Spiderchick

Saker jag glömt
Jag har många bebisföräldrar i min bekantskapskrets. Ja, det vill säga kompisar som just har fått barn. Det gör att jag får en hel del flashbacks.
 
Saker jag glömt från bebistiden:
 
1. Baby blues
Jag hade inga baby blues med andra barnet, men med första barnet... Jisses! Jag grät och snorade värre än Helena Bergström i Änglagård 1. Tårarna sputade, bröstmjölken sprutade, hormonerna sprutade.
 
2. Amningsinlägg 
Jag har helt glömt bort tutt-bindorna! Vilket är konstigt med tanke på att jag och amningsinläggen hade tightare relation än Filip och Fredrik. 
 
3. Små barn stoppar saker i munnen
Detta har jag också förträngt! Men jag vet ju att när tvååringen var bebis gick han på en diet bestående välling, majskrokar och små leksaker. Hade någon scannat magsäcken på honom hade man antaligen hittat legobitar komplett till ett helt bygge. Inklusive instruktionshäfte. 
 
4. Inget i plockhöjd
I takt med att barnen fann mer och mer njutning i att stoppa saker i munnen / testa hållbarheten på allt ömtåligt hamnade det mesta av bohaget längre och längre upp från golvytan. Till slut hade samtliga ting i vårt hem, förutom möjligen mattorna, minst en och en halv meter till golvet.
 
5. Kaoset
Jag säger inte att det alltid är en spadag att ha en tvååring och en femåring (snart 3 och 6 år) men det är sannerligen MYCKET lugnare än att ha en bebis och en treåring. MYCKET LUGNARE! Herregud vissa dagar under min föräldra"ledighet"... Jag tog mig upp på morgonen efter noll minuters djupsömn. Åt kakor till frukost för uppåttjackande effekt och sedan minns jag inte så mycket mer förrän jag gick och la mig igen. Jo det här minns jag väldigt väl. Annars en något blurrig period. 
 
 
Mej

hahha! Ja herregud, du ger mig hopp! /en som nu lever med en bebis + 3åring

Svar: Du går mot smidigare tider syster 😊
Moa DeBruin

Yohanna

Mitt inne i det! Men tiden går så fort så kommer sakna det. Det är en lång jour på 24/7 men kommer kännas konstigt när den är slut.

Svar: Grejen är att man glömmer snabbt sömnbristen och minns till slut bara att det var mysigt :)
Moa DeBruin

Yohanna

Alltså jag vågar knappt säga det men sömnbristen är icke existerande. Sov som bäst när jag var höggravid och sover mer nu än när jag jobbade. Så det är bara mysigt nu, inte ens lite jobbigt. Eller jo kanske när jag glömmer mjuklyften till vagnen men något mer dramatiskt har inte hänt och hon är tre månader på söndag. Peppar peppar alltså. Snart kanske morgon är 04 och inte 08 för henne :)

Svar: Alla lider ju inte av sömnbrist och jag vi är olika känsliga för det där med tidiga morgnar och eventuella uppvak under natten. Jag tyckte att mina barn inte sov nåååååågonting men så jämförde jag deras sömn med en kompis som tyckte att hennes barn sov jättebra och det visade sig att dom sov typ lika. Haha... Jag är rätt känslig alltså. Härligt att du sov så gott under din grav och njut av bebistiden :) Vi är alla olika och allas känslor är lika okej :) kram!
Moa DeBruin

Yohanna

Ja absolut, så länge man mår bra och barnen följer någon sorts kurva. Det ska jag! :) kram!

ISA

haha guuuud. Kan nog inte föreställa mig hur det är att få kids :O

Sandra - 3 barns mamma

Hihihihi!!! Ja du visa saker förtränger vi snabbt efter bebis tiden. Fast kaoset tycker jag följer med en i nya plan med varje år som kommer. Man får ju inte vara sysslolös som päron ;)

jennybenny

Det är exakt där jag är nu!! Hittar 10 månaders i toaletten medan 3.5 åringen har pillat av viktiga sladdar på pappas gitarrgrejer. 10 minuter senare är bebisen påväg att klättra upp i bokhyllan & stora killen har hittat en sax & försöker klippa hunden. AHHHH!!! hahaha.

Svar: feel ya :)
Moa DeBruin

V

Haha kakor som uppåtjack, men alltså kan man annat än att älska dig?? Ohh jag vill va din vän *stalker* :)

Svar: haha :)
Moa DeBruin

Anne

Ja, jag fattar inte hur ni två-/flerbarnsföräldrar bär er åt. Hur hinner, orkar och klarar ni allt? Ni är typ superhjältar! Jag har ett barn (tre veckor gammal) och jag har verkligen fullt upp dygnet runt känns det som. Att äta, duscha och städa är helt bortprioriterat typ.. xD Även skönt att höra att jag inte är ensam om det här med baby blues. Herre gud vad tårarna runnit dom senaste tre veckorna. Gråter av allting, känner mig ofta som en helt värdelös mamma. Tröstar mig med att det kommer gå över (känns redan mycket bättre)!

Svar: Åh du är INTE värdelös! Jag tyckte också det var tufft att bli mamma. En STOR omställning. Men det blir lättare och med andra barnet vet man vad det innebär att vara förälder.
Moa DeBruin

nina

Haha. Jag har en tre (och ett halvt) åring, en två (och ett halvt) åring och en 7 månaders bebis. Cirkus varje dag.;)

Svar: Impad 😊
Moa DeBruin

Anonym

Å, du ger mig hopp! Har en 11-månaders och en 4-åring och jag tycker det känns som jag typ inte suttit ned sedan den dag lillasyster föddes... Oerhört tufft i perioder! Men jag tycker redan nu att man kan skönja ljuset -bebistiden är inte min favvo. 😌 En eloge till oss flerbarnsföräldrar! 👊 Mvh Ida

Svar: Feel ya! Det blir lättare 😊 kram!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress