Ålderkriser

Igår firade vi en kompis dom fyllde 35 år. Middag och vin och trevligheter. 
 
Vi pratade om åldrande och att vi tror att det här med eventuella kriser hänger ihop med var man anser sig befinna sig i livet. Fyller du till exempel 40 år och känner att du är på den plats i livet som du har tänkt dig att du ska vara vid ungefär den åldern, ja då kanske du inte krisar speciellt mycket. 
 
När jag fyllde 30 år mådde jag inte bra alls. Jag var i en väldigt förvirrad plats i livet. Jag visste inte var jag ville rota mig med min lilla familj och jag hade fortfarande en stark känsla av att jag inte visste "vad jag vill bli när jag blir stor". Om ni förstår. Därför var det rätt krisigt att fylla 30 och jag fick rannsaka mig själv en del. 
 
Så här bara två år senare befinner jag mig på en betydligt mer harmonisk plats i livet. Vi har hitta vårt hus och platsen vi vill se våra barn växa upp på. Jag har ett jobb som jag stortrivs med och som jag dessutom har skapat helt själv. Jag känner att mina 32 år matchar mitt inre. Samtidigt som jag naturligtvis alltid kommer tänka att jag är 28 år. 
 
- Jag är 28 år plus 50, kommer jag svara när jag är 78 och någon undrar hur gammal jag är.
 
Trevlig middag för 35-åringen igår hur som helst. 
 
 
 
  Kommentera gärna!
Lovisa glennfalk

Intressant! För mig kan det ibland kännas konstigt när jag inser att jag bara är 23 år och hus o ska gifta mig mm mm mm. Jag tror min själ är en gammal en, ju äldre jag blir ju mer tillfreds blir jag. Känner mig än så länge lite för ung för min arma själ.
Btw var har ni fått tag på spegeln? Är i behov av en för att dölja våran tapetsering på ett ställe....

Svar: spegeln finns på vårt kontor, är inte vi som köpt den tyvärr :-/ Men tippar på Ikea eller dylikt :)
Moa DeBruin

2016-01-22 ♥ 10:53:08
Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -

Hahaha, lär haka på ditt sätt att berätta om ålder ;)
---
Mitt lilla krypin som 25:årig mamma till Oliver, tio månader. Om barnmode, inredning och en dos träning. Om vardagspuls, barnmat och mammaliv.

2016-01-22 ♥ 15:02:47 » URL: http://jessiesvardag.wordpress.com/
Jennifer

Det här har egentligen ingenting med det här blogginlägget att göra, men jag skulle bara vilja tacka dig för din otroligt fina och välskrivna blogg! :) Du är en förebild för mig :) Sedan skulle jag även vilja fråga om eran podd, har ni lagt ner den helt eller kommer det avsnitt framöver?

Svar: tack för fina ord :) Podden är inte nedlagd. Vi har som ständig ambition att uppta poddandet! Vi håller tummarna att få tummarna ur så att säga! Vi tycker ju om att podda :)
Moa DeBruin

2016-01-22 ♥ 17:54:08
N

Men du slipper lönesamtal med chef antar jag, du kan bestämma mer över dig själv :D

2016-01-22 ♥ 18:53:07
vifinnsochvibryross.blogg.se

Jag satt precis och funderade över att man ibland har svårt att dela med sig för att man känner att ingen förstår eller att man inte vill bli uthängd. Jag skapade då en blogg som är allas. Vem som helst kan dela med sig om vad som helst i ett inlägg (man kommenterar och sen publicerar jag det i ett inlägg. Man får vara helt anonym om man så önskar och tillsammans tror jag att vi kan hjälpa, glädjas och peppa varandra. Jag vill visa att man inte behöver vara ensam i sin egen bubbla. Det finns alltid någon som vill finnas där för en.


2016-01-24 ♥ 01:13:51 » URL: http://vifinnsochvibryross.blogg.se/
Livet i USA

Jag tror som du, har man hunnit med allt man vill hunna med och känner sig nöjd och "rotad" så tror jag att åldersnojan blir mildare. Lustigt, jag är också 28! Och har varit de sista tre åren;)

2016-01-24 ♥ 01:50:05 » URL: http://ikalundin.blogg.se
Stella

Aha!! När jag fyllde fyrtio väntade jag på den där krisen - men den kom inte och jag blev ganska stressad över det(!!) Men NU förstår jag - jag var på rätt plats i livet (det tyckte jag då också men trodde ändå att den där fyrtioårskrisen skulle dyka upp!) Tjoho, tänk vad man kan lära sig mycket genom att läsa din blogg! (Jag följer dina godisrecensioner också...) Stella

Svar: hehe låter bra :)
Moa DeBruin

2016-01-24 ♥ 18:59:51
Hanna Karlsson

Jag tycker 30 är en bra ålder (nu är jag 32). Känner en annan trygghet nu än när jag var 25.

2016-01-29 ♥ 16:44:14 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Malin

En van till mig i NY sager alltid "han ar ju bara 14 mer an 10!" t.ex nar hon pratar om nagon (ofta killar) hon tycker ar for ung. Jag skrattar alltid for det later sa mycket mer dramatiskt sa.

2016-01-30 ♥ 22:59:12 » URL: http://piccadillytears.blogg.se/
Kourtney

Jag e nog värre... jag började få ålderskris när jag passerade 25... 26 var RIKTIGT jobbigt! Närmare 30 än 20 liksom... och nu när jag fyller 30 I ÅR (!!!9 känns det ännu värre! Jag har inget och har aldrig ens HAFT ett förhållande med nån, inte ens varit på dejt eller dejtat! Så långt ifrån skaffa egen familj som det går känns det som och det gör mig ledsen! :( Jag är inte den som heller tar förste bästa eller skulle nöja mej med nån bara för att...då är det ju inte vad JAG vill och inte värt det, men jag känner mig stressad

Svar: håller tummarna att du träffar någon, om det är det du vill. Annars tycker jag inte att du ska känna dig stressad för det sker när det sker och det finns mer i livet än att ha ett förhållande. kram!
Moa DeBruin

2016-02-01 ♥ 19:23:33 » URL: http://www.betterwords.blogg.se
Cecilia

Åh, tack för det, jag fyller trettio i juni & känner mig inte alls i harmoni. Men insåg nu när jag läste detta att det är okej, och jag känner att det löser sig och att 30 ju bara är en siffra. Tack kloka du 😘

Svar: Tack själv och pepp till dig! 😄
Moa DeBruin

2016-02-08 ♥ 08:19:16

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback