Vuxet godissug

När jag var liten undrade jag alltid hur det kom sig att vuxna aldrig verkade vara sugna på godis? När vi ungar fick skålar med lördagsgodis nöjde sig de vuxna med att stillsamt smälta kvällens middag.
 
Försvinner suget när man blir stor? minns jag att mitt barnajag undrade. 
 
Svar från upplevd verklighet: Nej!
 
Godissug försvinner inte.
 
Det som händer där emot - det är att man med åldern får ett fritt inflöde av socker i sitt liv. Det finns inga barriärer längre i form av någon annan som ska bestämma över kariesproduktionen. Igår till exempel började jag dagen med att smygäta upp resterna från fredagsmyset. Detta följde jag raskt upp genom att skåpäta en halv ask After Eight-choklad hemma hos min mamma. När barnen sedan fick sitt lördagsgodis tilldelat var jag inte det minsta sugen på att smaka. 
 
Jag fattar ju nu att min egen mamma och pappa med största säkerhet satt och tryckte på hemliga lager av godis som dom åt när inga barn såg. Mamma förvarade antagligen chokladkakor stora som guldtackor i städskåpet och pappa fyllde större delen av tvättkorgen med ostbågar och daim. 
 
HA!
 
ÄLSKAR när jag hittar jag svaret på stora livsgåtor. 
 
Spiderchick - barndomen 
 
1 - 0
 
 
Lördagsgodiset ingen vuxen är sugen på.
 
 

Kommentera gärna!
Decdia

Hihi, som när jag var liten och vaknade på kvällen efter nattningen. Vem satt i soffan och tryckte i sig popcorn om inte mamma? Och det var inte ens lördag!!! :)

Svar: hahah... *känner igen mig*
Moa DeBruin

2015-06-14 ♥ 19:56:49 » URL: http://decdia.blogg.se/
Linnea

Hej! Måste bara säga att jag älskar din och Matildas podcast. Hittade den för ett tag sen och har snart lyssnat igen alla avsnitt. Har även börjat kolla på er tvodd. Ni är för härliga. Ni inpirerar mig så himla mycket! Sluta inte med det ni gör. Ha det bra. Kram :)

Svar: vad roligt, tack :)
Moa DeBruin

2015-06-14 ♥ 20:05:42
Lin

Gud, jag och min syrra kunde höra en chipspåse öppnas i sömnen från 200 meters avstånd. Skriv en guide i hir man smygäter godis vettja! Lärdomar som lär behövas då kidet blir större!

Svar: haha... Bra idé :)
Moa DeBruin

2015-06-14 ♥ 20:39:34
mormodern

Asken som Lilleman håller i handen, var inte oöppnad om man säger så... då har jag inte sagt för mycket...;)

2015-06-14 ♥ 21:46:05
birgitmaria

Ha ha :-D Precis så är det!!

2015-06-14 ♥ 22:32:21 » URL: http://birgitmaria.blogg.se/
Ika's USA

Haha, minns att jag också funderade över det. Och så trodde det var något fel på alla vuxna som tyckte om att vila/sova. Kunde verkligen inte förstå hur man frivilligt gick och la sig.

2015-06-15 ♥ 05:00:15 » URL: http://ikalundin.blogg.se
Sabina

Haha så sant, jag minns när jag vaknade på natten och hittade min styvpappa mumsa godis ute i köket :'D Min mamma är däremot ingen godisråtta, hon säger att mat är alltid godare än godis och bakverk! Whaaaaat D:

2015-06-15 ♥ 06:21:45 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Iréne Blank

Haha! Busted! Så måste det vara! För visst är godissuget kvar! Det är än värre nu än när jag var liten kan jag tycka!
Ta gärna en titt på min blogg!
Http://ireneblank.blogg.se

2015-06-15 ♥ 08:03:44 » URL: http://ireneblank.blogg.se/
Lilly

Älskade också zoogodis när jag var liten och nu känner jag absolut 0 sug till den sortens godis. (Y)

2015-06-15 ♥ 08:26:13 » URL: http://babydollsugardust.blogg.se/
Studentmorsan

En gång hittade jag mina föräldrars godisgömmarskåp i källaren. Där fanns det alltid after eight. Lite då och då trippade jag ner i källaren och smakade lite. Jag tog bara en (max tre-fyra-fem) åt gången men helt plötsligt var de slut när jag skulle gå ner smaka lite... Mamma och pappa trodde att vi hade möss som gillade after eight i källaren.

Studentmorsan - barndomen
0-1

Svar: Haha! 😄
Moa DeBruin

2015-06-15 ♥ 15:39:48 » URL: http://mamelucker.blogg.se
SofiaMargareta

Mina föräldrar(pappa speciellt) var aldrig särskilt diskreta med sitt godisätande och det var allmänt känt att pappa åt upp glassen om nätterna typ:p Tror inte det var så farligt som vi trodde dock.

När jag och min syster blev lite äldre och köpte lösgodis i lösviktsform så hände det att vi fick pengar att köpa till hela familjen och då var det pappa som åt mest, så antingen var/är hans godissug bottenlöst eller så hade han inga gömmor.

Malaco har tagit fram speciella godisgömmor för den som är intresserad annars.

2015-06-17 ♥ 12:31:17 » URL: http://sofiamargareta.wordpress.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback