Saker vuxna kan bråka om

Jag listade häromdagen saker som barnen kan bråka över. 
 
Här kommer tre saker som två vuxna kan bråka över:
 
V1 = vuxen nummer 1
V2 = vuxen nummer 2
 
1. Vem som ska moppa golven
V1 menar att V2 ska moppa golven eftersom V2 typ aldrig gör det. V2 hävdar då att hen visst brukar moppa hela huset, supernoga! V1 påminner då om att en svag moppning i oktober 2015 inte täcker moppning för resten av året. 
Twisten mynnar ur: Olika syn på kalendern.
 
2. Huruvida man ska sjunga med till Jean Pauls rader i Sias låt Cheap Trills
V1 tycker att det är festligt att sjunga med till raderna more than diamonds more than gold högt och med schwung. V2 blir trött i huvudet och undrar efter 20 minuters upprepning om V1 måhända skulle kunna tänka sig att byta låt och sjunga med till något annat? V1 känner sig då förnärmad (speciellt eftersom hen tycker att hen har fångat Jean Pauls jamaicanska accent på ett alldeles förträffligt sätt) och slutar inte bara sjunga, hen slutar prata helt under en eftermiddag.
Twisten mynnar ur: Olika syn på underhållning och musik. 
 
3. Huruvida man ska vara allert på växelspaken
V1 tycker att man ska hålla båda händerna på ratten när man kör bil. V2 råkar dock inneha en febläss för att hålla en hand på ratten och en hand på växelspaken. Hur ofta behöver du egentligen växla?? undrar V1 som tydligen för hemligt protokoll på den andres växlande. Jag håller mina händer var jag vill! menar V2.
Twisten mynnar ur: Olika syn på växelspakens primära syfte. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Hanna

Haha, igenkänning! (visst är det du som är V1?)

Svar: kanske........... ;)
Moa DeBruin

2016-08-11 ♥ 23:51:25
KataM

I instruktionsboken till min bil kan man läsa att man inte ska låta handen vila på växelspaken under körning, eftersom trycket från handen överförs till växelförarna (vad nu det är) och med tiden kan orsaka onormalt slitage på dessa. Bilar är inte min grej, men jag antar att detta borde gälla bilar generellt och därmed är det officiellt klarlagt att V1 har rätt i alla fall på den punkten.

Svar: Jag har också hört något liknande! HA! 😄
Moa DeBruin

2016-08-12 ♥ 09:51:31
Lisa

Hahah, så sant!! :D

2016-08-12 ♥ 16:37:29 » URL: http://https://lisabackmanblog.wordpress.com
Lina

Love it!
Förövrigt är det självklart för mig att båda händerna ska vara på ratten (kvart i tre eller tio i två grepp) samtidigt som armarna är raka. För det fick jag lärs mig på körskolan var det säkraste sättet. Säkerheten först! *letar efter passande emoji*

2016-08-12 ♥ 20:26:57
Marie

Men va? Just det där med en hand på ratten och en på växelspaken är min standardposition när jag kör. Två händer går ju bara inte - heeeelt onaturligt! (Och jag har automat 😄)

Svar: automat också??? Haha 😉
Moa DeBruin

2016-08-13 ♥ 00:05:01
Anonym

Haha! Växelspaken HAR i alla fall en funktion under körningen så ändå lite rimligt att ha handen där. V2 i detta hushåll håller högerhanden på PARKERINGSBROMSEN under körning? ! V1 tycker det känns lite onödigt farligt att inte ha två händer till full kontroll på ratten för att man vill ha ena handen på parkeringsbromsen som inte alls använda när man kör??!

Svar: Haha 😂
Moa DeBruin

2016-08-16 ♥ 14:32:27

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback