Spiderchick

Olika typer av ångest

Att jag är en ångest-människa vet ni ju redan. Jag tänkte att jag härmed skulle stycka upp min ångest i några olika typer. 

 

Mina olika ångest-typer (som alla kommer och går): 

 

1. Mailångest

Den här ångesten tar sig i uttryck att jag ibland har svårt att öppna mail. Oftast mail med avtal och andra viktigheter. Jag vet inte varför? Jag tror att jag är rädd för att mailaren i fråga ska tycka att jag är en bluff och nu har bestämt sig för att berätta det för mig. Hej Moa! Jag har synat dig och insett att du är en bluff med lugg och sneakers. Jag har nedtecknat dessa iakttagelser i ett 40-sidigt dokument. Vänligen se bifogad fil.

 

2. PMS-ångest

Hiiii its me! tjoar min PMS likt en käck Friskis och Svettis-instruktör. My name is Premenstrual Symptom but you can call me PMS. Im gonna mess up your mind like nooooo one else! Ok are you with me? No? Anyhow. Leeeeeets do this! Japp. Sen är det bara att åka med och hoppas på det bästa. 

 

3. Flash back-ångest 

BAAAM säger det när en händelse från förr slår ner som en bomb i mitt minne. Och så kommer ångesten. Senast fick jag ångest när jag plötsligt och helt ovälkommet mindes hur jag som tonåring smet in i ett stängt festivaltält och stal en polkagris-napp. STAL! Totalt meningslöst. Jag kan inte ens minnas om nappen var god? Men jag hoppas det eftersom den så här 15 år senare FORTFARANDE RIDER MIG!! 

 

4. Vara uppe långt in på natten-ångest 

Den här ångesten är ganska fjantig. Men grejen är den att blotta tanken på att sitta uppe till kl 02-03 på natten ger mig svettningar. Man behöver väl inte sitta uppe så länge heller? säger ni. Nej just precis! Så säger jag också när vi är på middag/fest och alla andra får feeling och vill dra över på tiden. Personligen vill jag inte behöva sova till lunch dagen efter och jag vill inte vara trött. Det enda jag vill är att gå och lägga mig i tid så att jag kan vakna i tid. Okej?? Är det för mycket begärt av livet?? Vavavava? Mvh // Festlig kontrollbehovs människa

 

Slut på ångest-typer.

 

 

 

 

Lovisa

Skriver under på sömnångesten! En gång när vi hade gäster som fortfarande satt kvar i soffan efter midnatt började jag borsta tänderna. Haha. Tanken på att jag gjorde DET ger mig dock mer ångest såhär i efterhand...

Svar: haha... Åh :)
Moa DeBruin

Anonym

Haha!! Har också stark "vara uppe sent på kvällen ångest"! Känner mig som världens tristaste svensk som tänker att det finns en dag imorgon också! Även innan jag fick barn hade jag det, men det har eskalerat efter det.

Svar: samma här!
Moa DeBruin

Mattias

Hej Tjejen du verkar vara totally normal☝🏻️😉
Middags luren eller siestan är väl behövlig om man ska orka va uppe så sent i medelåldern😄😴 jag gäspar efter Rapport😆

Ellie

Ha, ha, ha så klockrent! Jag måste jag säga att jag blir lite lyckligare (förlåt) av att läsa att du också lider av nr 4, för jag trodde jag var ensam i hela världen att lida av vara-uppe-sent-ångesten. Alla andra verkar kunna vara upp till 3 och sen gå upp kl 6 igen och laga "kontinental frukost" med egenbakat surdegsbröd. Så klart satte de degen kl 3.30, precis innan de somnade (medan jag hade ångest). Pigga som mörtar och snygga som få står de där kl 6 och jag undrar yrvaket vem fan tände ljuset, vi har ju precis lagt oss?

Svar: Hujeda mig! haha. Senast 12 säger jag! Möjligen kl 01 om det är något speciellt going on. Men sen börjar det gå utför
Moa DeBruin

Anonym

Åh vad jag känner igen mig i nummer tre! Låg häromdagen sömnlös för att jag kom plötsligt ihåg att jag råkade snatta en penna som femåring. Jag trodde mamma hade betalat. Det var alltså inte ens med kriminellt uppsåt. Men ändå, ångesten!

Svar: Feel ya!
Moa DeBruin

Lovisa Glennfalk

Alltså Kärlek till dig! Har haft två feta ångestdagar med dessa fyra typer inkluderade! Tack för att du hjälper mig skratta åt det.

Svar: Pepp och kärlek tebax!
Moa DeBruin

Jannica

Ja, ja, ja & ja! Jag skriver under på alla. Jag har även en röstbrevlåda-ångest, jag klarar INTE av att lyssna av meddelanden som folk spelat in när jag missat ett samtal. Jag har nog aldrig lyssnat av under hela mitt liv, får panik av blotta tanken! Men det kanske hänger ihop med "mailångesten", att jag inte vet vad som står/sägs. Jag kan skicka ett mail till chefen/bvcsköterska/annons och får kalla kårar när svar inkommer, oavsett frågan. För att fortsätta så får jag ångest över obesvarade sms från vänner, jag läser, funderar ut ett svar, något kommer emellan, kommer på flera timmar efteråt att NU måste jag svara, tänker att det är försent, det glöms bort ytterligare och sen, pang! Ångest för jag inte svarat alls! PMS ångesten är kanske värst, omöjlig att avleda, smyger sig på och förstör en hel dag.

Svar: Ogillar också röstmeddelanden starkt!
Moa DeBruin

Malin

Haha åh fy ja! Nummer 3 drabbar mig oooofta. Och ofta så kan jag inte hejda mig från att göra ett litet stön eller gny till lite av ren ångest över något vansinnigt dumt man gjort.

Svar: Haha... Jag vet! :)
Moa DeBruin

anneli

Hahahahahahahaha, jag dööööör av skratt! Jag stal en Dumleklubba nån gång på 70-talet!!!!! 70-talet, fattar du? Det var ju då man uppfann hjulet..... Det var en hämndaktion för att jag blev oskyldigt anklagad för att ha stulit av en elak butiksinnehavare. Så jag tänkte att då kan jag väl göra det då!
Den rider MIG fortfarande.

Svar: haha... :)
Moa DeBruin

Anonym

Åh hög igenkänningfaktor! Dock lider jag inte av pms som tur är! (Står det inte för premenstrual syndrome förresten?). Däremot lider jag av sova-för-länge-ångest, när helst jag får chans att sova ut så ligger jag bara där o tänker att jag borde gå upp. Att jag sover bort dagen o att halva dagen redan gått (denna känsla infinner sig tidigt och typ omöjligt att vara kvar i sängen efter nio) :(

Svar: Syndrom kanske det ska vara? Har jag inte tänkt på innan men det stämmer nog. PMS hur som :) Kan inte heller sova för länge.
Moa DeBruin

Jennie

Du helt ångesten kring allt-fika-är-snart-slut-och-jag-har-nappt-hunnit-smaka. Går också att applicera på chipspåsen, när man får ta över och det är mest smuligt kvar i botten. Hu!

Mella

Hej bästa spider! Kommenterade din blogg mycket förr under namnet "Mella - stolt medlem i PK-maffian". Började sedan läsa mer via mobilen och blev för lat för att kommentera, men har fortsatt läsa och älska din blogg!
Och nu kommenterar jag här av högst egoistiska skäl; jag är höggravid (bf idag faktiskt) och har drabbast av den härliga åkomman karpaltunnelsyndrom. Har starkt för mig att du fick det under din senaste graviditet? Hur gick det med det, gick det över fort när bebisen kom? Är något förtvivlad över att inte kunna känna mina händer och behöver pepp 😂
Tusen tack för en underbart rolig blogg, ska bli extra kul att följa nu när jag själv ska bli förälder. Kram!

Svar: Hej Mella! Vad roligt! Grattis till bebis som snart kikar ut! :) Japp jag fick karpaltunnel. Det gick över på en vecka efter att bebis kikat ut. Så det kommer säkert försvinna fort :) Tack för fina ord! Kram till dig!
Moa DeBruin

Deckre - gravid i vecka 37

såg att någon annan skrivit det också men röstbrevlådan! Fy! Hatar folk som spelar in meddelanden där !!

Anonym

Röstbrevlådan och mail här med. Samt samtal från dolt nummer, svarar aldrig och sen går jag runt och bygger upp scenarion om vem det var och vad den ville. T.ex en läkare som ringde för att säga att jag är döende, en polis som vill sätta dit mig för nåt etc etc.😨

Veronica

Telefonångest vare´här!
Jag får nästan alltid ångest när telefonen ringer. Har den alltid på ljudlös, för att själva ljudsignalen i sig stressar upp mig. Och sen när jag kollar vem som ringer... oavsett om det är ett främmande nummer eller en högst älskad vän får jag ångest och velar ALLTID i några sekunder kring om jag har tid/ork att svara, vad vill den här personen mig, wääääää! Haha. Tack för att du delar med dig av din ångest. Du är bäst! :)

Svar: Tack själv 😊
Moa DeBruin

Matilda

Åh 3:an!! Får allt som oftast skitångest för saker som jag gjort för flera år sen, sagt eller gjort! Fy! Har sömnångest, fast o sömnen.. Drömmer om att jag typ vart otrogen, att mamma dör osv, sjuk ångest!! Släpper inte fören nån timme efter vakenhet inträtt 🙈🙈🙈

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress