Spiderchick

Humlegård
Vi har fått hyresgäster på vår balkong - nämligen ett helt släkte med humlor. Dom bor under taknocken och har sin landningsbana över vårt balkongbord.
 
IIiiiiiiiiiiii låter det när dom bromsar in över bordet (tänk bromsljud av små, små flaxande humlevingar) sen landar dom på väggen och kryper in i boet. 
 
 
 
 
 
Dom är riktigt flitiga, humlorna. Flyger fram och tillbaka för att samla nektar (?) och... Ja. Vad humlor nu samlar. Oj oj vad dom arbetar hela dagarna långa. 
 
Härmdagen upptäckte jag dock flera olycksfall i lådan med öl som står nedanför humlornas bo. Jag tror att det är naturliga dödsorsaker? Jag hoppas ABSOLUT inte att det beror på någon slags berusning av minderårig humla. Gulp. Ölen har ju ändå kapsyl. 
 
 
 
 
Olycksfallen kan även bero på utmattning till följd av hög arbetsbörda. Jag har aldrig sett humlorna ta ledigt, direkt?
 
Tänker nu att jag kanske borde hjälpa dom att förhandla fram något slags kollektivavtal?
Twiggy

Överhettning antagligen. Det brukar ge sig med lite vila och vatten! Det brukar räcka med en liten droppe så blir de piggare. Lägg nån droppe vatten på ex ett blad helt i närheten av den lille ludne flygaren

Mvh hon som tar med sig vatten till humlor och bin varma sommardagar..!

Svar: På riktigt? I så fall måste jag genast ge dom vatten!
Moa DeBruin

Olivia Eklund

😄😄😄

Ina

Haha snälla uppdatera oss sedan om du någon gång ser en humla dricka av/svalka sig i vattnet du ställer fram?? :)

Svar: haha ja visst :)
Moa DeBruin

Lisa

Kul historia ang. humlor och öl- en kompis som är vegan blev uppmanad av en tjej på krogen att inte dricka öl eftersom det är gjort på humlor! Haha! 😃 Inte många hästar hemma i stallet hos den tjejen... 😉

Svar: haha åh ❤️
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress