Spiderchick

Internationella kvinnodagen
Idag är det internationella kvinnodagen.
 
- Men vi är ju jämställda! är det alltid någon som irriterat muttrar när kvinnofrågor kommer på tal. 
 
Bara att det finns något som heter kvinnofrågor... *ridå*
 
Hur som helst är vi långt ifrån jämställda i Sverige, även om vi är mer jämställda än många andra länder. Till exempel är vi kvinnor myndiga och vi har rösträtt.  Det kan vi tacka feminisimen för.
 
Nu är det 2015 och titt som tätt läggs det fram förslag på hur vi ska göra samhället mer jämställt, förslag som sällan tas emot med öppna armar. Jag brukar då tänka att kvinnlig rösträtt knappast togs emot med öppna armar det heller. Men jisses vad nödvändigt det var att man ändå lagförde det beslutet, trots protester. Idag känns det ju helt barrockt att kvinnan inte skulle få rösta?!
 
Jag hoppas att det i framtiden (helst igår) kommer kännas helt barrockt att kvinnor år 2015 tjänade mindre än män för lika arbete. Att år 2015 var fyra av fem i börsbolagens ledningar män. 76 bolag (eller om det är 79?) saknade helt kvinnor i ledningen *emoji med förskrämt uppspärrade ögon*.
 
Jag vill rekommendera er dokumentären Kvinnorna och pengarna. Serien undersöker hur en jämställd föräldraförsäkring skulle kunna se ut och varför kvinnor har både lägre lön och pension än män. Bland annat.
 
Lyssna!
 
 
 
 
 
 
 
 
Förresten.
 
Kom på att jag vill passa på att tacka alla er kvinnor (och en del män är ni också) som är här inne och lyfter mig varje dag. Peppar, hurrar och skriver snällt. Ni har gjort mig till en modigare kvinna! Tack!
Lilly

Sjukt bra som vanligt.

milina.blogg.se

Superinlägg!

Thea

<3 <3 <3

Maria

Väldigt bra skrivet! :) Jag har också bloggat om detta tema, men mera med fokus på det fysiska och sexuella våld som kvinnor i Skandinavien (speciellt Finland) fortfarande utsätts för i alltför stor skala.. Inlägget finns här ifall nån är intresserad: http://marvelicious.blogg.se/2015/march/internationella-kvinnodagen-behovs-aven-i-finland.html#comment

Sara

Jag har också sett den dokumentären! Jättebra, och framförallt jättebra och viktigt inlägg! :)

Linnea

Det räcker att komma hit till Tyskland för att inse att många länder ligger way behind Sverige 😔 Sambeskattning, dåligt utbyggd barnomsorg och begränsat antal vab-dagar är några av många exempel 😳
Linnea i Bayern

Svar: Trist 😣
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress