Spiderchick

Sluta upp med föraktet
Jag sitter i ett väntrum och sneglar på omslaget till en skvallertidning.
 
"Kim Kardashians värsta mardröm har blivit sann, hon går inte ner i vikt efter graviditeten" skriker den största rubriken. 
 
Inzoomad i bild syns en alldeles perfekt rund liten rumpa som tydligen ska anses vara "en mardröm".
 
Antar jag?
 
Jag orkar inte ens öppna tidningen och läsa artikeln. Hela rubriken är så tröttsam och vidrig att jag tappar lusten till livet för en sekund. Jag betvivlar starkt att Kim Kardashians "värsta mardröm" är vikten när hon just har blivit mamma med allt vad det innebär. Själv kunde jag inte bry mig mindre om hur jag såg ut den första tiden med bebis och fortfarande kan jag komma på tusen saker som vore en värre mardröm än en cellulit i rumpan.
 
Förstår inte dessa tidningar vad dom sänder för signaler? Dom spär på hetsen att gå ner i vikt och få tillbaka sin "gamla" kropp efter en graviditet och för detta föraktar jag dom. FÖRAKTAR! Har dessa tidningsmakare inget hut i kroppen? Vad kommer all denna förakt för kvinnokroppen ifrån? Och då speciellt föraktet för "mammakroppen".
 
Jag blir så ledsen när jag tänker på att den kroppen du får efter att du har fött barn anses vara så "ful" när den just har utfört det vackraste som finns! Men nej då. Brösten får inte hänga, magen får inte puta, ingenting får vara slappt. Det ska tränas och tightas till, opereras och lyftas och varje spår efter graviditeten ska städas bort.
 
Min kropp har ändrat sig massor efter två barn. Hur skulle den inte? Den har utfört stordåd! Jag vägrar se min bulliga mage som en "mardröm". Kan skvallertidningarna snälla sluta pådyvla mig och mina systrar att så skulle vara fallet?
 
Tack på förhand.
 
Ha det bra.
 
Hej. 
Madde

Hej dig!
Håller helt och fullt med! Heja mammakroppar!

Anonym

Väl rutet! 💪🏻

Anonym

Heja heja! Måste erkänna att jag hade en väldig panik att få tillbaka min "gamla" kropp efter första barnet. Det är ju fruktansvärt att någon ens ska ha en anledning att känna så! Och då är jag ganska så medveten om jämställdhetsfrågor och jag läser aldrig skvallertidningar eller så. Ändå kände jag mig misslyckad när magen och de där extra kilona inte ville försvinna. Hemskt när jag tänker på det. Så heja dig och dina klokheter! Efter sen här graviditeten ska jag inte noja över min fantastiska funktionella kropp!

Yohanna af Skovde

Skål och amen på det! Nu tränar jag också men det är inte för att bli annat än stark (vilket många inte tror först utan det är det där jahanu ska vi komma igång igen). Komma igång? Jag ska ju bli He-Man, för fan. No more och no less med eller utan mammamage.

Ingela

Du kan inte ha mer rätt! Fy fan för skvallerblaskor och bojkotta allt vad träning är iallafall första tiden med en bebis!! (Förutom knipövningarna..)

Cc

💪🏼 💜

Jessi

👌🏼👌🏼 Bra skrivet! Jag, precis som ovanstående, hade lite smått panik över min slappa mage ett halvår efter lilltösen kom. Ett halvår efter! Hallå liksom.. Då om nåt får den väl hänga bäst den vill! Den hänger och slänger även idag, 1,5 år senare men jag kunde nog inte bry mig mindre. Nu växer barn nr två där inne, och jag ser fram emot att bära fram även h*n och kommer stolt se mig i spegeln efteråt den här gången!

Anonym

👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Fru Blomma

Så sant! Bra skrivet. Våra mamma-kroppar är fantastiska. Vi har burit en liten människa, matat den lilla och detta gör att kroppen förändras. Det är underbart.

onormaltnormal.blogg.se

Tack! Det där behövde jag höra!

Anonym

Jag vet att man inte ska hacka på de enskilda individerna som skriver sånt skiiiit, men det är svårt att inte tänka att de har ett ansvar när de har möjlighet att publicera det de skriver. Gör mig så arg.

jossworld.blogg.se

Så himla bra att någon skriver såhär som du gör! Jag har en bebis på ett halvår och var väldigt smal innan. Dels känns det väldigt konstigt att vara 8kg+ nu, men det kan jag ta. Det som däremot gör att jag jag får ångest över fläsket är att alla andra nyblivna mammor i sociala medier får det att framstå som att 1. Mammalivet är en dans på rosor och 2. Att alla gravidkilon bara flög iväg direkt efter förlossningen. Jag förstår att det blir så för vissa, men det kan ju inte vara så för majoriteten? Men det hör man liksom aldrig något om. Det är ju inte konstigt att man får prestationsångest som nybliven förälder....

Emma

Åh det här behövde jag läsa. Har en son på tre veckor och har redan märkt en press hos mig själv att dra på mig mina vanliga, numera för tighta jeans, (inte de urtvättade gravidbyxorna som jag är såå trött på trots att de är så himla sköna) när vi ska träffa folk, för att bevisa att jag minsann inte "gått ner mig" under graviditeten och att jag kommer vara en fräsch mamma. Sen åker de av illa kvickt så fort gästerna gått hem. Det som ingen annan än min man ser är ju att jag till vardags går omkring i kappahls största kärringtrosor och en nersölad nattamningsbh på halvfjärs till halv fyra på eftermiddagen, gärna med lite mjölk, spya och kiss på magen. Och det gör mig ingenting för det mesta, så länge min son är nöjd och mår bra. Men jag är lite stressad inför sommaren och att behöva ha bikini på mig offentligt. Känns som att folk är nyfikna på att se hur kroppen klarade graviditeten, och som att det blir lite "redovisning" i sommar. Men det kanske bara är i mitt huvud?
Nej, jag ska komma ihåg det här inlägget, min kropp har gjort det finaste som finns och den är så sjukt stark! Tack kroppen! <3

Lovisa glennfalk

Spydde i munnen när jag såg "prins Daniels hyllning till Viktorias snygga mammakropp" (förstår att Daniel inte har nåt med detta att göra)
Vill tidningen ha uppmärksamhet skulle de ha skrivit "grymma mammakropp". Folk hade reagerat på att den dagens tidningslöp inte innehöll nåt kvinnohat, den hade stuckit ut i mängden då så att säga.

Shanna

Tack för detta inlägg! Behövde verkligen få läsa detta då jag väntar mitt första barn. Nu kan jag känna mig lugn och trygg med min blivande mamma kropp!

Svar: Grattis till bebis 😄👍
Moa DeBruin

Linda

Bra skrivet! Helt enig med dig. Denna hetsen för hur vi ska se ut och vad som är "fint" är inte alls sund.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress