Ikigai

Nej jag är inte berusad. Jag har inte sluddrat till det i rubriken. Det står verkligen Ikigai. Det är ett japanskt tankesätt. Jag läste om det hos Trendenser och var tvungen att klicka mig vidare för att läsa mer. Mycket intressant tycker jag som tycker att sådana där grejer är... Ja. Intressant. 
 
Ikigai betyder ungefär "anledningen varför du vill gå upp på morgonen". Rent yrkesmässigt. Så förstod jag det som?
 
 
 
 
 
 
Personligen känner jag att jag har hittat rätt spår i livet vad gäller mitt jobb. Efter några sidospår, bör tilläggas. Jag är ju utbildad inom textil och inköp och trodde ett tag att det var det jag ville göra, men efter två år på inköpskontor kände jag att jag var fel ute. Det var inte alls min grej att jobba så administrativt och det slutade med att jag satt och bloggade så fort jag kom åt. Jag byggde upp en rätt stor blogg, på kuppen. När jag sa upp mig från inköpskontoret kunde jag faktiskt försörja mig på den, vilket jag även gjorde under några år. 
 
Att skriva, skapa innehåll och vara kreativ. Det är min grej. Jag tycker även att det är roligt att kommunicera, vara social och ha flera olika projekt löpande parallellt (också känt som "många bollar i luften"). När jag har alla dom elementen i mitt liv, då trivs jag.
 
Sen finns det ju många olika yrkesroller som passar in i just dessa element och där spinner mina tankar gärna iväg åt olika håll. Jag vill göra det... Och sen det där... Och tänk att få göra det DÄR... Och DET vore roligt! 
 
Ibland har jag så många olika drömmar och tankar att jag nästan blir trött på mig själv. Vad ska det bli av mig? I slutänden? Liksom. 
 
Saker att fundera över enligt Ikigai:
 
What do you Love? 
 
What are you Great at? 
 
What Cause do you believe in? 
 
What do people Value and pay you for? 
 

Kommentera gärna!
Elin

Kan inte du skriva ett inlägg om allt "tråkigt" i ert företag t.ex. tjänstepension, försäkring, sälj, revisor/inte revisor, bokföring osv. och hur ni har löst det. Hade varit toppen-nice att veta :) Tack på förhand!

Ikigaia på! :D

Svar: Kul idé! Jag skulle dock inte våga skriva ett sådant inlägg av rädsla att folk ska tycka att vi är alldeles för slarviga och komma med massa pekpinnar... Det faktum att vi inte har någon hemsida (och aldrig behövt ha det) får liksom folk att sätta kaffet i fel strupe ;) Vi är INTE typiska företagare. Skulle jag tro. Men det går bra ändå :)
Moa DeBruin

2016-08-24 ♥ 20:27:58

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback