Skillat

Vi bor som sagt i ett hus med två våningar. Sovrum har vi på ovanvåningen och tvättstuga har vi på undervåningen.
 
Att inte längre, som i lägenheten, ha tvättkorg på samma våning som vi har våra garderober har gjort oss väldigt eh... Förvirrade. Och det förstår väl alla hur knasigt det blir att behöva förflytta sin kropp en trappa ner för slänga sina smutsiga kläder?? Inte heller har vi haft sinnesnärvaro nog att köpa någon slags tvättkorg till sovrummet. 
 
Men pass opp!
 
Nu har vi löst dilemmat genom att helt sonika göra spaljén vid trappan till en tvättkorg. 
 
 
 
 
 
 
På ett sätt som är snudd på imponerande balanserar vi allehanda smutsiga textilier på det smala räcket.
 
Ha!
 
Så jäkla skillat av oss. 

Kommentera gärna!
Anonym

Älskar användandet av uttrycket pass opp i detta inlägg!!

2015-10-06 ♥ 20:23:52
Anna

Stiligt! Annars har jag hört om hus som har ett nedkast, typ ett hål eller nån slags tunnel, så att man kastar ner tvätten till bottenvåningen utan att behöva gå ner själv. Tillval är väl att anställa nån som stoppar in de nedkastade kläderna i maskinen och startar den åt en.

2015-10-06 ♥ 20:27:57
Emelie

Å så förstår ingen varför jag inte vill ha tvättstuga i källaren när vi i framtiden (far far away) kommer sova på andra våning. Daaa. 😁

Svar: ja faktiskt himla opraktiskt! Tvättstugan ska ligga vägg i vägg helst! ;)
Moa DeBruin

2015-10-06 ♥ 21:21:49
s p i n d e l t j e j e n

Vi har en rak trappa. Jag samlar ihop och slänger ner allt på en gång och går in med det till tvättstugan sen ;) :P

2015-10-06 ♥ 22:32:20 » URL: http://www.spindeltjejen.se
Anonym

Ha! Precis som Anna skriver hade min bästis i sin villa när jag var liten! Badrummet låg på övervåningen och tvättstugan rakt under, så de hade en lucka i golvet att bara hiva tvätten i så landade den i en korg ovanpå tvättmaskinen. :') Var såååå avis.

Svar: så smart! :)
Moa DeBruin

2015-10-06 ♥ 22:53:59
Alices mamma

Allt skall ju finna sitt användningsområde 😉 Vi har samma problem här hemma och ofta ligger allt i ett flertal högar tills jag får nog och samlar ihop allt och kastar ner det för trappan. Det där med tvättkorg i sovrummet har vi testat. Det slutar med att den blir stående i tvättstugan 😤

2015-10-07 ♥ 06:32:22 » URL: http://annasjosten.blogg.se
Felicia

Vi har samma problem, men löst detta med att släppa ner smutsig tvätt för räcket. Då ligger den smutsiga tvätten i trappan lite närmare tvättkorgarna iaf!

Svar: haha ja så brukar det vara här med...
Moa DeBruin

2015-10-07 ♥ 07:41:22
Anonym

Äkta problem! Vi har dessutom en mordisk spiraltrappa (var vi höga när vi renoverade eller!? Kånkar en bebis på 8 mån här=näääj). Att tillägga i vårt smarta trappval är en kul grej. Vi köpte ny soffa, tv och garderober till övervåningen i våras. Men skuten kommer inte upp för trappan (brottning med att få upp dammsugaren så förstå marginalen med en soffa). Nä karln fick såga sönder ett fönster uppe och hissa upp skiten med spännband och hjälp av två grannar. Så jävla smart val av oss..

Svar: haha åh :)
Moa DeBruin

2015-10-07 ♥ 08:27:15
Marie Strömsund

Åh, underbart :) ler för mig själv här och igenkänningsfaktorn är hög från min egen tid som husägare :D

2015-10-07 ♥ 12:38:10 » URL: http://jagmariecaroline.se/
Anonym

Vi har också tvättstuga nere, så skönt då ingen ser hur högarna växer. Men har tvättkorg i badrummet som alla fyra lägger i (5,6,34,36 år gamla). Så får karln bära ned med jämna mellanrum då han föredrar att duscha nere... (Det är även han som sköter tvättstugan, underbart!) Funkar riktigt bra faktiskt 👍

2015-10-07 ♥ 19:07:07
Isa

Haha sådär ser det ALLTID ut hemma hos oss med! Nästa steg är att slänga högen i trappan, så tänker man varje gång man går förbi högen - jag tar den sen.....
Sjukt osmidigt med två våningar egentligen!

Svar: Ja faktiskt. Ser nog ett enplanshus framför mig, längre in i framtiden 😊
Moa DeBruin

2015-10-08 ♥ 11:17:55

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback