Spiderchick

Hotta upp ett furubord
Att vi snart äger vårt boende känns underbart! Plötsligt kommer det kännas rimligt att faktiskt lägga tid på tapetsering, målning, hyllor, tavlor, möbler och allmän inredning. Det är ju vårt hus. Vi gör vad vi känner för. Och vi ska bo där läääänge.
 
I köket ska vi ha min mormors ljusa furubord med tillhörande soffa. Det känns roligt eftersom det har ett affektionsvärde till mig, jag växte ju upp med det där bordet. Minns alla gånger jag och mina syskon och kusiner "gömde oss" inunder och nöp i stora vuxentår. Eller alla gånger vi sov över hos mormor och morfar och satt kring bordet innan läggdags och åt äppelmos med mjölk. 
 
Tyvärr tycker inte min fåfänga sida att bordet är så himla... Stylish. Men jag vill inte måla om det för 1) risken är att vi förstör det 2) vips är det råmodernt med furu igen och 3) mamma och eventuellt även min moster skulle bli galna.
 
Men så såg jag den här bilden på pinterest och blev inspirerad:
 
 
 
 
 
 
Mormors bord har precis den färgen.
 
Det blir ju både snyggt och känns mer modernt med gula stolar till. 
 
Eller har ni några andra förslag hur man hottar upp ett furubord? 
Anni

Vi har furuskiva på vårt bord, med vita ben! De hade kanske fungerat utan släktingar blir galna :) Men annars olika sorters stolar kanske...

Sofia

Gula stolar var ju riktigt snyggt till! Annars gillar jag turkos till trä, eller ett alternativ är ju att måla stolarna i olika pastellfärger, så det blir samma typ av nyans men olika färger, blir supersnyggt även om det låter lite rörigt haha.

Yohanna

Gult är så snyggt, speciellt i kök! Beror på hur mycket du vill nöta på bordet men det går att slipa och lacka/betsa om. Samma bord, ingen ändring egentligen förutom en uppfräschande grej liksom.

Anna

Jag är uppvuxen i ett hem överdoserat med furu, så jag har nog inget bättre tips än en sjukt stor duk... ;)

Linnéa

Blandade metaller är snyggt på furu!

Anonym

En heltäckande duk!?

Rebecca

Vi hade också ett bord som kanske inte var så himla häftigt. Löste det med att köpa olika pinnstolar på loppis som jag målade så alla fick varsin pastellfärg. Superfint och kul när alla var olika både i färg och form!

Carro

Ta ett snyggt tyg och lägg på bordet och köp sedan en glasskiva i härdat glas och fina kanter (glasmästaren fixar det till en ganska billig peng) detta gör att du kan byta tyg efter humör och lust och får då ett bord som kan byta skepnad till mycket billig peng.
Har gjort så fast med massa bilder på barnen ^^

Anna

Tjena!
Vad kul att kunna använda bordet! Själv saknar jag det grönfärfade bordet min mormor hade. Hade jag haft plats hade jag haft det. Så många minnen under hela uppväxten ..
Ett tråkigt tips är vaxduk, vaxduk med ev glasskiva ovanpå. Då finns ju orginalbordet kvar men man kan välja och vraka av tyg eller vaxduk. Sen när det känns inne med furu, är det bara dra av allt samman!

Mia Elisa

Jag tycker att du är inne på rätt spår, köp några riktigt moderna stolar som bryter av de något omoderna känslan som furu ger. Gult var riktigt fint! :) Annars är jag väldigt förtjust i dessa genomskinliga stolar i polykarbonat! http://sweef.se/stolar/59-pudeln-stol-i-polykarbonat.html

Svar: riktigt snygga stolar!
Moa DeBruin

Kusin E

Du glömde plankan i mitten under bordet där man kunde sitta.. Det där bordet har ju lite minnen med sig. 😃💕

Katta

Omodernt?
Det bestämmer man väl själv

Var istället glad över bordet och minnena 😃

Svar: Ja min fåfänga ådra tycker att det känns lite omodernt. Jag är jätteglad över alla minnen! Med lite färg och roligare stolar kommer nog alla känslor gå samman och kännas bra 😉
Moa DeBruin

Josefine Seitl

Svarta ben? Turkosa ben? Vi har ett björbord fr ikea men har målat alla stolar i en och samma färg. Fast stolarna är olika stilar på pinnstolar så ger det ett lugnt intryck. Men olika färger är också snyggt. Färg helt enkelt får allt att hottas upp;)

Josefine Seitl

Ser att det var ju så dom gula stolarna var! Godda' yxskaft;)

mimmione.blogg.se

Slipa ytan?

Elinor

Jag är inte alls ett fan av furu. Min sambo brukar hota med att köpa hem saker i furu när han stycker jag är jobbig. 😜 MEN! Det var faktiskt riktigt snyggt med gula stolar till 😃 eller ja, vilken färg som helst tror jag faktiskt kan vara snyggt till, bara det bryter av lite 😊
Själv har jag ett vitt matbord med olika former och färger på stolar som jag köpt på loppis. Har fått dille på gamla rejäla och fina stolar ja 😄

Anonym

Men du Moa! Det ÄR inne med furu igen! Det börjar ploppa upp en hel del furuinredning och detaljer i toppmoderna hem och butiker nu, ni är right on spot - kör hårt! :) Mariah

S

Håller med om pastellfärger på stolar eller annat runtomkring. Vad kommer väggarna vara för färg? Om det inte är en så neutral färg på väggen kan det ju istället vara snyggt med tex metall eller vita stolar (tänk tex om väggarna är turkosa eller liknande). "I värsta fall" finns det ju nu för tiden rätt snygga vaxdukar om ni ibland ledsnar på furut. Galet smidigt att det är så lätt att torka av också! Ser fram mot att se en himla massa bilder på hur ni kommer få det i huset, och lycka till som husägare! /S

Svar: Lovar massa bilder på huset 😊 Tack!
Moa DeBruin

Anonym bordsproblemlösare

Som någon skrev kan det vara ett supertips att måttbeställa en glasskiva, sedan lägga ett vitt tygstycke under. Till det skulle jag personligen matcha med stolar i vitt och trä som matchar bordets ben som ju kommer att synas. Typ dessa: http://www.reformasthlm.se/bilder/artiklar/zoom/1201-White-CUL-M_2.jpg

Kan nog bli jäkligt snyggt, speciellt om soffan står in mot en vägg så att stolarna får mycket fokus i rummet. Vita stolar passar ju till allt och då kan du köra all in på heta dekorationer i form av vaser, bordsunderlägg, ljusstakar, everything!

Anna

Snyggt med stolarna till. Jag tror det kan funka med valfri färg, baserat på vad annat ni har som går snyggt ihop. Röda stolar är fina med. Eller riktigt gröna (menar inte neongrön, limegrön eller mörkgrön utan mer bara... grön).

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress