Spiderchick

Arg
Den yngste medlemmen i vår familj är inne i en fas. Jag funderar på om det är treårstrots eller något i den stilen? Någon form av fas är det i alla fall. Han är arg cirka hela tiden. Jättejättejättearg. Fast bara mot sin mamma och pappa. 
 
Ungefär så här kan det låta. 
 
Jag: Hej.
Treåringen: NÄÄÄÄÄÄÄJ!
Jag: Va?
Treåringen: DU ÄR INTE ROLIG!
Jag: Eh... Det försökte jag inte vara heller.
Treåringen: SLUTA PRATA MED MIG!
 
Någon med barn i samma ålder som känner igen det där? Jag vill inte minnas att vårt äldsta barn var så där arg? Eller så var han det. Man glömmer fort.
 
Tröstar mig med att det i alla fall betyder att treåringen är trygg. Han kan vråla NÄÄÄÄÄÄJ åt mig hundrafjorton gånger per dag och veta att jag trots det inte kommer sälja honom på någon slags aktionsbaserad sida på nätet. Och det känns ju bra. 
 
 
 
 
En som kan reta upp med blott ett "hej". 
 
 
Lilly

Jag känner igen mig. Min 3,5-åring är likadan. Fast däremellan är hon supergullig...så man får kanske ta det dåliga med det goda...eller vad man säger? ;)

Linnea

I vårt hem finns en till treåring med aggressionsproblematik. Oerhört spännande... Det svänger så snabbt att man inte har en chans att hänga med i svängarna. Och varken jag eller barnets far tycks göra nånting rätt, nånsin. Även det äldre syskonet hade samma fas i ungefär samma ålder, så vi tröstar oss med att det förmodligen går över till slut. Vi hoppas i alla fall det!

Jenny Skyllberg

Min treåriga son är precis likadan! Om något inte passar om,vilket nästan inget gör just nu,blir han arg o skriker eller börjar gråta...det är tur att man vet att det går över :)

Sanna

Min 4,5 åring är i samma arga fas. Skitarg och lättkränkt. "Titta inte på mig!!!" Är en vanlig fras. Likaså "sen sa jag ju!!!" Den senare används frekvent när hon ombeds klä på sig eller gå och kissa ;)

Maria Lekare

Jättevanligt hos treåringar. Det händer något i människans hormoner ca vart tredje år och därav den berömda treårstrotsen. Kan komma redan vid två år, ibland först vid fem, men den brukar komma i varierande grad. Det är bara sunt att de vågar vråla ibland ;)

Svar: Ja vi får trösta oss med det 😊
Moa DeBruin

Anonym

Vår yngsta var likadan från 3 och ca 6 mån framöver. Nu har hon ju eg alltid varit lite argsint men oftast brukar vi få titta på henne utan att hon skriker 😉.

Svar: Haha... Vad snällt 😉
Moa DeBruin

Anonym

Om det är en tröst så är vår precis likadan! Han fyllde nyss fyra och det börjar lägga sig en aning, men JÖSSES vad arg han varit. Inga utbrott men ilsken som en liten terrier! 😉 Vår äldste var inte heller sån vad jag minns....

Lena

Jag kan verkligen skriva under på det. Har exakt likadant med min 3-åriga son.

Stina-Lee

Haha, känner igen! Vår ständigt glada solstråle har förvandlats till en hormonstinn jag vet inte vad.. :'D

Jessica

Jag har en 3,5-åring som är väldigt trotsig just nu. T.ex. vill han inte trycka på hissknappen, jag gör det och då bryter han ihop och skriker och skriker. Han vill inte ha hjälp med att ta av sig ytterkläderna så jag går och fixar med annat, då vill han plötsligt ha hjälp men sen när jag kommer så vill han inte utan lägger sig och skriker. Tur att han är ganska gullig emellan åt! ;)

Jannica

Jag har en på 2,7 år och han är tvärtom, snäll och rar mot oss föräldrar men så fort någon annan tittar på han och säger "hej" så skriker rätt ut! Gärna på ica! 😅

Hanna

Jag tänker vilken tur han har som är så trygg att han vågar leva ut hela sitt känsloregister.

Svar: Ja det vågar han SANNERLIGEN göra! Och det är ju jättebra 😊
Moa DeBruin

Emilie Levinsson

Haha! Låter verkligen som en liten grabb i trotsåldern!;)

Annelie

Vår treåring är på pricken likadan!! Hon kör även med "-Tyssssst mamma!!!" Och sätter sin lilla hand på min mun! Har inte heller nåt minne av att den äldre(7åringen) nånsin gjort så!

Nina Frogner

Haha som jag känner igen det där. Jag har sju år mellan varje barn o har glömt hur det var från första till andra barnet o nu minsta som har hunnit bli 6.5 😊 Trots är jobbigt, härligt, utvecklande o hårslitande.
Min äldsta som idag är 21 var trotsig så det räckte för hela kommunen. Hon stampade med sin lilla fot o sa: Mamma, jag är så arg så jag kan bara säga... Du är den fuuulaste mamman i stan!
Kunde inte riktigt bli arg av den kommentaren.
Men som ngn skrev så är det bra att tryggheten att få frispel hemma finns.
Lycka till med trotsandet 😉

Svar: Haha sötnos 😂
Moa DeBruin

Tess

Här är vi på väg in i någon form av 6-årsfas tror jag :-p Supersnäll, gosig och så mogen i sina tankar och sitt tal för att sedan totalt byta till ursinnig, "DET BLEV INTE SOM JAG VILLE" smälla-i-dörrarna-arg :-p

Elin

Haha, ja det måste ju va en trotsfas! :D

rebeccaakaulitz.blogg.se

Haha känner igen mig själv i det där när man var mindre, både när man var barn och när man var tonåring!

Barn är ju bra härliga hur arga de än är 😂

Madde

Haha. Samma här med min 3.5 åring. "Skönt" att höra att fler har samma fas. Trodde vår pojk kommit i för tidig tonår! Haha

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress