Svar på frågor del 2

Vad skulle du ge för råd till ditt 22-åriga jag?
Svar: Att jag är minst lika smart, dutig och kunnig som alla andra. Att mina åsikter räknas. Att jag får lov att ta plats.
 
Hur firade du din 18-årsdag? Hade du något jobb vid sidan om gymnasiet? Tack för bästa bloggen! <3
Svar: Tack! Jag firade min 18-årsdag med kompisar. Under gymnasiet jobbade jag på McDonalds, som hopp-in på en förskola och som ungdomsreporter på lokaltidningen. Inte allt samtidigt dock. 
 
 
 
 
Som 24-åring. 
 
 
 
Hur jämställda är du och din partner? Vem gör mest? Har du hamnat i projektledarrollen? Och stämmer det, som det verkar på bloggen :p, att du får masa dig upp varenda morgon medan din partner får sova hur länge han vill?
Svar: Haha... Det stämmer att min man i 99% av alla helgmorgon-fall får sovmorgon. Jag är morgonpigg och han supertrött så det är en okej med mig. När han har gått upp vid 09-tiden brukar jag sticka iväg och träna en timma. Känns som en rättvis uppdelning. Jämställdhet är något vi pratar mycket om och gör medvetna val kring. Jag har varken tid eller lust att vara den som gör allt i hemmet. Hu!
 
Kan vi inte ses i Malmö någon gång? Några utvalda läsare, jag blandannat (min idé ju;) och käka middag? Känns som att vi e vänner som aldrig ses :)) haha okey, åt ena hållet liksom! Men du verkar så härlig! Och sen.. Hur känner du om åldersnoja och liknande? Fyllde 30 i år, tankarna flyger iväg ibland.. Får lite dödsångest (utöver det e jag en glad prick, kommer inte dra ner middags stämningen om ni kommer ner till Malmö ;)
Svar: Är jag i Malmö framöver kan vi absolut se till att ses ett gäng! Det vore jättekul! Jag skrev ganska nyligen om åldersnoja här
 
Två totalt olika frågor: 
1. Har ni "fått ordning" på era bröllopsbilder än? ;) Och finns det i så fall några fler du kan bjuda på? 
2. (något flummigare) Kan man sätta ord på känslan av "hemma"? Alltså, hur vet man att just HÄR ska vår familj bo lääänge? Stad, område, hus, you name it...
Svar: 1) Bröllopsbilderna är ännu smärtsamt oframkallade... 2) Jag kände starkt att det var rätt när vi hittade vårt hus. På visningar innan var jag osäker och såg skavanker över allt. Hade ångest under budgivningen. Men när vi klev in i vårt hus kändes det rätt direkt med både huset och området. Angående stad så var det inte alls självklart att vi skulle bo i Skövde. Men nu känns det också helt rätt. Jag tror att valen blir lättare om man tänker att saker och ting inte måste ristas in i sten. Bara för att vi bor här nu måste vi inte bo här för resten av livet. Man kan alltid flytta eller hitta på nya äventyr, om man vill. I framtiden kanske vi bor utomlands eller i Stockholm. Vem vet. 
 
 
 
Bröllis.
 
 
 
 
Du har säkert skrivit om det innan men, hur träffades du och din man? =) Älskar din blogg btw. ^^
Svar: Tack! Vi träffades första gången på ett uteställe. HONOM SKA JAG HA! utbrast jag som matadoren i Tjuren Ferdinand. Vi gick på date samma dag som planen flög in i World Trade Center. Sedan dess har det varit vi. 
 
Tror du att folk som är spindelrädda (typ egoina) undviker att gå in på din blogg för att inte råka skriva fel och hamna på ett ställe med bilder på spindlar?
Svar: Det vore ju himla tråkigt om det var så! Satte en spindel i headern här på bloggen för några år sedan men fick ta bort den efter en svallvåg av protester och skräckslagna läsare. Jag hade inte förstått att människor kan vara så spindelrädda, men så är det. 
 
När slutade du känna dig som en ungdom och började känna dig vuxen?
Svar: Under senaste åren har jag fått mycket grepp om hur saker och ting. Att driva företag är för mig att förstå hur samhället fungerar på ett helt annat sätt. Allt från att sälja in sitt företag, planera, genomföra, följa upp, fakturera och slutligen ge tillbaka till samhället i form av skatt. Att ha ansvar för hela det förloppet är otroligt utvecklande. Jag känner mig definitivt vuxen. 
 
Hur gamla var era boys när dom sov borta första ggn? Och hur slipper man samvetet som gnager och viskar partymorsaaan i örat fast det är tjejmiddag första ggn?? 
Svar: Båda våra barn var över året när de sov hos mor/farförälder för första gången, det fungerade inte att lämna bort dom tidigare. Där emot var jag själv iväg innan dess och barnen var med pappa. Jag har aldrig haft dåligt samvete för att jag lägger tid på mig. Tycker inte att det är ett dugg konstigt att man vill göra saker utanför familjen. Tänk att tiden du lägger på bara dig kommer ge dig massa energi som du sedan kan lägga på familjen. En god cirkel. NJUT av din tjejmiddag!
 
 
 
 
Med äldsta barnet. 
 
 


Vad har du för utbildning? Är det detta du ville bli när du är stor, eller funderar du fortfarande över när man är vuxen? (yrkesmässigt)
Svar: Jag är utbildad inom inköp och textil, jobbade ett tag med inköp på ett modeföretag. Sen har jag utbildning inom kommunikation och marknadsföring. I övrigt har min blogg gett mig mest kunskap inom det jag jobbar med nu, det vill säga digital marknadsföring. Jag känner att jag har hamnat helt rätt i yrkeslivet. Älskar mitt jobb! Där emot har jag massa drömmar som jag vill förverkliga men jag tänker "det vill jag också göra" istället för "det vill jag göra istället". 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Hej, hade du svart klänning på ditt bröllop? Så himla oortodoxt...och så himla fint! Bra jobbat. En helt ny aspekt av bröllopsklänning har fötts i mitt huvud. Tummen upp! Kul blogg, btw.

Svar: en mörkblå klänning var det :)
Moa DeBruin

2015-11-16 ♥ 13:59:54
Anonym

Ok, fint även det. 😊

2015-11-17 ♥ 06:54:50
Jenny the 18-åring

Vad kul att läsa att du också jobbat på Donken, jag gör det nu nämligen! Får man lov att fråga om du stod i kök eller service och vilka tankar du har om det nu sisådär 10+ år senare? :)

Svar: Stod i kassan. Tycker att det gav mig massa nyttig erfarenhet i att möta människor och framför allt tackla olika typer av människor. Ett bra första jobb!
Moa DeBruin

2015-11-19 ♥ 17:47:23

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback