Bulle i ugnen

Jag har bakat bullar hela eftermidddagen och känner mig till följd av det som vääääärldens bästa mamma och fru. Jag vet inte varför men det är alltid den känslan jag får när jag har bullbakat? Det är väl någon slags genus-rest i mig. 
 
A ja. Gott blev det i alla fall! Eller gôôôôr gôtt som Gunnel hade sagt. 
 
 
 
 
 
 
Nu sitter jag här med ett glas kall mjölk och en ljummen bulle med smör på. 
 
 
 
 
  
Det här med smör på bullen var något jag lärde mig av min morfar. Han gjorde alltid så. Men så växte han väl upp i en tid då det mesta efter ett tag behövde mjukas upp med fett eller mjölk eller något annat återfuktande.
 
Jag kan sakna min morfar så. Min snälla, goa, roliga morfar som inte finns mer. Även om jag helt klart kan känna av hans närvaro till och från. Natten innan vi gifte oss jag och Spiderpapa så drömde min mamma att morfar var med på bröllopet. Det är jag rätt säker på att han var också. 
 
Mm. Bullar var det ja. Dom blev goda! 
 

Kommentera gärna!
Sabina

Min mormor brukade också äta bullar så och jag med :D Jag slutade dock med det i tonåren, nuförtiden känns det inte lockande alls med det, haha!

2016-08-18 ♥ 21:06:47 » URL: http://lesthi.blogspot.se
farmor

Bakade också bullar i sonens barndom (och åt även gröt på morgonen, trots att jag egentligen ogillade det) allt för att det liksom är bilden av en härlig och trygg barndom. Kändes bra! Sedan blev det en paus tills det var dags för bullbak med barnbarnen. Och numera sker det möjligen till jul... Men du har rätt,nybakade bullar med smör på är något alldeles speciellt!

2016-08-18 ♥ 23:06:17
thatswedishmama

Åh, sitter med tårar i ögonen (ev liiite påverkad av graviditetshormoner) för jag vill verkligen inte att min morfar ska gå bort! Han har alltid stått mig närmast av alla mor- och farföräldrar och jag saknar honom varje dag (bor i USA). Nu kommer jag inte att kunna åka hem förrän nästa sommar då jag väntar barn i december och jag har redan ångest över att kanske inte få träffa honom igen. Han är trots allt 91... Tacka sjutton för att det finns skype i allafall!

Svar: 91 åt! Det var en imponerande ålder. Hoppas ni får ses nästa sommar! 😊
Moa DeBruin

2016-08-19 ♥ 04:19:26 » URL: http://www.instagram.com/thatswedishmama/
Karin

Å, min pappa åt också alltid bullarna så! Jag med för den delen och alla tycker det är sjukt konstigt! Ocj precis den saknaden du beskriver av din morfar har jag av min pappa. Hade nästan kunnat vara jag själv som skrev inlägget faktiskt!

Svar: 😊❤️
Moa DeBruin

2016-08-19 ♥ 06:18:10
Chips&Choklad

Smör på bullar?! Aldrig hört talas om. Kanske man får testa!

2016-08-19 ♥ 08:56:32 » URL: http://chipsochchokladbloggen.blogg.se/
Rebecca

finns verkligen inget som är bättre än kanelbullar!

2016-08-19 ♥ 17:35:50 » URL: http://spaceherosuits.webblogg.se
Anonym

Min fafa had allti smör på bullan! Han va född på krigstiden i vårt finska Lappland o fast ja nu e 30 år så ska ja ha "smör på
bollan" :)
Ja ha läst din blogg sen du starta den o jaaa, nu först e ja o lämnar en kommentar... Men de va en vikti sak ja måddes angascher mi i ;) o ursäkta dialek'tn....

Kram från södra Finland :)

Svar: Det ÄR ju väldigt gott med smör på bullen 😄👍 Roligt att du lämnade en kommentar. Häftigt med läsare från Finland! Kram tebax!
Moa DeBruin

2016-08-19 ♥ 21:58:53
Marie

Så gott med kanelbullar! Jag bakade bullar i veckan, det finns inget godare än nybakta sådana:)

2016-08-21 ♥ 07:20:18 » URL: http://maarrre.blogg.se
Hanna

Så gott med bullar! Men jag kan inte äta det, får ont i magen. :-(

2016-08-21 ♥ 16:17:32 » URL: http://hannafialotta.blogg.se
Elin

Åh så gott och så fint skrivet. Får testa bulle med smör någon gång. :-)

Svar: gör det! :)
Moa DeBruin

2016-08-22 ♥ 14:47:24 » URL: http://esterundrar.blogspot.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback