår goa, fina, duktiga och kloka unge. Lugn och iakttagande. Väldigt snäll men samtidigt trygg och säker i sig själv. 
 
En dag i veckan går han i simskola och när jag undrade om han ville prova på även fotbollsskola (många av kompisarna spelar fotboll) svarade han:
 
- Näe mamma. Jag går ju i simskola. En sak i taget.
 
Det är vår unge i ett nötskal. Fem år gammal. Ingen stress med något. En sak i taget. 
 
Idag i skolan var allt spännande. Allt från samlingen i klassrummet, till att få en fadder, räcka upp handen, leka på skolgården och slutligen äta mat i matsalen. 
 
- Det var SÅ roligt, utbrast han på vägen hem. Fast jag åt nog för mycket mat för nu är jag vääääldigt mätt.
 
Haha... Jo det var kanske lite väl många köttbullar på tallriken. Men så var ju allt lite extra härligt denna hälsa-på-dag. 
 
Älskling - du kommer fixa skolan galant! Älskar dig stjärnstopp ♥
 
 
 
 
 
Louise

Alltså detta var det gulligaste ever!

Hondjuret

Ååh...Blir ju alldeles tårögd här! Haha!
Talibanen började förskoleklass i höstas. Och herregud, som jag grät. Första skoldagen.. Första morgonen ensam med buss (2.5 mil)
Hur kunde Hon vara så redo och jag inte?? ;)
Jag är nog fortfarande inte helt där. Hon är ju min..bäbis? (fast säg det inte till henne.. hon blir lite arg då) ;)

Lycka till för stora killen! Han verkar så lugn och trygg att det kommer nog gå galant ;)

L

Åh, jag blev helt ärligt tårögd av att läsa detta. Skolan kommer gå bra, både för barnet och mamman (och pappa o lillebror).

Carolina

Ååå! Så sött! Gulligaste ever. Och lite så där hjärtevarmt, tårögt och fint. Vilket äventyr nihar framför er :) KRAM!

Svar: 😊❤️
Moa DeBruin

Mej

hujedamej jag har redan lite ångest för att mitt lilla troll (4 i höst) ska börja skolan om TVÅ ÅR!! :p men jag antar att man (mamman) hinner vänja sig under tidens gång... ;)

Svar: Ja man hinner vänja sig 😊
Moa DeBruin

jennie

Men åh, börjar typ grina av detta, så fint och gulligt! Vår son påminner mycket om er pojke, därför kändes det nästan om att läsa min framtida hälsa-på-dags-story.
Kram!

Jessica-Livets Alla Delar

Det är alltid lite läskigt första gången, nu känner jag mig rutinerad och när lilla sonen börjar i höst vet jag att det kommer gå kanonbra för hans lärare är toppen och han har alltid haft lätt att få vänner trots att han har haft lite svårt med talet. Sambon nojjar lite över att han inte pratar lika bra som alla andra men han gör sig ju förstådd i huvudsak och det är bra nog. Dessutom är det ju flera månader kvar, det händer mycket på den tiden!
Jag är mer förundrad över att stora sonen redan börjar i femman i höst. Var sjutton är min lilla unge som sprang runt och lekte med beyblades? Han sitter här bakom och skriver smattrande fort på datorn, på engelska. Bättre än mamma vissa dagar.. Jeez jag håller på att bli gammal! :)

ISA

haha alltså sluuuta, sa han ordagrant "allt har sin tid"?? lille farbrorn ;))

Svar: En sak i taget 😊
Moa DeBruin

Melany Aurora

Men hua så bedårande och samtidigt gastkramande haha! Börjar tänka på vår 2åring som nyss börjat dagis liksom... :O

Lina

Gud vad fint. Börjar typ gråta.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress