Romatik under småbarnsåren

Jag fick en fråga:
 
Har du några bra tankar kring hur man får tid tillsammans partners emellan när man är mitt uppe i småbarnslivet med allt vad det innebär?
 
Okej här är mina tankar (förutom att man kan be om barnvakt):
 
1) Punkt nummer ett är att inse att småbarnslivet är hektiskt! Det är full rulle från morgon till morgon, möjligen med paus för en stunds nattvila, men annars full rulle. Man får vara glad om man hinner säga en hel mening till varandra.
 
2) Med anledning av punkt nummer ett är det läge att komma överens om att det är heeeeelt okej att inte ha ork för romantiska middagar och weekends till främmande länder. Det är heeeelt okej att det enda exotiska du kommer komma i kontakt med de närmsta tre åren är förskolebacillerna ingen visste fanns. 
 
3) Försök att kramas någon gång per dag. Låter som ett banalt och möjligen löjligt tips men med alla gosiga barnakinder som springer omkring i hemmet kan det vara svårt att minnas att även ge varandra ömhet. 
 
4) Var överens om att var sak har sin tid. Okej, just nu är det mycket barn och blöjbyten. Just nu känns klockan 20:05 som en rimlig läggtid för natten och just nu får det vara så. Vips är barnen något större och något mer självgående och då har ni ork för vänner och middagar och biokvällar och dammfria hörn och rödvin och pulled pork till middag. Var. Sak. Har. Sin. Tid.
 
5) Gör mer av det som går under benämningen "mysigt" och mindre av det som går under benämningen "häftigt" och "tidskrävande". 
 
6) Släpp "alla andra" sjukan. För nej, "alla andra" småbarnsföräldar har inte egentid och romantik sju dagar i veckan. Vi har det alla ungefär likadant. Vi plockar leksaker, torkar bajs, tröstar, gosar, väcks på natten, är irriterade på partnern, kramas, medlar syskonbråk, har hjärtat i halsgropen, drivs till vansinne, skrattar och känner en eeeeeeenorm kärlek! Vi har alla det ungefär likadant så ingen idé att känna sig otillräcklig eller misslyckad. 
 
7) Tiden för varandra är möjligen begränsad med en eller flera småmänniskor hemma. Men hallå! Ni har liksom skapat fantastiska små dna tillsammans! Återigen, var sak har sin tid (se punkt nr 4). 
 
 
 
Hon som tydligen är en relations-tipsare. 
 
 

Kommentera gärna!
Sandra

Tack Moa, precis vad jag behövde läsa. Det är ju sådant jag mycket väl vet men ibland glömmer i just småbarns-vardagen!;)
Kram till dig och tack för en bra blogg som alltid gör mig glad!!<3

Svar: Tack själv snälla 😊
Moa DeBruin

2016-04-12 ♥ 21:00:49 » URL: http://sandrasvardagslycka.blogg.se
Fiskefrun

Bra skrivet!

Även om en inte har barn så är det ett arbete för att vårda relationen. Nr 3 är det som jag håller absolut hårdast på! Minst en gång om dagen ska det kramas. Har även läst någonstans att det ska kramas 20 sekunder sammanhållet en gång om dagen. :)

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2016-04-12 ♥ 21:33:54 » URL: http://www.fiskefrun.se
Anonym

Kloka ord alldeles för mycket prat om egen tid och "hur man får till det" som småbarnsförälder.
Tiden de är små går fort och snart finns tid till ovanstående. Kram

2016-04-12 ♥ 23:02:45
Anonym

Åh tack för detta inlägg, precis det jag behövde läsa just nu. Du är toppen o så klok! 😊

2016-04-13 ♥ 09:08:20
Hanna - Pilates och träningstokig

Du har så rätt!

2016-04-13 ♥ 21:11:55 » URL: http://hannafialotta.blogg.se
Anonym

Exakt❤️ Tack för att du påminde mig😊 du är bäst! Kram från Jessica S

2016-04-14 ♥ 07:04:48
Paulina

Så himla bra!! Du har så rätt!

2016-04-14 ♥ 14:03:45 » URL: http://lyckoruset.se
Elisabet :)

Så sant och klokt skrivet. Nummer 3 är helt rätt mitt i allt detta. Glöm inte att kramas, mitt i allt. Tror dessutom att barnen mår bra av att se sina föräldrar visa kärlek till varandra, Ett till tips är att medvetet tänka på att uttrycka sin kärlek också med ord. Att mitt i allt vardagligt stanna upp, se partnern i ögonen och säga "Jag älskar dig".
När vår ungar var små kunde min man viska till något av barnen. Varpå barnet fnittrande kommer springande. "Pappa säger att han tycker att du är snygg!" Eller något annat.... De där små hälsningarna är också goa att få... Och barnen älskar det!

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2016-04-15 ♥ 07:37:11 » URL: http://www.morochdotters.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback