Svar på frågor del 1

Vad roligt att ni hade så många frågor till mig!
 
Här kommer svar på del 1. 
 
Hur gamla var ni när ni fick er förstfödde? Var det utan "vad i helskotta har vi gett oss i på"-tankar ni körde vidare efter pluset? (Jag och min sambo sitter här och freakar lite nämligen). 
Svar: Grattis till plusset! Vad häftigt! Jag var 26 år och min man 28 år. Jag var rätt lugn. Chocken kom sen. Vi var först med barn både i släkten och i kompisgänget så vi hade ingen aning om hur mycket tid en bebis tar. Jisses vilken omvälvande resa vår älskade först födde tog med oss på! Men vet du, det kommer gå jättebra! Ni kommer vara de absolut bästa föräldrna till ert barn, tro aldrig något annat. 
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Jag minns att du får några (många?) år sedan publicerade ett inlägg om att du börjat skriva på en bok. Hur gick det med den? Jag gillar ditt sätt att skriva och skulle gärna läsa din bok :-)
Svar: Hehe härligt att höra! Jag fick frågan från Linda Skugges förlag Vulkan om jag ville ge ut en bok baserad på min blogg. Jag påbörjade det hela under två omgångar... Men nä. Jag har inget tålamod. Hyser dock en dröm om att någon gång i mitt liv släppa något slags inbundet. Vi får se. 
 
Jag minns att du har skrivit att du bodde i London när du var yngre. Jag är i Australien just nu och är snart klar med mitt år som utbytesstudent på universitetet. Jag har börjat fundera på om jag kommer vilja flytta tillbaka hit senare i livet. Har du någonsin känt att du vill flytta tillbaka till London? Tack för en jättebra blogg som jag har följt i många år! :)
Svar: Tack själv! Nej jag har aldrig längtat tillbaka till England. Där emot kan jag känna att det vore roligt med ett äventyr i livet. Vill gärna åka på en lång resa hela familjen när barnen är lite äldre. 
 
Vill ni, ska ni eller funderar ni på att skaffa några fler barn? Vad är största nackdelen med att bo i hus, om det finns? Tack för bästbloggen. Den livar alltid upp mig! Lite synd för mig att du inte bloggar fem gånger om dagen längre men som tur har du ett smaskigt arkiv att kika i om man saknar dig!
Svar: Tack själv snälla! Nej inga fler barn som det känns nu. Man ska ha tid för de barn man sätter till världen, därför känns det fint med de två vi har. Är en mycket nöjd husägare så kan inte säga att det finns någon nackdel.
 
Hej. När du skriver sådär roligt som du gör, speglar det hur dina tankar går? Med andra ord vågar jag fråga, är du lika galen i skallen som du är på tangenterna? (I så fall vill jag vara din hjärna). 
Svar: Haha! Ja det speglar självklart mina tankar. Jag är duktig på att se det humoristiska i saker, det har jag fått från min mamma. Jag var på en väldigt eh... Annorlunda läkarundersökning i veckan och det enda jag kunde tänka under besöket var det kommer bli en rolig historia att berätta det kommer bli en rolig historia att berätta... Sen åkte jag till jobbet och skrattade så jag grät tillsammans med Matilda. Är inte riktigt redo att blogga om besöket ännu, men det kommer säkert...
 
Hej Moa! Först vill jag bara säga att jag tycker du verkar helt underbar på alla sätt och jag önskar att jag hade dig som kompis. Du verkar vara grymt ödmjuk, smart och rolig!  Min fråga till dig är kanske lite korkad men jag har inte riktigt förstått vad det är du och Matilda arbetar med? Vad är eran huvudsakliga arbetsuppgift? 
Svar: Tack snälla för smekningen av mitt ego! Hehe. Jag och Matilda jobbar med innehållsmarknadsföring i sociala medier. Vi konsultar företag hur de kan synas och skapa innehåll på nätet. De flesta företag har facebook och instagram idag. Men hur hittar man sin målgrupp och vad för innehåll ska man bjuda på? Ingen vill ha reklam på sociala medier därför ligger utmaningen i att hitta ett innehåll som människor vill följa och ta del av. Jag och Matilda lägger upp strategier, kommer med idéer och skapar innehåll i form av film, foto, grafisk form och copytext. Vi föreläser och utbildar. Idag jobbar vi med flera lokala företag men även med ett av Sveriges starkaste varumärken. Vi är SÅ stolta över allt vi gör och glada för att så många företag gett oss förtroendet. 
 
 
 
 
 


Du har ju sagt att du är en ångestperson och det är något jag verkligen känner igen mig i. Men min fråga är hur du har lärt dig att hantera denna ångest? Är det framförallt terapi eller känner du att det är något du lärt dig att hantera på egen hand? 
Svar: Jag gick i KBT ett tag. Det gav mig en del bra verktyg. Jag har lärt mig att tänka att ångesten sällan är rationell. När vi letade hus hade jag ångest över vilket område vi skulle bo i, när vi startade företaget hade jag ångest för vår ekonomi, när min blogg var stor för några år sedan hade jag ångest över besökssiffror. Nu har jag ofta ångest över jobbet och min prestation där. Men med facit i hand är ångest ALLTID bortkastad tid! Jag försöker därför tänka konkret okej nu har jag ångest, det är bara fånigt. Ta det lugnt. Det går över. Jag övar mig även på att vara i nuet mer och inte skena iväg så förbenat med tankarna. Jag måste liksom inte reda upp bland saker som inte ens har hänt sex månader fram i tiden. 
 
OM man skulle råka springa på dig nångång, får man komma fram och säga hej? Jag skulle antagligen bli så starstrucked att jag inte skulle våga men ändå. Skulle vara så kul att få säga TACK på riktigt, har följt dig så länge och fått så många goa skratt.
Svar: Va go du är! Man får jätte jätte jätte jättegärna säga hej till mig! Blir jätteglad när det händer! 
 

Kommentera gärna!
Yohanna af Skovde

Haah. Jag har sett dig flera gånger men kommer mig liksom aldrig för utan tittar konstigt istället. Känner mig som en stalker. Speciellt om jag skulle berätta att vi typ bott grannar. Och att mitt bonusbarn firat nyår med er. Blir bara skitskumt. Så jag tittar konstigt istället. Hehe. (hoppas jag inte var för läskig nu).

Svar: Nu blir jag onekligen nyfiken 😉
Moa DeBruin

2015-11-09 ♥ 21:16:55 » URL: http://yohannaafskovde.se/
Lilly

Åh, lilla gosebebisen. <3

2015-11-09 ♥ 21:30:28
Sanna

Hej Moa! Tack för en helt fantastiskt rolig blogg, är så underbart att du kan få den hemskaste bajsbomb-morgonen och pinsamstuderna till så roliga berättelser att man faktiskt sitter och skrattar för sig själv när man läser ;)
Är det försent att ställa frågor till frågestunden?

Svar: Tack snälla! Fråga på :)
Moa DeBruin

2015-11-09 ♥ 22:40:03
w

Jag har undrat så länge nu. Du skrev för längesen att du hjälpte din bror att flytta till karlstad och precis samtidigt flyttade en ny granne in i mitt hus. Nog för att karlstad inte är så litet och jag bor inte ens kvar i det området men jag undrar sååå om det var ni. I samma hus som studentpuben nära universitetet :-)

Svar: Haha... Jag vet inte riktigt adressen till min bror och nu är han i Sydafrika, men han bor i studentlägenhet. Om det hjälper? :)
Moa DeBruin

2015-11-09 ♥ 22:45:01
farmor

Instämmer i samtliga lovord ovan! Din språkliga elegans och din humor känns alltid så njutbara att ta del av!
Obs! Glöm nu inte att återkomma till läkarbesöket... ;-)

Svar: Tack snälla du! Ska blogga om läkarbesöket när tiden känns mogen ;)
Moa DeBruin

2015-11-09 ♥ 23:33:46
Angelica

Nu är det andra gången detta händer så måste få skriva till dig. Skulle in på din blogg via en ny enhet, söker på spider, som förslag kommer först spiderman sedan spiderchick. Tankarna går i huvudet hur kan hennes man vara mer googlad än henne själv?? Sen insåg jag att ja juste det finns en annan Spider-Man och han är ju lite småkänd...

Svar: haha! :)
Moa DeBruin

2015-11-10 ♥ 13:50:08
Amanda

Så himla kul med Q&A, du rockar verkligen!!

Svar: tack snälla vad gulliga ni är allihopa!
Moa DeBruin

2015-11-10 ♥ 16:43:42 » URL: http://https://amandasstil.wordpress.com
Elin

Åh vad jag blev sugen på att läsa en Moa-bok. Övertygad om att jag skulle älska den. Hoppas att det kommer någon i framtiden

Svar: tack för peppen :)
Moa DeBruin

2015-11-20 ♥ 14:24:43 » URL: http://alfonx.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback