Nervös tvåbarnsmamma

En kompis har precis fått sitt andra barn. Vi var ute och gick en sväng idag och det var så intressant att höra hennes tankar om tvåbarnslivet för plötsligt slungades jag tillbaka tre år i tiden. 
 
Jag minns ju själv hur det var att bli tvåbarnsmor. Det var SÅÅÅÅ nervöst!
 
Jag begrep inte för mitt liv hur jag rent fysiskt skulle kunna ta hand om två barn? En unge i taget skulle jag väl klara av, men båda samtidigt? Jamenar, jag har ju bara två (ganska små) ögon vilka med fördel riktas åt samma håll för bästa effekt. Och jag har bara två armar men enligt mina uträkningar krävs det tre armar bara till ett barn. Som mor till två barn skulle jag alltså ligga BACK flera armar redan från start. Gah! Inte konstigt att jag kände mig nervös. 
 
Första gången jag skulle åka bil ensam med båda barnen fick min svärmor krypköra bakom oss som någon slags kris-eskort (sann historia). Jag förstod nämligen inte hur jag skulle styra upp bilfärden helt ensam. Tänk om något av barnen skulle lyckas spänna upp sig själv från sitt bilbälte och med berått mod hoppa ut genom bilrutan i farten? Vad skulle jag göra då? Stanna bilen, hoppa ut efter barnet och lämna det andra barnet kvar SJÄLV i bilen? Eller? Och om vi mot förmodan skulle klara oss hela vägen hem, hur i hela friden skulle jag frakta barnen från bilen till huset?
 
Well.
 
Nu har jag varit tvåbarnsmor i snart tre år och det känns som att vi aldrig har varit en annan familj än den vi är idag. Såklart. Och de där första skälvande, kaosartade, omvälvande, sömnbristande småbarnsåren är liksom över. Nu sitter jag här med två ganska stora barn och kommer knappt ihåg att jag en gång var rädd för att inte räcka till.
 
Så skönt.
 
 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
POOS

Vad skönt att paniken lägger sig förr eller senare! :) Jag har panik över att få ihop livet med vårt första, kommande barn.
Och alla dessa papper sen! Försäkringskassan, moderskapsintyg, föräldrapenning, gravidpenning, personlga brev.. Herre.
En kurs i detta borde någon styra upp! :)

Svar: I know the feeling! Allt man är med om för första gången ÄR ju supernervöst och förvirrande. Särskilt när det är en så stor förändring :) Men det kommer gå superbra! Grattis till bullen! kram!
Moa DeBruin

2015-03-25 ♥ 20:18:11 » URL: http://www.fames.se/POOS
Emelie

tack för att du delar med dig! Jag var livrädd för att inte räcka till för båda och att det dåliga samvetet skulle äta upp mig. Men det går bättre för varje dag och nu sådär snart 5 månader efter sista kryst så flyter det på ganska fint även om det stormar ibland. Tänk va mycket man klarar av!

Svar: Jag kan se tillbaka och på riktigt undra hur jag orkade med?? HUR orkade jag ta hand om två små barn med bara en timmas sömn i bagaget? Men jo, man klarar mer än vad man tror :) Och vips har de där omvälvande småbarnkaos-vågorna stillat sig och så sitter man där med två ganska stora barn och kommer knappt ihåg att det har varit tufft :)
Moa DeBruin

2015-03-25 ♥ 20:28:46 » URL: http://busamedemla.se
tommy

fin bild =)

2015-03-26 ♥ 00:44:12 » URL: http://investerasmart.blogg.se
Nina

åh, du antyder att sömnen blir bättre med åren...;-) *känner mig hoppfull* /tvåbarnsmor sedan 8mån tillbaka.. (Dock är det 3,5-åringen som varit största boven i sömnlöshets-dramat..)

Svar: ja för oss har det blivit markant bättre! Håll ut :) Kram!
Moa DeBruin

2015-03-26 ♥ 07:26:03 » URL: http://hallongaffel.blogg.se
Mattias

Å kom igen sluta tvivla på er själva ni kan så mycket mer :-). Finns inget härligare än att se en självsäker mamma som tror på sig själv. Det är snyggare än allt annat.

Ettan kom tvåan kom trean kommer såsmåningom

Father of 4 :-), tack för en härlig blogg.

Svar: Fyra alltså. Bra jobbat :) Känner att det räcker med två här. Även om man aldrig ska säga aldrig :)
Moa DeBruin

2015-03-26 ♥ 09:04:35
Anonym

Jag har 3 barn och undrar än när man känner att man räcker till🙈 minsta är 4 mån.

Svar: Jag kan tänka att den där känslan av otillräcklighet förvisso inte är så rolig, men det är ju ändå ett tecken på att man bryr sig väldigt, väldigt mycket om sina barn och att man hela tiden vill deras bästa :) Sen tar ju en bebis mycket tid. Det blir lättare när kidsen blir lite större och man inte behöver hjälpa dom med allt. Kram!
Moa DeBruin

2015-03-26 ♥ 09:55:03
Zarah

Åh fy vad jag längtar dit! Mvh nyss ut ur kolikträsket fortfarande i sömnbristdimma med två ungar

Svar: Hu... I know the feeling med kolik! Pepp till dig! kram!
Moa DeBruin

2015-03-26 ♥ 10:19:09
heycherryberry.blogg.se

Ja, tänk så mycket vi klarar av. :)

2015-03-26 ♥ 12:42:48 » URL: http://heycherryberry.blogg.se/
Elin Löwstedt

Hoho, och en annan har tvillingar :) Men jag tror på något sätt det är bättre, för då har man inget att jämföra med hur det var tidigare. Med ett barn. Tänk dock om man har ett barn och sen får tvillingar..!

Svar: Ja då blir det nog en skillnad ;)
Moa DeBruin

2015-03-26 ♥ 13:00:36 » URL: http://elinlowstedt.blogg.se/
Josefin och M

Här är lilltjejen 8 månader och det känns såååå skönt att hon inte är en liten spädis längre! Älskar att föräldrarsjälvförtroendet växer för var dag :)

Svar: ja det är skönt :)
Moa DeBruin

2015-03-26 ♥ 20:59:42
Annica

Känner mig så arrogant när jag läser sådant här och faktiskt aldrig oroade mig =| Inte heller hade jag de där klassiska tankarna "hur ska jag kunna älska ett till barn lika mycket". Tvärtom tänkte jag att det ät klart jag kommer älska de illa mycket. Hur skulle jag inte kunna göra det liksom, det är en till bebis!
Däremot känner jag så väl igen känslan då jag för första gången skulle köra med första bebisen i bilen. Var livrädd! Alla andra bilister måste ha hatat mig när jag sniglade mig fram och slängde runt huvudet med uppspärrade ögon för stt inte missa någonting alls.

Tycker om hur du delar med dig av sådana här känslor :) dina och Matildas diskussioner känns så mänskliga och får mig alltid att känna mig som en helt normal, men aldrig nånsin perfekt, förälder. Tack för det!! :)

Svar: Härligt ju :) Skönt att slippa sådana tankar. Vi är alla olika. Tack för fina ord!
Moa DeBruin

2015-03-26 ♥ 23:25:39
Sara

Hej! Tack för en bra blogg :). Och jag måste tipsa om något jag tror du skulle älska, eftersom du gillar "äckliga" grejer haha. Det finns en fotbehahandling som man kan köpa i större matbutiker, apoteket bland annat som får all död hud att lossna :D. Sen har man bebislena fötter. Man trär bara på påsen över foten, sätter över en vanlig strumpa och har på den ca en timme. Sen tvättar man av foten och efter några dagar kan man börja skala av hud hehe. Tror de olika märkena som finns är scholl och footner?

Svar: Jag har testat denna 😊👍
Moa DeBruin

2015-03-27 ♥ 13:42:20
motherOf5

Jag har alltid funderat över om det är en miss i designen? Om Gud har tänkt att vi ska ha mer än två barn, borde det väl växa ut en ny arm för varje barn därefter?

2015-03-27 ♥ 21:51:58
towe

Jag ska i sommar ha mitt andra barn och gud vad jag känner igen mig i detta. Jag tänker hur ska jag räcka till, kommer jag behöva "överge" det stora barnet för bebisens skull, hur ska jag hinna med allt och andra paniktankar.Tack för orden att det går :)

2015-03-28 ♥ 07:34:31 » URL: http://towis.se
yasmine mamma till dennis och angelina

fick nyligen nr 2 tror på att det är bäst att inte oroa sig för saker. dock hade jag mest problem med att hur ska jag kunna älska någon lika mkt som ettan, men de bara kom av sig själv, men resten har jag nog tänkt det löser sig... underbart att vara 2 barns mamma . det är helt underbart

2015-03-28 ♥ 17:51:08 » URL: http://www.yasminegill.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback