Spiderchick

Sprickor
Okej varninga alla känsliga, för nu ska jag snacka hälsprickor. 
 
Så fort temperaturer når under nollan så spricker mina fötter. Ja jag får sprickor i hälarna alltså. Det är INTE roligt kan jag meddela de av er som aldrig har haft en spricka i hälen. Det gör svinont!
 
När jag bodde i London hade jag en spricka i hälen så stor att man såg köttet innen i foten (typ). Jag var 20 år och fattade inte att man kan behandla sådant som gör ont så jag stod helt enkelt ut men denna grand canyon-liknande spricka. Jag linkade fram ända till mildare årstid anlände och tulpanerna prunkade i stadens rabatter. 
 
Fast sen är det svårt att lindra sprickor. Jag har tyckt att alla olika krämer ger föga effekt ända till jag fick den här av min mormors bror:

 
Det är en hemmagjord salva på koda. Den gör UNDERVERK! Helt sannslöst vad den hjälper bra. Jag smörjer en spricka på kvällen och på morgonen är det 98% bättre. Min mormors bror borde göra business på den. Jag kan bli talesperson / home party-försäljare. 


Sofie

Vill ha! Jag spricker inte lika ofta på hälarna längre, tack och lov, men mina fingrar! Jag spricker så djupt att det blöder om jag slår i fingret och har haft 5 sprickor på en och samma gång😱 Kan lova att jag knappt kunde använda händerna då...

Svar: Aj aj stackare!
Moa DeBruin

Ina

Men ja säg åt henne att göra businesz på den för jag vill köpa nuuuuu

Anonym

Jag köper en årsförbrukning direkt, haha! Har inte hittat NÅGOT annat som funkar!

Hmm

Jag tänker att ett par varma tofflor av dun både på kontoret och hemma borde hjälpa för att bättra på blodcirkulationen. För jag gissar på att det inte enbart är torr hud som är orsaken. Då borde bad mm på sommaren vara lika illa?

En annan sak när jag ändå har dig på tråden. Jag tänker många gånger att jag skulle vilja lämna en rad men jag låter bli då du har moderationene igång och att det då tar nästa 24h innan det publiceras. Blir liksom lite för långsamt. Har du mycket goda och trängande skäl till varför kommentarerna ska granska innan godkännas?

Svar: Det är kylan och den torra luften som orsakar sprickorna, upplever jag. Vill gärna granska alla kommentarer innan de publiceras. Dryga och otrevliga kommentarer har minskat med typ 99% sedan jag började med det. Men förstår att det kan kännas segt som läsare. Bloggmediet är ju rätt långsamt om man jämför med många andra sociala kanaler. Tack för att du ändå lämnar en rad här och där, uppskattas :)
Moa DeBruin

Malin

Recept? Kanske funkar på hundtassar? Vore perfekt till min vovve :)

Anonym

Den skulle jag behöva recept på... känner igen mig😕

KataM

Kådsalva gör verkligen underverk på självsprickor av alla slag! Har till och med tillverkat egen i ren desperation några gånger när jag inte fick tag på köpt. Fast nu när nätet finns, är det ju inga problem längre. Skönt, för det var inte helt lätt att hitta lämplig kåda i skogen.

Anonym

Ett annat tips är att använda ullstrumpor på vintern!

Cissi

Åh, skulle jag verkligen behöva! Finns recept?

Svar: Har tyvärr inte receptet men kan kolla om jag får tag i det :) Annars nämnde någon annan här att det går att köpa dylikt över nätet?
Moa DeBruin

Malin

Åh, jag hade köpt på studs!
Mina var värst när jag var gravid med tvillingarna och samlade på mig vatten, hälarna sprack, I kid you not! Det var sommar också, så innan jag kände det(...) så fick jag rensa bort skräp som kommit in. Så jäääävla ont! Fick ha bandage på hälarna med salvor och annat skit.

Men nu är det som du, när det var som kallast så hörs typ knakelibrak och så spricker dem. Salvan hade jag köpt på studs!!!

Svar: usch stackare!
Moa DeBruin

heycherryberry.blogg.se

Jag vill verkligen att den produkten ska börja säljas. Jag behöver den!

millan

Men wow, om det är så effektivt till det där, tänk vad underverk det mer kan göra :D!

Svar: antagligen en hel del :)
Moa DeBruin

Cecilia

Hej,
Ah, känner verkligen igen problemet :-)
Om du inte orkar "koka själv" rekommenderar jag Compeed Cracked heel overnight cream. Bra (lagom fet) och går snabbt in. Jag smörjer varje kväll (framför nyheterna) och det håller fötterna okay även när det är kallt och torrt!
/ cecilia

Anonym

Vill ha!!! 🙌🙌🙌

Helena

Tack för tips! Kådsalva beställt 👍 Nu ska här testas ☺

Lina-Hampus mamma

Detta var riktigt intressant och läsa,och alla tips man kunde läsa det här sedan.Sj googlade jag lite på detta så jag bara undrar om det är så här man gör kanske? http://www.morotsliv.com/2013/05/kada-mirakelmedel-vid-sarlakning.html

Jag har då aldrig testat eller hört talas om att det skulle funka med koda.Gillar sådana huskurer man kan läsa om lite överallt i tidningar mm.Så detta får man nog kolla lite närmare på

kram på er alla spider familjen

Svar: det kan nog stämma ja, men är inte jag som gör salvan men den består ju av kåda
kram tebax
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress