Skrikande barn

Kenza skriver om ett barn som skrikit och sparkat på hennes säte på flyget mellan Amsterdam och Stockholm. 
 
Jag förstår om hon tyckte att det var jobbigt. Kickar i sätet låter inget vidare. Vad gäller skrikande barn så kan jag garantera att de tillfällen mina barn skriker är det jag av alla människor i närområdet som är den allra mest stressade. Gah!
 
När vi åkte till Kreta i somras grät 3-åringen delar av flygresan och jag trodde att jag skulle svettas ihjäl av stress. Jag riktigt såg hur irriterade personerna framför oss var (bakom oss satt tack och lov delar av min familj). Det var nästan så att jag planerade att ta mitt skrikande barn under armen och göra sorti från planet med fallskärm. 
 
- Vi kan semestera här. Hämta upp oss på vägen hem är ni snälla. Ha det braaaaaaaaaaaaaaa... *singlar ner på okänd mark*
 
 
 
Flög mellan Stockholm och Helsingborg idag. Inga barn på det flyget. 
 

Kommentera gärna!
Tilda

Vi som ska flyga 8 timmar till Kap verde med 10-månaders på torsdag. Jag har försökt intala mig själv att "det kommer gå bra". Nu kände jag plötsligt en svettpärla tränga fram i pannan....

Svar: det kommer gå jättebra! går alltid över förväntan även om vissa stunder kan bli svettiga :)
Moa DeBruin

2016-01-12 ♥ 22:36:39
Anonym

Kan faktiskt inte förstå varför man skäms så över barn som skriker. Eller varför man bryr sig så mycket om vad andra tycker. Barn skriker ibland och så är det med det. Olgo 65 får tycka vad hon vill om det känner jag?

2016-01-13 ♥ 09:00:11
Jelena

Det finns vissa fördelar att ha barn med autism.
Ta ett aptidigt morgonplan eller ett plan som flyger precis vid sovdags.
Åker men på morgonen, håll barnet vaket under natten och ge sedan sovmedicin precis innan start!
Heja melatonin. :) :) :)

2016-01-13 ♥ 10:27:59 » URL: http://imsevimsigamodern.blogg.se
Anonym

Skrikande barn är inget problem även om det så klart ibland kan bli jobbigt att lyssna på men man vet ju att det är sånt som händer.

Däremot stör jag mig ofta på barn som sparkar på ryggstödet om och om igen utan att föräldrarna säger något. Ju äldre barn ju mer tänker jag att de är ouppfostrade...

2016-01-13 ♥ 16:01:44
Patricia

Känner igen det där! :) Alltså, din erfarenhet, inte Kenzas! :D

2016-01-13 ♥ 16:34:49 » URL: http://patriciajeppsson.wordpress.com
Karin

Vi har ett öronbarn visade det sig när vi flög hem från Kroatien i september med vår ettåring. Hon hade så ont, så ont i öronen och skrek i panik hela inflygningen (ca 20-30 min). En man i vår rad satt och höll för öronen. Som tur är tror jag de flesta runtom oss hörde och förstod allvaret, men det var ju ändå väldigt stressande. Man kan inte göra så mycket när man sitter där och måste ha bältet fastspänt... Sparka på ryggstödet framför skulle jag däremot aldrig tolerera att mitt barn gjorde! Det är bara inte ok!

2016-01-13 ♥ 18:43:11
Josefine

Klart jag som inte har barn blir irriterad när barn skriker, men det är ju barn. Inte mycket att göra något åt. Däremot har jag under otagliga flygresor varit med om situationer där föräldrarna pluggar in hörlurarna och barnen får härja runt bäst de vill. Stå och hoppa på brickan där man ska ha mat (!!), klättra över ryggstöd, ligga i gången där flygvärdinnorna försöker servera mat. Springa FRAMFÖR benen på folk, alltså trycka sig in i rader där andra sitter för att komma till andra sidan (i större flyg). Då kan jag undra om man inte ska ägna sitt barn lite mer uppmärksamhet under flygningen..

2016-01-14 ♥ 10:42:37
Anonym

I höstas var vi till Madeira och den minsta var 1 år. Men den flygresan gick otroligt smärtfritt från skrik. Men där emot då vi var på finlandsfärjan. Så gallskrek hon hela kryssning. Och de var inte alls roligt.

2016-01-15 ♥ 09:19:41
Catta Stroph

Gaaah! Ja jag blir superstressad av skrikande barn på flyg, bussar, tåg osv. Det är skitjobbigt - FÖR BARNETS FÖRÄLDRAR och troligtvis för barnet själv som skriker.
För mig är det frustrerande för jag vill liksom bara hoppa in och rädda situationen, lugna föräldern och trösta barnet. För jag lovar att dom lider MEST! Men fattar att jag bara skulle göra situationen värre.
Jag har haft "tur" med mina barn i de situationerna, de har varit tysta o lugna under resor. Men enbart under resor! 😝

2016-01-15 ♥ 09:28:33 » URL: http://cattastroph.blogg.se/
Malin

Jag flyger valdigt ofta (i alla fall 2-3 ganger i veckan) och tycker att det ar ett valdigt litet problem. Tycker speciellt pa langre flygningar till USA t.ex att det er imponerande t.o.m hur tysta de flesta barn/bebisar ar. Nar dem skriker sa tanker jag som medpassagerare bara att det inte ar deras fel att vi sitter ihopklamda pa ett flyg allihop. Barn skriker ju ibland sa ar det och flygturen tar ju slut nagon gang. Tycker att man kan ha lite talamod med sant dar. Sedan forstar jag att man som foralder blir stressad. Det tror jag ar naturligt, man vill ju inte stora andra med flit.

Att sparka pa satet ar oacceptabelt i mina ogon om barnet inte ar sa pass litet att han/hon inte forstar nar mamma eller pappa eller vem det nu ar som flyger med sager ifran. Dar far man som foralder i alla fall forsoka tycker jag. Men igen, tycker de flesta gor det. Kenza kan nog oroa sig for storre problem i varlden tycker jag. Har sett hennes semesterbilder pa Instagram och jag tror hon ar utvilad nog att palla en flygtur med lite liv och stoj mellan Amsterdam och Stockholm. Det ar inte en lang resa.

2016-01-15 ♥ 12:04:34 » URL: http://piccadillytears.blogg.se
Samira Jabbar

Ska resa med min femmånaders snart, så sjukt nervös!

Svar: det kommer gå jättebra! :)
Moa DeBruin

2016-01-15 ♥ 14:17:51 » URL: http://samirassnapshots.blogg.se/
Angelin

Vet exakt känslan! Såå jobbigt ;(

2016-01-15 ♥ 18:02:48 » URL: http://angelinfrejd.blogg.se/
Lennart

När jag var gift (skilsmässan blev klar i slutet av december) hade jag två ADHB-barn, 6 och 12 år. Varje gång vi satte oss i en bil och skulle åka någonstans skrek 6-åriga tjejen efter fem minuter att hon var kissnödig. Det var hennes sätt att få uppmärksamhet. Så fort vi hade henne i en bil skule hon kissa. 12-årige killen var helt galet paralyserad av bilens radio och var tvungen att klicka på bilens infopanel för att höra alla radiostationer på en gång. När vi åkte till Tyskland i maj för att ha det kul och äta god sparris sa han alltid när vi hade kommit efter Halmstad, Är vi i Tyskland nu? Barnen fick också anfall när vi var och handlade. Då var det bara att stanna upp och få slut på anfallet. Fan vad folk glodde, och vilka härliga råd och kommentarer vi fick. Folk är helt sjuka och okunniga! Fy fan säger jag bara. Ingen bryr sig, så skulle jag kunna sammanfatta det hela. Ingen vet något men har alltid en synpunkt. Blaha! Säger jag.

Svar: usch vad tråkigt :-/ Min kompis fick kommentaren när hon handlade med sina barn häromveckan att hon borde lämnat dom hemma. Ungefär som att det offentliga rummet inte tillhör barn??
Moa DeBruin

2016-01-15 ♥ 20:45:46 » URL: http://lennartsnotebook.blogg.se
Tess

Var jätteorolig när jag skulle flyga med min dåvarande 3,5-åring, men han sov på hela resan ner och var upptagen av en bärbar dvd-spelare och godis på resan upp...hehe :-) Han kände inte av trycket alls verkade det som, ofta är det denna grej barn gråter över. Hoppas nästa resa blir lättare för er! Kan verkligen tipsa om en bärbar dvd-spelare. Eftersom den inte har något nät som surfplattor och mobiler så går den att använda fritt utan "flygplansläge" :-)

2016-01-15 ♥ 22:05:08 » URL: http://highlandertess.blogg.se
Hovsteg

Hörlurar funkar bra för mig :) Jag tänker alltid "Hoppas den stackars föräldern får lite lugn och ro snart"...

2016-01-15 ♥ 23:00:30 » URL: http://hovsteg.blogg.se
HEDAN

Haha du är ju verkligen helt underbar!

2016-01-16 ♥ 00:03:23 » URL: http://hedan.blogg.se/
När Annie fotograferar i Kalifornien

Jag stör mig mer på när vuxna sparkar i mitt säte... barnen går ju enkelt att säga till, och så kan man enkelt be föräldrarna att säga till. Vuxna/ungdomar som sitter och sparkar är otrevligare.:-)

När det gäller skrik förstår jag. Själv blir jag bara störd av det om jag har huvudvärk, annars tycker jag mest synd om föräldrarna när jag hör det. Samhället glömmer lätt att barn är barn och åsiktskorridoren om hur barn får beté sig för att vara "normala" eller "väluppfostrade" blir ibland obehagligt trång...

2016-01-16 ♥ 00:08:31 » URL: http://narannie.se
Anonym

Jag har flugit många många långa resor och aldrig upplevt något liknande de skräckhistorier som folk påstår (t ex Josefin) ens en gång. Aldrig. Barn som skriker/gråter givetvis men barn som beter sig allmänt illa med föräldrar som inte säger till? Nej. Givetvis sparkar en del barn på sätet framför men igen har jag aldrig upplevt att föräldrarna inte säger ifrån! Nu flyger jag oftast mellan Australien och Sverige, så det är långa flyg och barnen borde rimligtvis bli otroligt trötta och börja göra tokigheter men det är verkligen inte några problem. Detta kanske mer ett fenomen när folk åker charter från Sverige för, som sagt, har aldrig sett barn ligga i gången och dylikt.

Svar: Inte jag heller. Där emot har jag sett många svettiga föräldrar som gör allt i sin makt för att ingen ska störas.
Moa DeBruin

2016-01-16 ♥ 10:00:00
Anonym

Jag bor i LA och flyger fram och tillbaka till Göteborg 2 ggr om året med min 2 åring. Numera svettas jag lite mindre och hon skriker mindre (koliken gar gått över), men första 2 resorna var HEMSKA! Jag flyger själv och hon skriker nästan nonstop i 11 timmar och jag förstår verkligen att folk tycker att det är jobbigt, men jag fattar inte hur vissa kan med att komma fram och säga saker som "om du inte kan hantera ditt barn så borde du inte få ha några, jag ska ringa socialen så att de kan ta ungen redan på flygplatsen!" Jag som inte hade sovit på typ 36 timmar och försökt ALLT för att trösta dottern bröt liksom ihop fullständigt varpå gubben kläcker ur sig "bra, nu lider du lika mycket som jag!"

Svar: men GUD vad sjukt! Måtte karma ta den gubben. Antagligen en gubbe som aldrig någonsin har haft hand om några barn.
Moa DeBruin

2016-01-16 ♥ 16:27:46
Sandra'

bra skrivet:)

2016-01-17 ♥ 03:24:35 » URL: http://miinvardaag.blogg.se
Sharon

Har suttit på otroligt långa flygresor och jag stoppar bara i hörlurarna och ignorerar det.. Klart det är jobbigt men vad ska man göra åt det? Man får förlita sig på att föräldrarna försöker lugna sina barn, annars är det ju inte deras fel heller. Barn skriker överallt, inte bara på flyg. Tycker dessutom det är förståeligt att ett barn gråter på flygplan, det komemr ju tryck i öronen som man inte är van vid, det är såklart det är obehaglit..

Men håller med dig, måste vara stressande främst för föräldern!

2016-01-17 ♥ 11:57:25 » URL: http://leggohouse.blogg.se
linnea. Blivande mamma

Väntar en pojke i slutet av mars. Första barnet. Så mycket nytt och spännande händer. Jätte kul att följa och läsa om andra som är gravida eller precis har fått barn.
Jag skriver lite om inredning och design men just nu också mycket om inspiration til lillen och tankar kring graviditeten. Feedback och tankar tillbaka uppskattas starkt. Alltid kul att dela med någon som är i samma spännande period i livet.

2016-01-17 ♥ 12:23:07 » URL: http://linneaulrika.blogg.se
Jasmine

Tack för inlägget! Det här med skrikande barn är svårt. Som medpassagerare blir jag lätt irriterad, samtidigt vill jag tro att den vuxne i barnets närhet gör allt den kan för att barnet ska sluta skrika. Ibland får man helt enkelt ha förståelse.
Kram

2016-01-17 ♥ 13:41:50 » URL: http://rosanatt.blogg.se
OLIVIA | 17,8 årig tjej i medievärlden

Din humor är genialisk.

2016-01-17 ♥ 21:40:16 » URL: http://www.kaffedrickare.blogg.se
Anna

Jag tycker det är bra du skriver om det, för folk som inte har barn vet ju faktiskt inte alls hur det är! Bra där! :)

2016-01-18 ♥ 16:09:08 » URL: http://https://inredningsanna.wordpress.com/
Jenny Nyström

Skrikande barn är verkligen en känslig fråga, de som inte har barn verkar ibland tro att föräldrarna bara sitter där och tycker att det är okej att barnen skriker. Vi som har barn vet att det är extremt jobbigt att sitta instängd i ett flygplan men ett barn som inte är nöjd över sittuationen. Själv vet jag att iaf jag gör allt i min makt för att få barnet på bättre humör och jag tycker din kommentar om falskärmen är klockaren!

2016-01-18 ♥ 17:59:36 » URL: http://jennynystrom.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback