Snabba arbetsdagar

Mina arbetsdagar är över på två sekunder. Jag hinner knappt komma till jobbet så ska jag gå hem igen. Jag kollar aldrig på klockan för att se när jag ska gå hem, möjligen kollar jag på klockan för att säkerställa att jag har tid kvar. 
 
Det är en ynnest såklart. 
 
Jag har ju haft jobb där tiden tvärtom slääääääpat sig fram. 
 
Värst var nog när jag jobbade i en liten butik där alla varor kostade 10 kronor. Det. Var. Så. Tråkigt. Halvtimman innan stänging var jag övertygad om att minutvisaren segade sig med FLIT.
 
Eller nej nej förresten!
 
Mest långsamt gick tiden när jag som 14-åring praoade på en optikerpraktik. Hur mycket tror ni att det finns att göra för ett barn hos en optiker? Det var inte direkt så att jag kunde undersöka folks hornhinnor eller bota grå starr. Istället hade jag cirka en arbetssyssla om dagen och den utförde jag med omsorg. Skulle jag packa upp linsvätska gjorde jag det lååååångsamt. Jag drog upp flaskorna så sakta ur kartongen att min arm stod helt stilla i partier. Jag visste ju att när jag var klar med uppackningen hade jag bara 7 timmar och 57 minuter kvar att slå ihjäl. Eller 17 timmar och 57 minuter om jag hade otur och tiden gick bakåt istället för framåt, vilket den absolut gjorde ibland. 
 
Lite skillnad idag alltså. Som väl är. 
 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Lovisa

Haha! Jag har precis samma minne från min första prao. Det var i en liten butik som snittade fem kunder om dagen. Det fanns absolut ingenting att göra annars. Behöver jag säga att jag var något besviken på min första kontakt med arbetslivet?

Svar: Haha.... Jo tack samma här
Moa DeBruin

2015-11-12 ♥ 23:05:04
Emma Elfstrand - elfstrands.se

En butik där allt kostade 10 kr... kan det ha varit "10-kronan" (eller vad den nu hette) på Köpstaden som du jobbade på? :D Minns den butiken från när jag var barn i alla fall, haha!

Svar: Göfab Tian hette det, låg i stan 😊
Moa DeBruin

2015-11-13 ♥ 08:49:27 » URL: http://elfstrands.se
M

Haha jag jobbar i en bokhandel (extra) och det är såååå tråkigt ibland när det inte är något folk. Ibland finns det saker att göra (typ packa upp, beställa mm) men oftast står man och hänger och går under av understimulans. Men när det väl är kunder och man får prata böcker är det kul! :)

Då föredrog jag nästan ett vårdjobb jag hade där tiden gick förbi i ett nafs för man hade alltid saker att göra. Men det fanns dock andra nackdelar såklart ;)

Hoppas jag får det som dig i framtiden när jag får ett "riktigt" jobb! (pluggar nu)

2015-11-13 ♥ 11:20:45
Marielle

Jag praoade också hos en optiker när jag var i den åldern. Lyckligtvis tillsammans med en kompis. Vill minnas att vi fördrev tiden med att prova diverse fula glasögonbågar och vara i vägen för kunder. Varför optiker ens tar emot praoelever är en gåta.

2015-11-13 ♥ 11:45:46
Michelle

Drömde om dig och Matilda! Drömde att ni var på besök här i Malmö och jag stötte på er ute på gatan. Blev så himla paff och starstrucked så jag först inte kunde säga något. Fick tillslut försiktigt fram att jag gärna vilja bjuda er på lunch pga älskar er podd, blogg, insta osv. Ni tackade vänligt nej, men sa att vi kunde ta en selfie ihop istället!
Föreställer mig nu att det är exakt så det kommer gå till om jag någonsin springer på er! Ni var åtminstone artiga ;)

Svar: Haha åh! Om det någonsin händer lovar jag dig att vi kommer tacka ja till en lunch! Kram! 😄
Moa DeBruin

2015-11-13 ♥ 11:55:31
arasen - ett liv med borderline

Jag har också haft praktik hos en optiker... Förutom att ställa fram linsvätska fick jag gå runt och damma i butiken också.. Och titta efter dödsannonser i tidningen för att se ifall någon av deras kunder inte längre var i livet.. Jag har haft roligare praktiker.. Om man säger så

Svar: Haha 😂
Moa DeBruin

2015-11-14 ♥ 18:35:58 » URL: http://allaboutarasen.blogg.se
Sophia

Hahahaah alltså Tack för att du skriver så roligt. Jag skrattade så mycket att jag tror mitt kejsarsnittssår gick upp. Aj! :-)

Svar: aj då haha :)
Moa DeBruin

2015-11-17 ♥ 16:15:17

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback