Bebissug

Jag såg en bebis på stan i veckan. Ni vet en sådan där liiiiiiten nästan nykläckt liten bebbe. Den såg så söööööt ut. Så mjuk. Så liten. Jag kunde riktigt förnimma lukten av nykläckt bebbe mmmmm... Visst vore det mysigt med en liten bebis? Kanske vore det på sin plats a... STOPP!!! Stoppa bandet! Spola tillbaka!
 
Vafalls!
 
Är jag bebissugen??
 
På riktigt? Har jag helt glömt bort allt jobb som är med en sådan där liten krabat? 
 
Vad jag tydligen har glömt med bebisar:
 
1. Maratonamningar 
SOOOOM jag ammade mina barn. Hela tiden. Dygnet runt. Även i sömnen. Jag kunde vakna ammandes i ställningar som inte ens borde vara fysiskt möjliga för den mänskliga kroppen. Jag vandrade runt som en mjölkande vålnad och ammade till min amnings-bh föll sönder i bitar. Hu!
 
2. Stycksovning
Ingen kan stycka upp en natt så effektivt som en bebis. Dom är sjuuuuukt skillade på att filea sömnen i bitar så små att dom inte ens är mätbara. 
 
3. Bajsbomber
Det är häftigt hur en sådan liten människa kan släppa ifrån sig så mycket. Och med en sådan kraft! BA-BA-BOOOOM!! Bajs över hela bebisen. BA-BA-BOOOOM!! Bajs över hela dig. Om det vill sig så. 
 
4. Småchefer 
Att ha en bebis är som att ha med sig en liten, liten chef. Över allt. Alltså, jag har haft många olika chefer i mitt liv men INGEN har varit så sträng som den med kroppsvikt under 5 kilo. När du ska sova, äta, vila, vara ute, vara inne, duscha, se på tv, klä på dig... Bebischefen bestämmer allt.
 
5. Dom gör föräldrarna till martyer
I samma stund som vi fick en bebis började jag och min man att jämföra allt. Hur länge den ena fått vara på toaletten, vem som fått sitta längst vid matbordet, vem som fått duscha ostört flest gånger, vem som fått bläddra flest sidor i morgontidningen och framför allt vem som fått SOVA MEST! De dagar jag ansåg mig fått sova minst tyckte jag att min man borde snida någon sorts staty av mig eller i alla fall asfaltera och döpa en gata efter mitt namn, som tack. 
 
Okej.
 
Bebisar ÄR väldigt mysiga. Jag måste bara påminna mig själv om hur mycket jag kämpade med de där älskvärda små liven. Totally värt det. Men ändå. Jag börjar liksom glömma *emoji med uppspärrade ögon*.
 
 
 
 
 
För två år sedan. Med en liten liten chef. 
 
 

Kommentera gärna!
s p i n d e l t j e j e n

Åh nej - in my face ;) :P
Ser fram emot det med lite skräckblandad förtjusning. Du får gärna komma hit och gosa med Lillasyster sen så kan jag lägga mig och sova någon timme ;) :P

Svar: ja!! :) gosar gärna med andras bebisar. En tredje för mig är inte läge. Nu i alla fall :)
Moa DeBruin

2015-11-01 ♥ 20:20:57 » URL: http://www.spindeltjejen.se
Helena

Är mitt uppe i det där just.precis.nu. Min snart fyra månader gamla lillkille har på cirka tusen olika sätt lyckats med att vända hela livet upside down på ett härligt, skrämmande, glädjande, tröttsamt, roligt, skitjobbigt sätt :D säkert värt det - måste bara komma några veckor (månader, år!) bort från de där sömnlösa nätterna, oändliga rapframkallningarna, ryggbajsblöjorna och var-femte-minutamningarna först ;)

Svar: Det finns en tid bortom allt det där! Snart är du där jag är, att du börjar glömma sömnlösa nätter och ryggbajs. Hur nu det är möjligt?? Hehe. Massa pepp till dig! Kram!
Moa DeBruin

2015-11-01 ♥ 23:09:49
Jessica

Åhh du är så träffsäker och rolig och underbar att läsa! Kram Jessica (från Skellefteå)

Svar: tack Jessica :) kram!
Moa DeBruin

2015-11-01 ♥ 23:18:15
M

Tell me about it! Jag har en dotter på 20 månader som alltid har maratonammat, sovit 20 minuter åt gången, och varit extremt osjälvständig. Vi slutade amma för bara ett par veckor sen och först NU har hon sovit sin första hela natt! Makens kommentar "Åh, vad skönt för dig, då är du pigg och glad idag då?" Jag: "Jag har sovit EN natt på 20 månader. Man kan säga att det inte riktigt fyllde sömntanken hela vägen upp."

2015-11-02 ♥ 04:33:39
Ida

Det är bara din hjärtformade livmoder som talar! Å andra sidan är ju tre ett magiskt nummer, det säger de i alla fall på tv! :)

2015-11-02 ♥ 06:27:23
Hanna

Åhh så igenkännande det där var. Nu är iof mina två små juveler bara 1,5 och 4 år men det där bebissuget kan komma då och då ändå men blir ganska snabbt påmind (av främst en 1,5 årings vilja och tidiga mornar)att om det ska bli en trea får det allt vänta ett tag till! 😂☺️

2015-11-02 ♥ 08:25:03
Karin

Har själv sådan önskan att bli mamma fastän jag tycker att 19 år är för ungt och det faktum att jag inte har någon pojkvän men man kan ju drömma ;)

Svar: Det kommer ska du se :)
Moa DeBruin

2015-11-02 ♥ 09:46:49 » URL: http://forevermore.blogg.se
Anonym

Aaah jag kände just den där känslan för bara några dagar sedan 😁 min yngsta är snart ett år och det blir i..i..inga f..f..fler bebisar.... Blev som Dr Jekyll and Mr Hyde i huvudet på mig!
Det blir verkligen inga fler. Inte ens chans.
Underläppen darrade och jag kände att det var väldigt svårt att acceptera. Den där första tiden som var så speciell (OBS! Superenkla bebisar!) och ska jag verkligen aldrig få uppleva det igen? Buuu
Nej. Inte en chans.
M m m men?
Nej!
Helknäpp var jag ;) Man glömmer snabbt de intensiva och jobbiga delarna :)

Svar: ja det är läskigt hur fort man glömmer! Naturen är kluuuuurrrrig :)
Moa DeBruin

2015-11-02 ♥ 13:12:53
filippa

Jag kläckte ut min bebis för 6 dagar sedan. Min tredje. Mina har kommit tätt så har inte hunnit glömma hur det är, sen har jag haft ganska snälla mini chefer, för jag har inte lidit av sömnbrist och allt det andra jobbiga. Men tur är väl att man glömmer, speciellt förlossningssmärtan, annars skulle varje kvinna bara föda ett barn, haha

Svar: exakt! haha
Moa DeBruin

2015-11-02 ♥ 15:27:51
Frida

Alltså jag är en sådan där jobbig jäkel som inte tyckte att förlossningen gjorde speciellt ont (kom till sjukan och barnmorska ba, men herregud ungen är ju på väg ut!), inge smärtlindring och ut kom han 45 min senare. Hade heller inte några problem alls under graviditeten, var jag med en större mage liksom? Inga problem efter förlossningen heller, inga såriga bröstvårtor, lillkillen har sedan 3.5 veckors ålder sovit hela nätter så varken stycksovning eller maratonamningar här. Bajsbomber händer dock då och då ;) Fasiken... jag tror att jag i framtiden kommer bli attackerad med den värsta tonårsperioden i mannaminne!!

Svar: Hehe, vad skönt, det är bara att njuta :)
Moa DeBruin

2015-11-02 ♥ 18:36:00
Ronja

känner igen många av dina punkter, även om vår bebba redan är 1 :) men det är tokigt hur snabbt man kan bli sugen, vi sover ju fortfarande inte bra men ändå vill man :)

2015-11-02 ♥ 19:07:29 » URL: http://https://storstadskvinna.blogspot.fi
Madde

Haha så sant som det är sagt! Min tremånaders vet precis hur man gör allt det där, förutom bajsandet då som han har svårt för = ledsen grinig bebis med magont :(

Svar: Aj då. Pepp till dig och bebis! Kram!
Moa DeBruin

2015-11-03 ♥ 11:37:57
MADDISENJ.SE

Haha jadu det där känns ju igen alltför väl då jag har en liten minichef här hemma på 8mån som visserligen varit väldigt snäll men som man märker har en otroligt stark vilja och buset lyser i ögonen så det kommer nog bli spännande framöver ;)

2015-11-03 ♥ 13:23:50 » URL: http://maddisenj.se
Emelie

Har en liten 10 månaders nu, som är min tredje (och sista) och den här gången har det nästan inte varit jobbigt. Jag är så medveten om att det är sista gången det här, att jag nästan har kunna njuta av att inte sova. ;) Att gosa med liten bebis är så mysigt, aldrig har jag varit så nära att äta upp någon av ren kärlek som jag är nu (obs. inte bokstavligt talat). Fast just nu sover han, kan vara det som gör att jag inte kommer på något jobbigt... Men kör bara säger jag! Själv får jag hålla förmaningstal till mig själv att fyra barn verkligen aldrig kan komma på tanken.

Svar: Kan tänka mig att man även är mer och mer tillfreds för varje barn. Första barnet är ju panik liksom, andra barnet man vet att det är faser och tredje barnet... kanske är himla mysigt då? ;)
Moa DeBruin

2015-11-04 ♥ 21:38:16
Sofia

Skrattar högt för mig själv! Så hög igenkänningsfaktor! Min lillchef sover nu, så passar på att äta fredagssnask i lugn och ro, för vem vet om chefen tillåter snaskrast ikväll?

2015-11-06 ♥ 13:55:25
Anonym

Haha jag o min sambo skrattade oxå högt åt din träffsäkerhet! Vi har en minichef på 2 månader. Härligt och jobbigt! Tack för dina roliga och smarta inlägg :)

Svar: tack själv snälla :)
Moa DeBruin

2015-11-06 ♥ 21:19:33
Josefine Seitl

Ohh, hahaha. Tack för den delen av påminnelsen. Har tio veckor kvar och jobbar på föträngning om vad komma skall🙈

2015-11-08 ♥ 17:26:00 » URL: http://josefinkans.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback