Villrådig kring köksinredning

Flytt och städ och stök och uppackning av lådor etcetera pågår. 
 
Men jag tänkte kika in och visa er köksbordet som jag har blöggat om. Det är som sagt min mormor och morfars gamla bord. Jag är uppvuxen med det och det har gett mig många fina minnen. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vill inte måla om bordet, soffan eller stolarna som hör till (dom med grön dyna) eftersom jag inte vill riskera att ångra mig eller förstöra det. Men samtidigt vill jag piffa upp gruppen och göra den mer modern. 
 
Sitsarna ska helt klart ha ett annat tyg. Enfärgat månne? I någon grå nyans?
 
 
 
 
 
 
Jag tänker även att vi skulle kunna behålla soffan (den är himla praktisk) men strunta i stolarna som hör till gruppen och istället måla ett gäng pinnstolarna i trevliga färger. Eller köpa mer moderna stolar? 
 
Sen ska vi byta tapeten på väggen. Jag tänker mig en tapet med gula inslag. Alternativt en enfärgad. Och sen sätta en stringhylla på väggen ovanför soffan. 
 
Eller vad tycker ni? Hur får vi ihop det här? Ni får gärna komma med tips och förslag för jag är KASS på inredning och min makes inredningsförmåga ska vi ens inte tala om så det gör vi inte. 

Kommentera gärna!
Anonym

Om du inte vill måla om så hade jag fixat ett snyggt tygöverdrag till soffan sen fixat loppis pinnstolar och målat i fina färger som passar in med den tapet ni väljer.

2015-06-28 ♥ 21:32:10
Ellen

Måla pinnstolar, byt tyg på soffan och ha en snygg vaxduk på bordet? Eller så skiter du it och har det som det är, det blir nog modernt snart ska du se!

2015-06-28 ♥ 21:50:58
Karolina.med.k

Pinnstolar i olika färger låter awesome! Du pratar om gult, måla iaf en av stolarna gul. De andra i svart? Svart mot furu och gult är en sjukt snygg kombination! Välj en tapet med gult i som du vill, eller en helvit vägg (tapet blir varmare än målarfärg). En stringhylla låter toppen! Däremot ser väggen stor ut, så sätt upp hyllan på ena sidan (helst vänster mot vad jag gissar är köket) och en stor tavla alt flera små tavlor på höger sida. Sådär, klart! Jag skickar fakturan 😜

2015-06-28 ♥ 22:06:25
Elin

jag hade köpt pinnstolar och satt runt hela bordet och målat i olika grå och blå nyanser (i samma färgskala). Just träfärgen är fantastiskt fin mot det. Sen haft en kall färg på väggen. Inte en varm. Då är det lätt att rummet får en liten solblekt/gammal känsla.

2015-06-28 ♥ 22:13:36
Malin

Absolut behålla soffan! Mörkgrått tyg på den och olika pinnstolar till, antingen trä eller gula som någon sa här i kommentarerna.
Soffan är fantastisk och SÅ skön att ta en liten lur på... Lite goa kuddar, en pläd och matkoma på det!

Svar: Haha låter fab 😊👍
Moa DeBruin

2015-06-28 ♥ 22:27:53
Lina

angående väggen så hade jag nog haft en svart vit, inte allt för mönstrad tapet och gula stringhyllor :D

2015-06-28 ♥ 22:58:49
Malin

Var ju så snyggt med gula stolar till som du bloggade om för ett tag sen!

2015-06-28 ♥ 23:13:09
Annan Elin

Jag förstår att släkten ba "nej ni får absolut inte måla om stolar och bord, allt ska va som det alltid varit" MEN med risk att låta som ett AS (sorry!) det är furumöbler, inte antika släktklenoder från forntiden. Furumöblerna kommer inte visas upp i framtidens Antikrundan. Alltså MÅLA i färger ni gillar. Snyggt med vitt bord och gula stolar till exempel! Tröttnar ni så kan ni måla om eller luta av. Möbler är till för att användas, inte bevaras. Särskilt köksmöbler som används flera gånger om dagen av en familj. Så tycker jag :)

Svar: Haha BAAM! 😉
Moa DeBruin

2015-06-28 ♥ 23:18:19
s p i n d e l t j e j e n

Jag tänkte just skriva att jag älskar tapeten! :P Men så läste jag att ni vill byta :P
Vet inte alls kring stolarna, gillar när det är olika färger på allt men passar inte här hemma, men gillar det när jag är hos andra :D Kommer gärna på fika sen!! :)
Kraaaaaaaam

Svar: Välkommen!! 😊
Moa DeBruin

2015-06-28 ♥ 23:33:08 » URL: http://www.spindeltjejen.se
Anonym

Jag tänker att blått är fint för att det är kontrastfärg till gult... Om man nu kan räkna furu som gult typ? Googla underbaraclara kontrastfärger!

2015-06-29 ♥ 00:15:21
Emelie

Jag gillar att du vill göra soffan mer modern, då tänkte jag direkt att ett starkare, ganska tjockt svart tyg kunde bli riktigt nice på den. Med svarta pinnstolar på andra sidan bordet och några lampor på rad hängande över bordet. . Hittade lite furuinspiration här http://www.skonahem.com/inspiration/Kok-Kok/8-kok-som-visar-att-furu-kan-vara-bade-modernt-och-stilrent Lycka till!

2015-06-29 ♥ 01:00:33
Anonym

Behåll tapeten och måla soffa o bord i grått skulle bli så snyggt!

2015-06-29 ♥ 01:04:27
s

Mitt bästa tips, ta era gamla vita stolar och känn efter om det är vitt som känns bäst till furu:t.
På väggen tror jag gult blir toppen och nåt ljust tyg i soffan! 👍och sett ett tips på äntligen hemma för ca 10 år sen då dem målade ena sidan på en glasskiva som dom sedan la (med målad sida neråt) på bordet, om det funkar bra - om skivan ligger still osv vet jag inte. Skulle köpa en mönstrad och relativt billig tapet till köket då det blir så lätt fläckigt på de väggarna när barn äter. Lycka till och ha det kul! och känn efter, magkänslan är ofta rätt.

2015-06-29 ♥ 01:47:52
Hanna

Tycker du fått riktigt bra tips!

2015-06-29 ♥ 05:57:24 » URL: http://hannafialotta.blogg.se
Yohanna af Skovde

Jag älskar gult men tycker att just gult och furu skär sig något otroligt! Rolig idé till väggen annars - måla den i magnetisk blackboardfärg. Den blir personlig, föränderlig och jag lovar att kids i alla åldrar kommer älska att man får rita på väggen! Men sedan tror jag det kommer bli skitfint vad ni än gör. Det är ni som ska trivas i slutändan :)

2015-06-29 ♥ 07:45:14 » URL: http://yohannaafskovde.se/
Anonym

Kul att gammalt kommer till användning. Gul vägg kommer ge ett överflöd av gult u rummet pga furu är gulaktigt. Kul att följa er flytt!

2015-06-29 ♥ 07:47:42
Daniela

Bordet är helt fantastiskt precis som det är! Tycker din ide om att ställa undan stolarna låter bra. Hade det vart min möbelgrupp hade jag klätt om soffdynan (stolarna också om man väljer att ha kvar dem) i något fint mönstrat och färgglatt tyg. Svenskt tenn har JÄTTEMÅNGA fina tyger, visserligen svindyra, men det kanske soffan kan vara värd, lite kvalitetstyg:)Littlephant har också fina tyger och de har ett lite mer överkomligt pris.Sedan köra på loppis-stolar som ni målar om i en eller flera färger från sofftyget. Och en lite diskret tapet till det så att köksmöbeln verkligen kommer till sin rätt:)
Alternativt välja en väldigt mönstrad och färgglad tapet (svenskt tenn har fina tapeter också;)) och köra på enfärgat tyg på soffan... Du är ju så duktig på kläder så inredning borde inte vara någon konst, det är nog bara att våga testa:D

2015-06-29 ♥ 08:25:02
Maja

Du, jag fattar att du inte vill måla om bordet men jag kan inte sluta tänka på hur fint det skulle vara utan den förgulnade lacken och med vitlasyr på.

Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag! Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint och helt gratis. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

2015-06-29 ♥ 08:33:32
Cicci

Jag tror att det kan bli väldigt fint om du kompletterar med kalla nyanser av blått och grått. Furun är ju ganska orange i sig, så den kan behöva dämpas lite. Det blå blir en fin komplementfärg då, och det gråa gör att det känns modernt.

2015-06-29 ♥ 09:40:26
Hanna

Okej, släkten vill bevara allt som det alltid har varit, MEN: Vill du göra det riktigt, riktigt snyggt så måla ett gäng pinnstolar kritvita och lägg grå sittdynor eller sånadär små runda pälsdynor(?) på. Vågar du måla soffan så måla den också vit, och klä med ett ganska rått, grått tyg. Och så bordet- behåll furuytan, men måla ben och undersida vitt. Det blir så mycket fräschare, modernare och fortfarande praktiskt. Kommer bli riktigt snyggt i kontrast med ert golv också:-)

2015-06-29 ♥ 09:44:49
Louise

Slipa soffan och bordet och betsa/olja detta till en mörkare nyans.
Ställ undan stolarna som hör till och köp fler pinnstolar, måla en vit, en gul och en svart. Sätt upp en lätt mönstrad tapet i ljusa färger med inslag av gult. En svart eller vit stringhylla på väggen!

2015-06-29 ♥ 10:17:09
elin

Alltså. Din närmsta kollega kommer ju kunna lösa den här inredningsfrågan helt fantastiskt om du bara frågar henne. Bästa stilen någonsin, har hon!

2015-06-29 ♥ 10:20:35
Carro

Härligt med ett bord där alla har varit med och gjort lite avtryck i med diverse märken. Jag skulle hitta tapeten först och sedan känna in vilka färger man vill ha på bordet. Är det big no no på att bada slipa bort översta lagret bara för att få fram träet och bort med lackkänslan? Annars hade jag nog gjort det. Tror också att tyg gör mycket. Gör en del i taget, känn er fram vad ni vill ha och låt det ta tid.

2015-06-29 ♥ 10:44:32
Carro

En stor härlig matta tror jag gör sitt också och härliga gardiner 😊

2015-06-29 ♥ 10:46:32
Matilda

Jag har vita tapeter i köket, ett träbord (dock inte furu) med olikfärgade pinnstolar till, en gul, en vit en rosa osv. Älskar det!
Så det tycker jag låter som en bra idé! :)

2015-06-29 ♥ 10:54:22
fröken klöver

Behåll allt, byt tyget till ett randigt som hämtar upp både det grå och det rosa från tapeten! Alternativt gör likadant med tapeten ni vill byta till :)

2015-06-29 ♥ 11:02:26 » URL: http://frokenklover.se
mormodern

För mej får du göra precis vad du vill med möblerna.De betyder inget speciellt för mej, då jag var vuxen när de köptes. Kan även tala för moster, hon bryr sej inte heller. Så ni som tror att jag blir ledsen för ommålade furumöbler, ni tror fel:))

2015-06-29 ♥ 13:12:28
maria at inredningsvis

Kanske måla de gamla stolarna men köpa nytt mer modern bord :) Måla soffan neutralt vit och klä om den....då blir det läcker kontrast gammalt & nytt.

Idag har jag lyxiga glampingtips på bloggen :)

Önskar dig en solig ny vecka.

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

Anonym

Jag skulle målat stolarna och soffan och bytt tyg. Bordet är toppen som det är!

2015-06-29 ♥ 13:58:22
Anonym

Måla i den färgen ni gillar! Eller slipa bord, soffa och stolar och olja in. Jag tänker spontant grå vägg och grönt bord och soffa, stolar kan också vara gröna eller gråa. Gå på magkänslan, det är det viktigaste, och skit i vad andra kan tänkas tycka om det! MVH/ Hon som i skrivande stund tapetserar svart och blommig tapet i hela vardagsrummet

2015-06-29 ♥ 15:43:10
Sandra Nordin

Jag hade ställt stolarna i förrådet. Ser ut som dom som fanns i matsalen när jag gick skola.. eller nä, när min mormor gick skola. Haha ;)

Sedan hade jag haft kvar tapeten, läcker ju! Soffan hade fått ett nytt tyg och både soffan och bordet hade slipats och BETSATS vitt eller någon träig nyans. Pinnstolar till det. Gärna slitna/omålade. Stringhylla på väggen, kuddar och filtar i soffan. Klart! ;D

2015-06-29 ♥ 19:24:15
Moster

Herregud varför tror folk att vi vill att möblerna ska se ut som dom alltid gjort. Är enbart tacksam för att ni tog hand om dom. Nu är ju möblerna era så GÖR dom till era. Inte vill vi att det ska se ut som hos mormor, hos er. Kram

2015-06-30 ♥ 12:07:41
Lina

Ferm Livings svart-vit randiga tapet och svarta stolar (thonet eller annan enkel pinnstolsvariant). Kontrasten gammal furu och dramatisk svart blir spännande. En eller flera tavlor i grafisk stil från typ juniqe kombinerat med en klassisk svartvit New York poster över kända landmärken.

2015-06-30 ♥ 16:16:45 » URL: http://linaekholm.blogspot.se/
Amanda

Jag hade låtit luta av bordet - så fint!! Soffan hade jag målat vit och stolarna i kitchiga färger!:-) väggarna hade jag målat vita, tapet i köket är ingen rolig kombo med kids!:-))

Ser fram emot att se resultatet!:-)

2015-07-05 ♥ 20:06:51
Elin

Jag personligen tycker inte om när den gula tonen i furun (som möblerna verkar vara gjorda av) blir för dominant, så jag skulle tonat ner den. I vårt sovrum har vi furupanel i taket så vi valde en blå/grå tapet för att mildra det gula. Det blev väldigt bra! Så tänker ni som vi är det ett tips för tapet och stolsdynor (gul och röd tapet etc lyfter alltså det gula i träet). Lycka till med nya huset, väldigt kul att ni äntligen fått ett nytt hem :-)

2015-07-06 ♥ 19:47:32
Louise

Slipa soffan och bordet så att det gula tonas ner. Smutsiga pasteller, grått och furu är superfint ihop!

2015-07-10 ♥ 21:59:43
Carro

En stor härlig matta tror jag gör sitt också och härliga gardiner 😊

Svar: kolla gärna inlägg som kommit efter detta så ser du en del som vi har gjort :)
Moa DeBruin

2015-09-21 ♥ 13:56:55

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback