Grönsaksburgare

Vi vill äta mer vegetariskt i vår familj.
 
Dels har barnen kommit över det värsta stadiet av jag vill bara äta kryddlös mat i konsistensen "färdigtuggat" och dels tycker framförallt jag att vegetariskt är GOTT. Jag är bara inte van att laga det och har således varken så mycket kunskap eller fantasi. 
 
Men i helgen testade vi att göra grönsaksburgare inspirerade av min bekanta Lisa.
 
Vi blandade riven morot, zucchini och hackad spenat. Kryddade med korriander, spiskummin, lök, vitlök och chilli. Mojsade ner två ägg, mjöl och keso. Vände i panko ströbröd och stekte i matolja. Salt och peppar givetvis. 
 
Till detta hade vi avokado, tomat, sallad och dressning gjord på majonäs och chillisås. 
 
 
 
 
 
 
SÅÅÅÅ gott! 
 
Det enda kluriga var att steka burgaren då blandningen lätt faller isär. Man kan säga att jag hann vända mig själv i panko och matolja några gånger innan burgarna blivit fasta. Skaaaaaam den som ger sig. 
 
A ja. Ni måste testa den här! 
 

Kommentera gärna!
Eira Mattsson

Ser SJUKT gott ut! Måste testas.

Svar: det var väldigt gott! :)
spiderchick.nu

2016-08-16 ♥ 19:26:07 » URL: http://eiramattsson.blogg.se/
Anonym

Tips - när du rivit alla grönsaker så pressa ur vätskan! Blir fastare då och faller inte lika isär! :)

Svar: smart! tack för tips :)
spiderchick.nu

2016-08-16 ♥ 19:37:06
Anonym

Kolla Sanna Brådings instagram, hon lägger ofta upp bra recept som ser smarriga ut :)

Svar: det ska jag göra :)
spiderchick.nu

2016-08-16 ♥ 19:52:17
ISA

men guuuud, smarry du! matblogg nästa va? ;)

Svar: njaaoooooooo skulle nog bli lite torftigt med inlägg på den bloggen ;)
spiderchick.nu

2016-08-16 ♥ 20:13:37 » URL: http://isabyl.devote.se
Nova

Hemligheterna till fasta biffar är MAIZENA eller kokt svalnat ris eller hirs! Vi har jämt det i och då blir de väldigt lättstekta. Kul att ni väljer mer vego, kram från en vegan 😊

Svar: bra tips, tack :)
spiderchick.nu

2016-08-16 ♥ 20:38:58
Anonym

Skulle precis skriva maizena men det tipset har du visst redan fått :) köp tidningen vego, brukar alltid vara massa smaskigt i den :) själv har jag kommit så långt så vi äter 90% vegetarisk i vår familj, fast barnen äter vanlig mat på förskolan men det känns toppen! :) sen är veganska bakverk inte heller fy skam, brownie med svarta bönor säger jag inte nej till ;)

Svar: Den tidningen ska jag kolla in 😊👍
spiderchick.nu

2016-08-16 ♥ 20:54:35
Julia

Måste ju tipsa om Cecilia blankens och Kristin Johanssons nya bok, nyfiken grön!

2016-08-16 ♥ 22:26:34
Martina

http://www.tasteline.com/recept/vegetarisk-pastasas-med-farskost-och-svarta-bonor/ Detta är receptet som har övertygat min familj att bli vegetarianer iallafall en gång i veckan (=så ofta vi lagar rätten). Väldigt lättlagad och otroligt god, och smakerna är milda smaker så den är antagligen en hit hos barnen också.

PS. angågende VEGO-tidningen, tänk på att det är en 100% vegansk tidning, det visste inte jag innan jag började prenumerera och enligt mig är recepten lite väl annorlunda/konstiga även för en open-minded och matälskande 18-åring.

Svar: det ska vi testa! :)
spiderchick.nu

2016-08-16 ♥ 23:33:35
Lina

Tack för länken till Lisa! Så himla mycket härlig inspiration. Och perfekt för mig som just nu sitter inne på ett ton zuccini 😊

2016-08-17 ♥ 13:19:36 » URL: http://linaekholm.blogspot.se/
Nathalie

Måste tipsa om mera vego & ännu mera vego av Lisa Bjärbo. Mina absoluta favoritkokböcker med både lättlagade och lite lyxigare recept. Hon har verkligen laborerat sig fram till perfekta recept på biffar, hamburgare och dylikt med perfekt konsistens och som inte faller sönder. Lycka till med vego ätandet 😊

Svar: 😄👍
spiderchick.nu

2016-08-17 ♥ 13:48:54
Isabell

Men mums så gott det lät! Blir kanske fredagsmys-middagen! :)

2016-08-17 ♥ 16:34:09 » URL: http://hotelisabell.se
Anonym

Instämmer ang. "mera vego" och "ännu mera vego". Suveräna kokböcker! Min sexåring äter gärna vegetariskt och jag hakar gladeligen på. Det finns ett recept på en bolognese med svarta linser i en av böckerna som till och med lyckats falla hans skeptiska pappa och än mer skeptiska lillebror i smaken. Även recept på en mängd olika smarriga bollar, biffar och burgare.

2016-08-17 ♥ 21:27:01
Linnéa

Hej! Ett hett tips är att tillaga burgarna i ugnen istället = de faller inte isär och det blir superbra ändå. Typ 170 grader tills de ser klara ut bara. (Vilket tar typ 20 min kanske, beroende på ugb såklart). Efter jag insåg detta har jag gjort en miljard varianter på vegoburgaren, så nice :) Lycka till med all matlagning och pepp på att ni försöker äta mera vego!

Svar: Smart!
spiderchick.nu

2016-08-17 ♥ 22:28:34
Anonym

Hej! Köp Mera Vego. Bara 100 kr på Adlibris just nu. Allt är så gott och lättlagat!

2016-08-18 ♥ 18:59:11
Ellinor

Tyvärr är det inte särskilt vegetariskt om maten innehåller keso! Löpe är något jag som vegetarian verkligen vill undvika! Visste du att löpe kommer från magen på kalvar som fortfarande diar när de slaktas?! Blä!! Keso är jättegott men tyvärr något jag absolut inte längre kan äta. Samma sak med vanlig ost, ost innehållandes löpe och inte istället ystenzym bojkottas!
Annars kul att ni vill äta mer vegetariskt! Det finns så mycket gott!! 😊 Ni måste prova steaks som man förväller och sedan steker i grillolja och soja och sen tillsätter grädde. Servera med potatis, gelé och en god sallad, åh!! 😊

2016-08-19 ♥ 01:20:00
Maia Bergman

Chiapudding i biffsmeten! Då faller de inte isär. Mvh Biff-älskande vegan

2016-08-24 ♥ 22:00:39 » URL: http://bergmanmaia.com/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback