Spiderchick

Skottdagen och Oscarsvinster
En extra dag idag! Tjoho! Jag har tillbringat den med att........... Jobba. 
 
Coolt förresten att födas 29 februari! Men hur gör man de år man inte fyller år? Får man välja vilken dag man firar på? Och vart fjärde år, firar man extra ordentligt då? 
 
I övrigt måste jag säga att det här med Alicia Vikander och Oscarsvinsten är sååååå coolt! Det faktum att hon sökte till scenskolan 6 gånger och nekades för att sedan gå och vinna en Oscar som första svensk sedan 1975 (och andra svensk någonsin)... Det är ett ganska fint bevis på att du aldrig ska låta någon annan diktera för dig vad du kan och inte. 
 
 
 
 
 
 
Alicia är min nya idol.
Karin

Eller hur, heja Sverige! Och Alicia!

Anonym

Både jag och min syster ska ha bebis närsomhelst (hon var beräknad i lördags och jag om en vecka) och det är såååå tråkigt med alla skämt man får hela tiden "tänk om nI föder på skottdagen" "då blir det inte så dyrt med presenter och kalas" "då fyller han/hon bara är vart fjärde år och blir så inte så gammal" ... Suck

Svar: Tur det inte blev skottdagen då :)
Moa DeBruin

Anonym

Jag blev tant Lisa åt en liten skrutt idag på skottdagen, tycker det är hur fräscht som helst! En kan styra sin födelsedag lite hur en vill, antingen välja den dag som passar bäst år för år, fira två dagar eller inte alls - hur praktiskt?!

Svar: grattis :)
Moa DeBruin

Lina

Min svåger fyller på skottdagen och jah fyller den 28/2 så vi firar ihop den 28/2 och sedan firar han lite större vart fjärde år på sin riktiga dag. De flesta jag vet firar den 28:e men finns även någon son firar den 1/3. Jag fick barn ni den 23/2 och min svåger hoppades att hon skulle födas på hans födelsedag så jag antar att han i alla fall tycker det är roligt att få vara en skottårsbebis.
Kul att få en tårta med 11 ljus när man är 44år liksom :)

Har dock för mig att jag läst att typ i Italien så får du inte fylla år den 29/2 så om du föda då så skriver de 28/2 eller 1/3 vilket är ganska sjukt tycker jag.

Malin

Första svenska Oscarn inom SKÅDESPELERI sedan Ingrid Bergman. Kan vara värt att poängtera. Annars ignorerar man t ex Malik Benjellouls Searching for Sugarman som vann 2013 och även andra svenska filmarbetare som fått Oscars för sina insatser (mer dolda än skådespeleriet) de senaste åren.

Jannica

Till anonym kl 20.34:
Kan du inte uppdatera oss när du & din syster fått barn, om det blev samma dag? :D (Min syster är beräknad att föda på samma dag som jag fick min tjej, men det kommer skilja 1 år mellan dom. Men det skulle vara så häftigt ändå om kusinerna delade födelsedag). Lycka till!

Stella i Italien

Svar till Lina: ja det skulle vara sjukt om det vore sant. Men nu är det faktiskt så att den som föds den 29 februari registreras med detta datum, även i Italien. :-)

Paulina

Så himla BRA är hon, alltså!! Och vacker!

Sara

Jaaa, så stort att hon vann!! Hon ser verkligen ut som askungen! :D

Lina

Stella i Italien: Vad skönt att höra! Måste varit ett annat land då. Eller någon gammal lag jag läst om som inte är i bruk längre.

Eva Sandberg

Min mamma är född på skottdagen och firar den 28 feb.

I Tyskland är det faktiskt så att du inte får ha skottdagen som födelsedag. Har bott där och fått det bekräftat av en tysk.

Tess

Säger som Malin. Vi får inte glömma "bakom kulisserna"-Oscars som vunnits och som är minst lika viktiga som de som syns :-) Att hon tävlade i fel kategori tycker jag var synd. Hon har definitivt en HUVUDroll i The Danish Girl, inte en biroll.

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Det var verkligen kul att hon vann, hon är duktig :) Och så kul att hon redan när hon var liten sa så självklart att hon skulle bli skådis :) Cool brud!
Jag vill se The Danish Girl ännu mer nu :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress