Barn nr 1 vs barn nr 2

Tre saker som varit lugnare med barn nummer två.
 
1. Utveckling
Barn nr 1: Jag följde minsta utvecklingssteg. Jag var SÅ bekymrad när min bebis aldrig lärde sig "rulla runt". Hur skulle detta påverka honom? Tänk om den uteblivna rullningen som bebis skulle göra honom utstött och ensam i skolan? Vem vet vad som händer med ickerullandebarn?? 
Barn nr 2: Här råder viss oklarhet när barnet egentligen började sitta, krypa, gå, prata... Nu är han i alla fall 3 år, springer omkring, snackar och... Vänta lite... Kröp han någonsin? Jo. Eller?
 
2. Sömn
Barn nr 1: Vad som än händer måste han sova i egen säng i sitt eget rum det är SÅÅÅÅ viktigt för det säger... Eh... Folk? Och som vi kämpade med detta sovande i egen säng. Vi kämpade så mycket att vi inte sov någonting alls vilket var möjligen kontraproduktivt (avråder starkt kämpmetoden som sömnmetod). 
Barn nr 2: Vi kapitulerade och bestämde oss för att sova på så vis att alla fick sova. Vilket resulterade i att vi sov hela familjen i samma säng de första två åren. Inget trassel eller springande om nätterna. Nu sover barnen gott och tryggt i egna sängar och det hände helt av sig självt. Hoppla. 
 
3. Mat
Barn nr 1: Jag räknade antal mat-partiklar han stoppade i sin mun. Låg sömnlös om han inte hade ätit ordentligt en dag och förresten såg inte stråna på hans lille huvud lite väl magra ut??
Barn nr 2: Kan inte minnas att jag har någonsin har matat detta barn. Men han har växt och frodats. 
 
De två personer som har lärt mig väldigt mycket:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Sofia

Hej Moa.
Du skriver så grymt roligt! 👍🏻😊 Fnissar nästan alltid till lite när jag läser dina roliga inlägg på bloggen.
Keep up the good work. 😃👍🏻


Svar: Tack snälla 😊
Moa DeBruin

2015-10-14 ♥ 21:39:18
Yohanna af Skovde

Det är mitt första barn men min sambos andra så vi har en ganska skön kontrast. Jag tror definitivt hans erfarenhet har minskat mina googlingar med många procent. Därmed inte sagt att jag aldrig googlar, men mindre är det i alla fall. Tror jag. Hoppas jag.

2015-10-14 ♥ 21:50:41 » URL: http://yohannaafskovde.se/
Anonym

Alltså drömde jag bara att ni la ut ett nytt poddavsnitt i fredags 😫 Letar o letar, drömde jag verkligen bara 😂?!

Svar: du drömde inte :) Här är avsnittet http://moaochmatilda.libsyn.com/webpage/2015/10
Moa DeBruin

2015-10-14 ♥ 21:58:45
lin

Haha, softare med barn nr två alltså? I vårt hushåll kör vi lite tvärtom. Barn vägrar sova med mamma! Övergav mig vid åtta månader. Till min stora sorg, är ju SÅ mysigt att ha lillen nära.

Svar: Barn är SÅ olika. Mina har legat PÅ mig allt som oftast 😉
Moa DeBruin

2015-10-14 ♥ 22:24:34
Eira

Asså åh, du har ett så underbart sätt att beskriva allt, skrattar allt som oftast till dina inlägg - även jag som 18-åring tycker sånt här är fantastiskt roligt, skrivet av vår egen Spiderchick!

Svar: Tack vad gullig du är 😘
Moa DeBruin

2015-10-14 ♥ 23:37:14 » URL: http://eiramattsson.devote.se
m a r i a

Gôtt det låter! Nästan så man längtar efter tvåan trots att ettan inte ens är fem månader... (OBS! ironi!) :)

2015-10-15 ♥ 12:11:46 » URL: http://mariabergstrom.blogg.se/
Anonym

Håller verkligen med! Läste om allt med ettan, när han skulle sitta, krypa, gå, sömnmetoder med mer. Nu med nummer två är jag så mycket lugnare och jobbar enligt "minsta möjliga motstånd". Funkar super! :)

Svar: bästa metoden av dom alla! :)
Moa DeBruin

2015-10-15 ♥ 13:30:17
Anonym

Det låter ju betryggande att ett andra barn kan kommer under lite mer chill omständigheter. Vår (första) (och för evigt enda??) dotter är 8 månader och jag är så trött!!!!! på allt kämpande med sömn, egen säng och allt! Vill bara sova i hundra år och bara tanken på att göra om detta känns som ett helvete? Men kan det bli lättare så kan jag överväga ;)

Svar: Två barn är en utmaning men det går mycket smidigare med andra, det gör det verkligen 😊
Moa DeBruin

2015-10-15 ♥ 16:57:44
Jannica

Som när man rådfrågade folk och fick till svar "det minns jag inte", men HUR kan du inte minnas det, tänkte jag för mig själv. Nu minns jag knappt vad barnen åt till middag igår. Eller som när jag skulle boka dop till barn nr 2, "vad är personnumret" frågade prästen; öh, personnummer? Har dom ett sånt? Räcker det inte med att veta på ett ungefär hur gammal hon är? 😂😂

Svar: haha... Jag vet! HEMSKT att inte minnas sina barns personnummer men har sått rådvill flera gånger.
Moa DeBruin

2015-10-16 ♥ 14:38:07
Lina

Åh vad skönt att höra. Mitt lilla barn lever mestadels på luft, ingenting och tomater. Väldigt stressigt. Hoppas att oron släpper med nästa barn precis som du skriver.

2015-10-16 ♥ 15:26:17
ByJuliaP

Va kul att se skillnaden mellan hur man tänker på barn ett och två

2015-10-17 ♥ 20:16:39 » URL: http://byjuliap.blogg.se/
Mohammedi's | Art, model & designer

haha söta

2015-10-18 ♥ 01:30:57 » URL: http://mohammedis.se/
Moa K

Herre min je vilket underbart inlägg!! x') har inte ungar själv men kan tänka mig att det är något åt detta hållet! Var väldigt roligt att läsa i alla fall! :P

2015-10-18 ♥ 21:31:52 » URL: http://moasadventure.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback