Införa FF

Här sitter Matilda och fakturerar. 
 
 
 
 
 
 
Efter påryckningar! Bör tilläggas. 
 
Usch. Vi gillar inte att fakturera. Av någon anledning tycker vi att det är fruktansvärt betungande och tråkigt. 
 
Men efter årskiftet har vi ett eget kontor och då planerar vi att inför något som heter FF - Fakturerings Fredag. En fredag i månaden sätter vi oss ner med siffror och moms och kvitton och kostnadsställen och så GÖÖÖÖR vi det bara. Och när vi har skickat ut alla fakturor och borstat momsresterna ur knät - ja då korkar vi upp en flaska bubbel! HA! Plus langar fram finchokladen.
 
På så vis kommer vi att skapa otroooooligt positiva associationer till det här med fakturering och i förlängningen ÄLSKA allt som har med siffror att göra. 
 
Så jefvla smart.

Kommentera gärna!
eira

HAHAH, asså du är för himla underbar!!

2015-11-05 ♥ 11:56:32 » URL: http://eiramattsson.devote.se
My - Morgonkaffet.se

Låter som en himla bra idé :D

2015-11-05 ♥ 11:56:36 » URL: http://morgonkaffet.se/
En annan Moa

Åh skulle hitta in på din blogg men råkade skriva spiderchock istället och jeflar i min lilla låda vilka läskiga spindlar det finns på google! :'( tips från coachen liksom.

Svar: Haha! 😄
Moa DeBruin

2015-11-05 ♥ 17:44:05
Amanda

En annan grej ( som ni kanske redan vet men som iaf motiverar mig, jag gillar att få pengar) är att den tiden som är mellan utfört uppdrag och skickad faktura kallas för dold kredittid :)

Svar: Jasså! Det visste jag inte. Vad menas med det? 😊
Moa DeBruin

2015-11-05 ♥ 17:50:52
Annica

Eller så anställer ni mig som inte kan leva utan mitt fantastiska excel och blir själalycklig över att få fakturera och göra pappersjobb (true story!) 😃

Svar: Haha! När vi får ekonomi nog anställer vi dig 😊
Moa DeBruin

2015-11-05 ♥ 19:05:56
Cicci

Som Amanda skrev så är det ju dold kredittid. Dvs. ni lånar ut pengar gratis till kunden. (ni ger dem ju säkert ytterligare en månad för att betala fakturan sedan, då får de ju kanske 3veckor+en månad).

Om ni får in pengar snabbare i bolaget kan ni ju snabbare investera dem i något annat (anställa en ekonomiassistent tex.:) ), men då måste ni ju fakturera snabbt också. Jag tycker FF låter som en superlösning om ni har svårt att få det gjort, men unna er att lägga in två FF i månaden. Dels blir det färre fakturor varje gång och dels får ni in pengarna snabbare.

Svar: Smart! 😄
Moa DeBruin

2015-11-06 ♥ 11:29:33
elin

alltså.. som ekonom låter det INSANE att ni väntar med att fakturera. Ju snabbare ni fakturerar ju fortare får ni in pengar från kunderna = mer ränta på kontot och ni slipper "ligga ute" med pengar. för det är ju det man gör i längden när man inte fakturerar, typ som att ni lånar ut pengar räntefritt till era kunder. men aja. jag hade nyss tenta i detta så är väl kanske lite väl insnöad, haha :)

Svar: Hu! Nu fick jag ååååångest!
Moa DeBruin

2015-11-06 ♥ 14:03:21
Mette

bra idé !

2015-11-07 ♥ 14:20:48 » URL: http://www.winkwink.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback