Spiderchick

Klagar´n
Vi var ju som bekant i Helsingborg i veckan. Sov över natt på Hotell Clarion (ej sponsrad). 
 
Kring 22-snåret registrerade mitt arma öra att det hördes musik någonstans ifrån. 
 
Dunk dunk dunk dunk... Så lät det. Ni vet när man bara hör basen och möjligen svagt kan avgöra att det är Arvingarna eller möjligen Leila K som sjunger? 
 
Sånt pallar inte jag!
 
Dunkande musik på avstånd är ett av mina VÄRSTA ljud! Jag skulle aldrig kunna somna till det. Men så är jag även väldigt känslig mot vissa, väl utvalda läten. Min man hade ett tag planer på att köpa en ljudisolerad kuvös till mig som jag kunde sova i (han sa det ironiskt) (alltså, jag hade blivit JÄTTEGLAD för en egen kuvös). Jag fick helt sonika pipa ner till receptionen och lägga fram ett klagomål. 
 
Mannen bakom disken såg perplex ut till en början och kunde inte alls begripa vart musiken möjligen kom ifrån?
 
- Jag kan använda öronproppar, sa jag diplomatiskt.
 
- Öronproppar!? utropade receptionsmannen bestört. Du ska INTE behöva sova med öronproppar! 
 
Sen kom han på att vårt rum låg precis ovanför köket och kanske var det personalen där som spelade musik? Han sprang iväg och kollade och mycket riktigt var det köket som hade skruvat upp volymen lite extra tisdagen till ära. Japp. Och så kom det sig att en 32-årig tant antagligen sabbade feelingen i köket på hotell Clarion den kvällen............. 
 
Men a ja. 
 
Kände i alla fall kärlek till receptionsmannen eftersom jag med åren har kommit att uppskatta god service något enormt. Var tvungen att ge extra beröm dagen efter. På den nivån.
 
 
 

 
Petra

Ja, det var lite klagigt :P Är det bättre när dunket är nära? Ibland har jag också svårt för ljud som bara hörs nog för att min hjärna snappar upp det ibland, om det dunkar nog att jag vänjer mig är det okej!

Svar: Mycket bättre om dunket är nära! Fast skippar gärna det också 😉
Moa DeBruin

Jonna

A meh nej Mona Brun!! ;)

Svar: I egen hög person!! 😉
Moa DeBruin

E

Feel ya. Topp tre värsta ljud jag vet, tror det är basen som är boven. Har en granne som gärna spelar krigsspel på playstation med hög bas (?!?!). Låter som ryssen anfaller varje kväll och jag stör ihjäl mig.

Svar: HUUUUUU!! förstår dig
Moa DeBruin

Anonym

Förstår dig. Nästan lättare att somna till hög musik nära...jag kan inte somna om det är en klocka som tickar. Sååå irriterande. Vet inte hur många klockor jag lindat in i handdukar för att dölja tickandet eller tagit ur batteriet. En gång när jag sov över hemma hos mamma höll jag på bli galen; hennes klocka tickar var femte sekund! Ännu värre😱 Kram Jessica

Svar: jag brukar plocka ur batteriet ur sådana klockar.... oavsett var jag är ;)
Moa DeBruin

Eve

Skulle älska att ha en kuvös! Jag och min sambo bor i en etta och har lite olika dygnsrytm. Flera nätter i veckan sover jag med hörselkåpor. Har en kudde från tempur som är upphöjd för nacken. När jag har kudden upp och ner så är den perfekt formad för att kåporna ska få plats i "hålet" utan att bli alltför obekvämt :D

Sara

Fast oj...känns som du har blivit lite väl dryg det senaste?

Svar: Hahaha... Om "klag" på musik (på hotell man betalar över 1000kr/ natt för) och att be att få posten till sin rätta adress (och som tack ge Marabou gratisreklam värt mkt pengar) är det drygaste man kan göra - ja då är man rätt snäll ;)
Moa DeBruin

Karin

Jag förstår precis! Basdunk när man ska sova är hemskt. Vi har en granne under som - tack och lov - inte är hemma så mycket men när han är det tittar han ofta på film med omotiverat hög bas (sån man kan ha när man bor i villa men som inte funkar i flerfamiljshus). Jag har vaknat i panik av att basen plötsligt börjar dundra si så där en halvtimme efter att jag somnat för natten. Vi försöker ha överseende eftersom vår ettåring kan göra en hel del ljud, men hon stör i alla fall inte någons nattsömn eftersom hon sover 19-07!

Svar: Hu! Feel ya
Moa DeBruin

Amanda

Haha, helt rätt! Faktiskt! Betalar man för hotell så ska man ju inte störas! Bra med receptionisten! :)

Sofie

I feel you! Jag sover med öronproppar för jag står inte ut med min frus andningar. "SLUTA ANDAS" väser jag åt henne. "Men.. Men.. Då dör jag.." Svarar hon sårat.

Svar: Haha svårt det där 😉
Moa DeBruin

Anonym

Min granne väcker mig varje morgon genom att ställa sitt mobilalarm som vibrerar så mycket att väggarna skakar och sedan trycka på snooze om och om igen i ca en timma...

Ibland brukar jag be till högre makter om att han ska drabbas av intensiv nageltrång.... Känner att det är sådär lagom okej sak att be om utan att gå över gränsen

Svar: Haha... Segt! Du får synka dina tider med honom ;)
Moa DeBruin

Malin

Sant dar tycker jag att man far klaga om nar man bor pa hotell. Det ar deras jobb att se till att miljon ar okej. Speciellt om det ar nagonting de kan paverka. Ar det ljud fran en narliggande nattklubb finns det ju inte sa mycket att gora men nar det ar den egna personalen sa ar det ju sjalvklart att de ska saga ifran. Jag tycker man far saga till om det mesta sa lange det ar rimligt och man ar snall och trevlig nar man tar upp det och sager tack nar det ar ordnat. :)

Svar: Ja men verkligen!
Moa DeBruin

Monika

Hmpf, förstår dig! Vår granne hade fest/ashög bas flera dagar i veckan... Kände att jag blev jäkligt bitter av det, måste ju få sova! Som tur är har det blivit bättre nu :)

Svar: Skönt!
Moa DeBruin

Johanna

Men aaså, du dryg? Som Sara tyckte. Det är du då int. Tkr man visst ska kunna kräva att få post till sin riktiga adress. Och receptionisten var verkligen service inriktad och hjälpsam. Det gillas ☺️ Fortsätt vara du Moa :D

Svar: Tack 😊
Moa DeBruin

Mamma bläckfisk

Alltså, det där med kuvösen är ju en toppenidé. Kanske din man skulle ta och patentera idén innan någon snor den? Det borde ju funka mot det mesta, till exempel snarkningar (inte ens egna dock). En specialkuvös för samsovning med barn behövs nog också på marknaden;)

Nic

@Sara

Jag har jobbat på hotell och kan lätt säga att vi uppskattar när missnöjda kunder kommer och berättar vad det är som inte funkar, så man får en chans att fixa det. Det värsta som finns är när man vid utcheckning får höra att nåt inte var bra, vad det än må vara, och så vet man att man hade kunnat fixa det om man bara fick en chans. Jag hade också klagat om jag vore Moa, och har aldrig blivit bemött på ett trist sätt när jag gjort det.

Det viktigaste är bara att man är trevlig och hövlig mot personalen så är det ju helt lugnt liksom.

Eva

Oh en ljudisolerad kuvös skulle jag också vilja ha och tror min man tycker lika dant :-)
Men jag har både tinnitus och ljudöverkänslighet så jag reagerar på det mesta.
Måste säga att jag gillar att du bjuder på dig själv, himla kul att läsa.
Ha en bra dag.

Svar: Tack 😊
Moa DeBruin

Emma

Haha! En ljudisolerad kuvös att sova i hade varit drömmen. Kanske ska önska mig en sån i 25-årspresent av sambon? Har sedan länge självdiagnostiserat mig själv med misphonia :)) finns så sinnessjukt många ljud som jag upplever som störande..

vikki

Haha! Jag jobbar på det där hotellet och kan skriva under på att det spelas rätt hög musik i köket när det städas och efter stängning ;) Intressant att veta att det hörs upp, ska gå in och pika lite nästa gång!

Kul att höra att du blev så bra bemött!

Svar: Haha ja gör det! ;) Tycker om hotellet jättemycket, andra gången vi bor där
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress