En frappe beställd

Jag drack en frappe häromdagen.
 
Ni vet en sådan där kaffedryck som väger lika mycket som en normalstort spädbarn, innehåller två dagsbehov av kalorier och heter något i stil med Choloate chip cookie ice shake latte mocha sprinkle topp very much cream take away frappe. 
 
 
 
 
 
Jag brukar älska den här typen av dryck men nu tyckte jag faktiskt att den var... ÄNNU GODARE ÄN VANLIGT!
 
Ha!
 
Jag är dessutom fortfarande mätt vilket är en bonus. 

Hur ser dina fötter ut?

När jag skrev om mina fotkomplex för ett tag sedan fick jag en länk till den här tjusiga bilden:
 
 
 
 
 
Bilden och informationen är här ifrån
 
 
Först tänkte jag att jag att HA! Jag är en grek! Snacka om najs ursprung. Att vara besläktad med Aristotoles, Thales, Sokrates, Sekretos, Suflettos och vad dom nu hette de där filosoferna. 
 
Men sen tittade jag närmare på bilden och insåg att jag nej. Jag har inte alls grekiska fötter. Jag har keltiska fötter. Först en stortå, sedan världens längsta lillfingertå, sedan en ganska normal tå (den enda tå jag är stolt över) och sedan två lika långa tvillingtår. Japp. That´s my foot. Totalt osymmetrisk. 
 
Det bor alltså en kelt i mig. 
 

Humorkollo del 2

Ja-happ.
 
Nyss hemkommen från humorkollo med Emma Knyckare, Josefine Johansson och ett helt gäng med kvinnor i åldrarna 18 till 50 år. Aaaaa vad roligt det har varit! Emma och Josefine har startat kollot för att dom tycker att det behövs fler roliga kvinnor i en mansdominerad humorbransch.
 
Vad har vi gjort kanske ni undrar? Ja förutom att vi har gjort massa roliga övningar så har vi även fått olika kreativa uppgifter. Det kan ha varit att vi ska plocka ut en tidningsartikel som roar oss eller så har vi fått frågor som vi ska reflektera kring (vilken stad kommer du ifrån, finns det någon tokig person i din stad, har den personen gjort något knasigt, exempelvis). Sen har vi skrivit manus kring det och framfört vårt material för varandra. Både ensamma och tillsammans. 
 
Eftersom vi hela tiden har haft ungefär 5 minuter på oss att komma på en idé så har det inte funnits någon tid för att känna skrivkramp eller ens fundera över om det du skriver verkligen är roligt. Vi har bara kört. Vilket har känts befriande. Och det har tro det eller ej inte varit läskigt att stå upp inför de andra, tvärt om har det känts lugnt och tryggt. Förutom när Hallandsposten var där och frågade om de fick filma (!) min och Matildas rapp om midsommar (jo jag har även rappat). Eh... Nej tack det är bra tack. 
 
A ja.
 
Jag tror kaaaaaanske inte att jag kommer köra någon stand up i framtiden (känner fortfarande att jag i tanken jämför det allt för mycket med en regelrätt avrättning), där emot skulle jag gärna jobba mer med humor på olika sätt. Vi får väl se vad framtiden haver i sitt sköte. 
 
I vilket fall rekommenderar jag den kvinnoperson som är det minsta sugen på att släppa loss sin kreativitet att gå humorkollo. Du kommer inte ångra dig. 
 
 
 
I Laholm. 
 

Humorkollo

Jag befinner mig just nu på humorkollo i Ysby utanför Laholm. Jajjimen. Ledare är komikerna Emma Knyckare och Josefine Johansson.

På vägen hit tänkte jag att vi nog INTE skulle behöva ställa oss upp inför varandra och skämta. Såååå taskiga kan dom inte vara? Jamenar det finns ju inget värre än att skoja inför massa folk man inte känner!

En timma.

En timma!

Så lång tid tog det innan jag fick stå inför alla och skämta.

HU!

Men. Det var faktiskt inte så farligt. Det är en väldigt avslappnad och tillåten stämning här. Vi har fått göra massa humoristiska övningar, skriva manus och som sagt uppträda inför varandra. Jag har knappast varit rolig när jag kört mina "manus" men alla har ändå skrattat och engagerat sig artigt.

Tack för det.

Och Emma och Josefine är grymma!

Imorgon kör vi en dag till.

 

 
 

Asiatisk teknik

Barnen gillar teknik här hemma. Som brukligt om man är född efter år 2000. 
 
- Jag vill ha en egen iPad, sa sexåringen häromdagen. 
- Jag vill ha en egen THAIPÄD! tjoade treåringen. 
 
Nu undrar jag lite vad en "thaipäd" är för något?
 
Jag antar att det är något nytt och revolutionerande inom asiatisk teknik.
 
 
 
 

Midsommar 2016

Vi hade verkligen en bra midsommarafton igår! 
 
Det började såklart med att det regnade och där slog en av mina spådommar in. Föga förvånande. Men sen var det uppehåll HELA dagen! Och varmt! Jag hade hakan i marken och fattade ingenting??
 
Efter lunch hos mormor åkte vi till några kompisar som bor utanför Skövde. Där hade några eldsjälar i grannskapet dragit igång ett riktigt traditionellt firande med dans runt stången, fiskdamm, tipspromenad, lekar och tävlingar. 
 
 
 
 
Herregud vad svetten rann när vi dansade runt stången! Det var så VARMT! Men vi klagade inte. 
 
SKOJA! 
 
Klart vi klagade på vädret. Vi bor väl i Sverige. Det hör till. Men i hemlighet njöt vi. 
 
Under hela dagen åt vi massa god mat. 
 
 
 
 
 
Barnen fick nya kompisar och lekte och lekte och lekte. Dom blev så där alldeles nykära i sina nyfunna vänner och alla som är föräldrar vet hur härligt det är att se när ens barn har roligt med andra barn. Det behövs inte så mycket mer för att känna sig fullkomligt tillfreds med livet. 
 
 
 
 
 
Vi satt ute hela kvällen och det var ljust och varmt och trevligt och lugnt. Eeeeelskar att bli äldre. 
 
 
 
 
Vid midnatt åkte alla hem mot sitt. Och det passar också mig SÅ bra. Jag får ångest av att sitta uppe för länge. Gud vad tråkig jag låter men sedan barnen kom finns det alltid en dag imorgon, om man säger så. I just den aspekten är det väldigt lite YOLO i mig. Men jag YOLO:ar på många andra sätt. 
 
A ja. 
 
Himla bra midsommarafton, alltså.

Glad midsommar!

Vi är hos min mormor och har ätit midsommarlunch och fikat. 

 


 
Mormor tyckte att jag såg ut som citat - Kristi brud - slut citat. 
 
?
 
Lite oklart huruvida jag ska tolka det som en komplimang eller inte. 
 
Kransen har jag för övrigt knåpat ihop själv. Alla andra totalvägrade blommor i håret så jag får väl Kristi brud:a själv. 
 
Nu ska vi åka vidare till några kompisar, dansa runt stång, grilla och så där. Najs. 
 
Ha en härlig afton kära ni. Ta hand om varandra! 

Suddgummi-gate och mycket folk

Idag tog jag med barnen för att handla efter jobbet.
 
Big misstake.
 
HUGE!
 
För det första - man kan ju säga att det var vi och alla andra i stan på Ica Maxi. Samtidigt. Det hade behövts en körfil i varje riktning för att komma fram ordentligt. För det andra - barnen var urtrötta (stackarna). Båda bröt ihop redan innan vi hade kommit ur bilen. Treåringen hade nämligen hittat ett suddgummi som han hävdade att han fått vid senaste tandläkarbesöket medan sexåringen å sin sida hävdade att det suddgummit hade han minsann hittat i en sandlåda en gång för länge sedan och nu kände han en plötsligt suddgummi-crejving blossa upp inom sig och ville ha tillbaka det NU men treåringen hade inga planer alls på att överge det han just hade hittat, inte frivilligt i alla fall och så var suddgummi-gate igång. 
 
Personer som passerade förbi en grå Renault cirka klockan 16:02 idag på Ica Maxis parkering kan mycket väl ha hört en mamma ryta JAG VILL HA SUDDGUMMIT! GE DET TILL MIG! NU! OKEJ? Och det kan ju eventuellt ha låtit ganska märkligt för den som inte var insatt. 
 
A ja. Det ordnade upp sig och gick riktigt bra att handla till slut.
 
Sköööönt med en ledig långhelg framför oss!

Hur mycket midsommar är du?

 
 
 
Min kära samarbetspartner blogg.se har lånat min midsommarquiz och lagt upp i en artikel här. Testa hur mycket midsommar du är! :-))))))

När i-länningen får problem

Igår klippte vi vår häck med en elektrisk häcksåg (eller vad det nu heter). 
 
Tillåt mig beskriva förloppet:
 
•  Vi börjar klippa häcken. Na na na na... Åh vad fin häcken blir.
 
•  BZZzzzZZZzZzzzz zap zpazzaapapapatapata säger plötsligt häcksågen. Och dör. Woooot?
 
•  Det har blivit kortslutning. 
 
• Jag går runt i huset och testar alla lampor. Ingen fungerar.
 
• Jag testar om ugnen fungerar. Det gör den inte. Åh neeeeej vad trassligt! Hur ska vi nu laga middag?
 
• Tvättmaskinen som varit igång med dagens tvätt har också dött. Likaså diskmaskinen. Ooooo noooo vad bökigt!
 
• Min blick faller över nätveksroutern. Den ser mörk ut. Väldigt väldigt mörk. Och stilla. 
 
NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄJ!!!!!!
 
•  Vidden av det som just har hänt går nu upp för mig. 
 
• Strunt i ugnen, strunt i tvätten, strunt i disken. VI KOMMER INTE KUNNA TITTA PÅ APPLE-TV! Vår kära apple-tv som ger liv åt SÅ mycket nödvändigt i vårt hushåll.
 
•  Jag ser alla nya avsnitt av Orange is the new Black fladdra iväg innanför min i-ländska ögonlock. Byyyyye byyyyye kommer inte kunna se...
 
•  Barnen kommer inte kunna titta på Netflix. 
 
•  Eller använda iPaden!
 
•  Och räkningarna! Jag skulle ju betala räkningar idag! Det går inte om inte datorn inte har något nätverk. 
 
•  Och min iPhone! Den har bara 24% batteri. Hur ska jag kunna ladda den??
 
•  Åååå nej vad kritiskt allt blev!
 
• VAD GÖR VI?????
 
• Jag har två förslag. 1) Vi ringer en livlina - min pappa eller 2) Vi flyttar. Mig kvittar det egentligen vilket bara vi gör det SNABBT. 
 
• Min man tycker att båda förslagen möjligen är bra men föreslår att vi kanska ska kolla proppskåpet först? 
 
• Vi kollar proppskåpet och testar något mycket revolutionerande - att slå på strömbrytaren. 
 
• Strömmen kommer tillbaka. TJOHO!! 
 
• Allt fungerar igen. 
 
• Min puls går ner till normalnivå.
 
PJUH!
 
Det kommer gå bra för mig vid en eventuell zombieapokalyps. Det känner jag. 
 
 
 
Först nervös. 
 
 
Sen glad.
 

Matnyttigt

Idag har jag jobbat hemmifrån. Redigerat filmer och även fått en hel del matnyttigt gjort. 
 
Matnyttiga saker jag fått gjorda:
 
1. Beställt ett bank-id
I samband med att jag fick en ny telefon försvann mitt bank-id (från telefonen alltså) vilket gör att man till exempel inte kan Swisha. Jag gjorde naturligtvis det enda rätta - jag sköt det på framtiden. Fram tills nu. Det tog fem (5) minuter att fixa. Två veckors irritation för 5 minuters fix = rimligt.
 
2. Bundit om ett lån
Vi fick meddelande om att binda om lån i april och sedan dess har jag varje dag tänkt att vi ska "ta tag i det". 30 juni har varit deadline och ju närmare vi har kommit desto högre har jag hört Gunde Svans Fångarna på fortet-stämma i mitt huvud skynda skynda nu är det bråttom... (alla ni som var barn på 90-talet kan nog framkalla den stämman i era huvuden). Idag ringde jag banken och fick Gunde ur huvudet. 
 
3. Skickat fakturor
Ni vet ju mina känslor gällande fakturering vid det här laget. Nu var det gjort för denna månad. 
 
4. Bokat hyrbil
I juli far vi iväg på semester till Danmark. Eftersom det känns föga lockande att fastna någonstans på dansk motorväg tillsammans med en bil som i familjemun kallas för "pruttibangbang" och vars front hänger löst, så har vi länge sagt att vi ska HYRA en bil. En ordentligt bil. Och så har vi sagt det. Och sagt det. Och sagt det. Och sedan hoppats på att någon person (utomstående eller inomstående) ska ta tag i det. Idag tog JAG tag i bokningen. Äntligen. 
 
Bra dag helt enkelt. 
 
Och en fin kväll. 
 
 
 

Jag spår din midsommarafton

Tänka sig att jag vet preciiiiiiis hur din midsommarafton kommer se ut. Du kommer vara utomhus, du
 
Japp.
 
Typ.
 
I alla fall. 
 
 
 
 
 
Min youtubekanal hittar ni hääääär.

Bästa serien är tillbaka

Yeeesssss!
 
Bästa serien ever är tillbaka med en ny säsong - nämligen Orange is the new black! Har ni mot förmodan missat den serien (Netflix egen) så rekommenderar jag er verkligen att se den. Främst för att det är en fantastisk känsla att se så många starka kvinnoroller. Otroligt uppfriskande. 
 
Nästa gång ni ser en serie eller en film - fundera på om den klarar Bechdeltestet. Jag såg en film häromdagen som inte ens var i närheten av att klara det testet. Det var en enda kvinna med bland de ledande rollerna och replikerna riktade mot henne handlade bara om sex och utseende. 
 
Pallar inte att se sådant längre. Fick stänga av.
 
Men OITNB alltså. Klarar Bechdel om och om igen.
 
Älskar. 
 
 
 
 

Min födelsedag idag

Vem äre som fyller år idarå??? 
 
Jo. JAAAAG! 
 
TJOHO!
 
33 år blir jag dagen till ära. Det känns jättebra. Jag har annars alltid känt mig deppig på min födelsedag. Inte för att bli äldre utan för att jag har känt mig... Bortglömd. Fast jag inte alls är det. Min 30-årsdag är typ min deppigaste dag i livet. Jag ville bara grina hela dagen och kände mig oälskad och bortprioriterad (?). 
 
Men den känslan har jag inte alls haft i år utan idag har jag bara känt mig glad och tacksam över alla som har hört av sig och över de som varit här och grattat. Skönt. Jag är ju inte bortglömd. Den känslan är helt obefogad. Någon som känner igen att man ändå kan känna så där?
 
 
 
 
En 33-åring. Det här året ska jag kicka ass! 


 
 
Har legat på altanen hela dagen. Läst Elle och käkat choklad medan min man styrt upp allt annat.
 


Grillmiddag.
 


Min mamma sa en gång att tiden mellan 30-40 gick så snabbt för hennes del, för det händer i regel så mycket under dom åren. Både med en själv och med barnen (om man har barn). Jag håller verkligen med. Det har hänt SÅ mycket sedan jag fyllde 30. Gitfermål och husköp och företagsstart och kontor och förskolebarn som blir skolbarn och ja... Massa grejer. Jag känner i hela mig att åren fram till 40 kommer innehålla mycket roligt. Jag har som plan att verkligen förvalta och njuta av mina 30-plus år.
 
Nu ska jag toppa den här dagen med fotmassage från min man. Fab.
 

En skolavslutning med fotoförbud

Aaaah vilken trevlig dag vi har haft!
 
Efter en skolavslutning med sång och musik åt vi lunch på stans golfrestaurang. Sen åkte vi hem och käkade jordgubbstårta tillsammans med mormödrar, farmödrar och diverse. Mysigt. Utelunch och tårta blir en tradition. Traditioner är viktigt och en fin grej att ge till sina barn. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Intressant för övrigt att rektorn på storebarnets skola inledde avslutningen med att be alla föräldrar lägga undan sin telefoner och kameror. Det är inte okej att fotografera eller filma andras barn. Hon tillade även att man absolut inte fick lägga ut bilder från avslutningen på sociala medier.
 
Jag tycker att det är ett bra bestämmelse av skolan. Förutom att det finns barn som kan ha skyddad identitet så finns det många föräldrar, vi till exempel, som har tagit beslutet att inte lägga ut bilder på våra barn på Facebook. Jag lägger ju ut en del bilder här på bloggen, men alltid under restriktion.
 
Sen kan jag tänka mig att pedagoger och lärare kanske inte vill florera internet runt fotade i tusen olika vinklar. Sammankomster likt en skolavslutning ska vara en trygg plats där ingen, varken barn eller vuxen, ska behöva bekymra sig över att råka hamna i flödet på kreti och pletis sociala mediekonton. 
 
Dessutom är jag övetygad om att beslutet bidrar till att vi vuxna faktiskt upplever avslutningen. På riktigt. Istället för att titta genom en smartphone och jaga den perfekta bilden till det perfekta instagraminlägget. 
 
Tyvärr fanns det vissa vuxna i publiken som inte alls förstod budskapet utan likt förbaskat satt där med sina telefoner och filmade. SÅ respektlöst. En hel jäkla iPad plockade en gubbe upp (vem har ens med sig det??) och filmade friskt. Jag säger som Gunnel, något måste ha knôkat undan hans hjärna?! Hade jag suttit närmare hade jag sagt till. 
 
Vill tillägga att man självklart fick fota sitt eget barn - efteråt. Vi tog fina kort på vårt barn och hans kompisar, i samförstånd med deras föräldrar. Dessa bilder hamnar i vårt privata fotoalbum.
 
Eftersom vi alla tacklar sociala medier och integritet så olika tycker jag att foto och filmförbud är en bra grej. 
 
 
 

Lär dig västgötska!

Idag är det skolavslutning för mitt förstfödda barn! Den allra första skolavslutningen. Det känns stort såklart och idag är dagen späckad med roligheter. Jag lovar att ge er bilder och en summering.
 
Så länge kan ni roa er med att lära er västgötska. För det vill ni väl? Min kompis Gunnel har en västgötskaskola och i den skolan får ni lära er ord ni inte visste att ni behövde i er vokabulär. Perfekt om ni planerar en roadtripp över schlätten i sommar. 
 
Håll till godo. 
 
 
 
 
Hääääär hittar ni min Youtubekanal. Prânumârera om e vell (som Gunnel hade sagt). 

Altan-lööööver

Någon ville se fler bilder från vår altan. Offcörse säger jag!
 
Här är vårt matbord som vi inhandlade alldeles nyligen. 
 
  
Vi ville ha ett bord med minst 6 plaster så att man alltid har rum för fler. Vi ville även ha stolar där man kan fälla ryggen samt mjuka dynor. På så vis kan man sitta bekvämt läääänge. Eller läsa eller se på film eller vad det nu kan vara. Filtar är också ett måste! 
 
 
 
 
 
 
Vi har sol på vår altan från klockan 14 till solnedgång så markis och parasoll är ett måste. Markisen hade vi tur att den satt på plats när vi flyttade in. Jag avskyr att sitta i direkt sol. Sen tycker jag att det är mysigt att ha markis och parasoll utfällt även under mulna dagar för en ombonad känsla. Jag drömmer ju om en inglasad altan så det är väl mitt sätt att glasa in. Så länge. 
 
 
 
 
 
Bord till barnen är en bra grej. Här kan det slabbas med glass utan att några dynor behöver sätta tyget till. Dynboxen används just nu mest av barnen (hej hej piratbåt) och möjligen lite mindre till själva dynorna. Hortensia har vi självklart, jag är ju även en hortensia-löööver
 
Ja. 
 
Det var allt från vår lilla altan. Så himla fancy pancy är den kanske inte men vi ÄLSKAR den innerligt. 
 

Svårt att ta betalt

En av de svårare grejerna med att vara egenföretagare det är att prissätta sitt arbete. I synnerhet när man jobbar med ett kreativit yrke som jag och Matilda gör.
 
Vad är en idé värd? 
 
Vi ska även prissätta vår tid. Hur mycket tid tar jobbet i anspråk och vad är den tiden värd? Jag och Matilda har inga standardmallar för det är svårt att ha det när man, återigen, jobbar kreativt. Jag kan inte sitta hemma och komma på världens roligaste idé åt en kund å så ba - nä nä nä sakta i backarna! Aldrig i livet att jag säger den här idén för det har jag inte betalt för. Det blir ju jättekonstigt. 
 
En tredje aspekt är att prissätta vår kunskap. Vi kan sociala medier. Vad är den kunskapen värd? 
 
En fjärde aspekt att ta i beaktning (många aspekter här) är hur långsiktigt jobbet är. Är det här ett jobb som spänner över tid? Då kanske vi ska ta en billigare prislapp för det är en inkomst vi kommer ha länge. Är det ett tillfälligt jobb, då ska vi vara dyrare. 
 
Sen måste vi tänka på skatt och avgifter och utgifter. Något kan låta dyrt men har du dragit av skatt och avgifter och moms och andra utgifter så är det inte svinmycket pengar kvar. 
 
Ni hör ju. 
 
Nu har vi egenföretagat i två år så vi har fått erfarenhet att förhålla oss till men jag tycker ändå att det är svårt att sätta en prislapp. 
 
- SÄÄÄÄÄG DUUUUU vad vi ska ta betalt! har jag velat svara en del partners. 
 
Men det hade ju varit oproffsigt.
 
Och möjligen korkat. 
 
Oavsett vad jag gör i framtiden så har företagandet lärt mig SÅ mycket. Det är som att gå i skolan igen. Minst sagt. 
 
 
 
 

Lejonkonflikten

Ikväll hade jag och minstebarnet en konflikt över ett lejon. Japp.
 
Tillåt mig punktera upp förloppet: 
 
• Vi trillar in genom dörren aningen sent.
 
• Barnen är trötta, i synnerhet den minsta. I näven håller han en liten lejonunge i plast som han fått i ett kinderägg. 
 
 Kom så borstar vi tänderna, säger jag till barnen 
 
• Minstebarnet tar ett kliv in i badrummet, svänger till med armen, ut ur näven far den lilla lejonungen och...
 
• ... FÖRSVINNER! 
 
• Alltså? Vart tog det vägen??
 
• JAG VILL HA MITT LEJON skriker minstebarnet.
 
• Jag ligger på barumsgolvet och gräver under badkaret bland gamla leksaker, hår och... En sked?
 
• Vem har lagt en sked under badkaret??
 
JAG VILL HA MITT LEJON skriker minstebarnet. 
 
LejonJÄVEL kom fram morrar jag tyst för mig själv. 
 
• Hittar inget. Tydligen är det möjligt för ett lejon i plast att totalt gå upp i rök bland två golvfasta möbler (toalett och badkar). 
 
• JAG VILL HA MITT LEJON skriker minstebarnet. 
 
Det var ditt eget fel att lejonet försvann, säger jag och tänker att barnet vid insikten av detta genast ska sluta gråta och gå vidare med livet. 
 
• Ungefär som att något litet barn någonsin har förstått eller ännu mindre accepterat den typen av resonemang?? 
 
• Barnet skriker nu så högt att jag är rädd för att grannarna ska påkalla någon slags statlig myndighet. 
 
• Ser rubriker framför mig. Barn och förälder i konflikt över kinderäggslejon, polis ingrep. 
 
Du kan få mitt lejon, säger storebarnet och sträcker över sin likadana leksak till lillebror som genast slutar gråta. 
 
• ÄÄÄÄÄLSKAR min förstfödda extra intensivt!! Tänker att han ska få påök på sparkontot. 
 
Nu sover båda barnen gott. Pjuh! 
 
 
En av dessa lejonungar försvann. 

Altanälskaren

Jag älskar vår altan. Under soliga dagar tycker jag att vi kan göra ALLT på altanen (förutom möjligen uträtta behov). Äta frukost, middag, lunch, fika, grilla, hänga med kompisar, läsa, leka... Det mysigste jag vet är att på kvällen krypa ner under en filt och se en film på paddan på altanen. Aaaah...
 
Idag tyckte jag att det kändes lämpligt att ta ut hela tv:n på altanen och titta på Sveriges EM-match. 
 
- Vi seeeeer inget, gnällde familjen när solen blänkte i skärmen. 
- Men snälla, ni har väl öron? kontrade jag.
 
Jamenar det är bara sommar en gång om året. 
 
Och vi hörde myket väl att det blev 1-1. Det missade ingen. 
 
 


 

Konsten att planera ingenting

Min kära man kom just hem efter att ha tillbringat 4 dagar på Sweden Rock. Han brukar komma hem från den festivalen och se blå/röd ut på grund av bristande solskyddsinsmorning, men den här gången kom han hem och såg helt skaplig ut. Roligt hade han haft också. Trrrrevligt.
 
Själv hade jag barnvakt både fredag och lördag. I fredags var jag ute på after work med ett gäng skarpa och roliga kvinnor och sådant ger alltid energi.
 
 
 


 
Igår lördag var barnen med sin farmor på High Chapparal vilket betydde att jag hade en HEL dag alldeles själv!! Utan man och utan barn. När hände det senast? 
 
Ni ska tro att jag har stött och blött, grunnat och funderat över vad jag ska göra med all den egentiden. I över en månad har jag funderat. Jag har planerat allt ifrån att jag ska ha en dagsfest till att jag ska åka till Göteborg eller checka in på spa. Till slut bestämde jag mig för att planera ingenting
 
Japp. 
 
För mig är ingenting nog höjden av lyx. Lyxigare än vilket spa som helst (nåja). 
 
Jag inledde dagen med att dubbelskärma* till Tv4 Lördagsmorgon, lääänge. Sen kände jag för att åka in till stan så då gjorde jag det. Unnade mig att gå i affärer helt planlöst. Köpte en ny bikini bara för att jag hade tid att prova ordentligt. 
 
 
 


 
Sedan åkte jag hem och la mig i soffan. Slösurfade. Bloggade. Gick en lång promenad med en podcast i öronen. Läste tidningar. Åt godis. Såg en film.
 
Ni hör.
 
FAAAAAAABBBBBB!!
 
Nu är det dock skönt att ha man och barn hemma igen. 
 
* Dubbelskärma betyder att man tittar med ett öga på tv:n och ett öga på mobilen. Vanligt förekommaden fenomen i de flesta hushåll, skulle jag tippa på. 

Rädd för att återvinna

Jag vet inte hur roligt ni tycker det är att jag gör videobloggar men jag tycker tydligen att det är synnerligen roligt och då får vi väl låta mig hållas? Antar jag. 
 
Nu har jag gjort ett videoBLÖGG om min rädsla för att göra fel vid återvinningsstationen. Jag hyser på riktigt en rädsla för att göra fel och få skäll. Kanske till och med bli portad? Gulp.  
 
 
 
 

Förnyad

Idag fick jag leverans av min nya telefon, den gamla krossades ju i veckan
 
Dock kände jag genast att det nog inte var klokt att börja byta simkort och möblera om bland alla telefoner just en fredag. TÄNK om något krånglar så står jag där utan telefon hela helgen (vi har ingen hemtelefon). Bättre att byta en måndag. 
 
I samma stund som jag tänkte den där kloka tanken ser jag en rörelse i ögonvrån. Det är min egen hand som smyger upp mot min gamla telefon och sedan snabb som en vessla pillar ut simkortet.
 
??
 
Jaha ja. Det var ju typiskt.
 
Därifrån var det bara att börja installera nya telefonen och hoppas på det bästa. Uppdatera iCloud och iTunes och iTjiff och iTjoff och säkerhetskopiering och hans moster. 
 
Som tar var gick allt bra och nu är jag ägare av en ny, mindre sprucken iPhone. 
 
Fab. 
 
 
 
 
 
 
 

Nya djurarter

 
1. Borremorra
Ett litet, runt djur med tagg på näsan. Stora ögon. Antagligen bra syn. 
 
 
 
 
 
 
2. Stångdjur
Ett djur som kan stångas. Den har en smal vinge och en tjockare vinge. Tre och en halv svans. Kan spotta blod (sitt eget). 
 
 
 
 
 

Båda djurarterna har tveksamt ursprung och oklar habitat.
 
Treåringen brukar leta efter dom i trädgården. Hittills utan framgång. 
 

Nääääääj!

Titta här.
 
T I T T A ! 
 
 


 
Efter tre år, ett antal tappningar, flertalet höga fall i stenlagt trapphus, två par oaktsamma barnhänder samt ett dopp i en toalett - så hände det. Min telefon gick sönder. Nu tyyyyyyr jag inte längre pep den och krossade sitt glas.  
 
Sorg. 
 
Men! Mina vänner. Ingen fara på torpet.
 
Jag använder min telefon i mitt yrke typ hela tiden och har därför planerat att uppgradera den i över ett år men inte orkat. Nu fick jag eld i baken. Bara två minuter efter att jag plockat upp spillrorna från H&M:s stengolv fann jag mig själv på närmaste Telenorbutik samspråkande med en pikéklädd unga man med stajlat hår och tatueringar. 
 
Nu är en iPhone 6 på väg hem till mig. 
 
Najz.
 

Bli vältränad på 10 sekunder

Nu är Marianne igång igen med sina "supertips".
 
Hon är ju inte bara olegitimerad hudTERRORpeut sedan 1999, hon är även självutnämnd träningsexpert. Här tipsar hon om hur du på bara 10 sekunder (!) blir mer vältränad. Om det är för bra för att vara sant? Antagligen ja. 
 
 
 
 
 

Svea rikes nationalrätter

Idag är det Sveriges nationaldag. HURRA!
 
Glöm sillen och surströmmingen. Tillåt mig lista de korrekta svenska nationalrätterna.
 
Sju svenska nationalrätter: 

1) Tacos.
Den okrönta drottningen bland svenska nationalrätter. Inget svenskt fredagsmys är fullbordat utan ett rejält intag av majs, gräddfil och köttfärs toppad med kryddblandning på påse. 

2) Hämtpizza.
Pizza är italienskt, hävdar någon. Sedan toppar vi pizzan med banan och isbergssallad och inser att svenskare än så blir det inte. Faktum är att hämtpizzan är en kultur i sig. Kring disken på lokala pizzahaket sluter vi upp under femton minuter en kvart - lämnar en hälsorapp kring familjen, diskuterar vädret och äter fingrat bjudgodis. 

3) Köttbullar med makaroner.
Hyllad maträtt bland småsvenskarna (barnen alltså). Även den maträtt som i vardagslivet har räddat middagen för flest stressade och/eller oinspirerade småbarnsföräldrar. Ätes helst tillsammans med ketchup för maximal upplevelse. 

4) Sushi
Uttalas vanligen "sÖshi". Populäraste jobblunchen alla kategorier. Huruvida ingefära är gott eller bara smakar tvål twistar de lärda. 

5) Grillat 
Benämningen "grillat" innefattar i princip allt du kan lägga på en normalstor, svensk klotgrill. Oftast samsas här grillskivor, grillspett, flintastek och andra diffusa köttsorter med färdig marinad. Ätes av patriotiska svenskar varje dag hela sommaren. 

6) Sibyllakorv
Vi gillar alla sorters korv i Sverige men kanske är Sibyllakorven den som har en varmast plats i våra hjärtan? Vid Sibyllakioskerna stannar vi och hyllar vårt nordiska arv var gång vi är ute på vägarna.
 
7) Pulled ........ (insert valfri köttsort)
Vi gillar att pulla i Sverige. Mat alltså. Och det här är den senaste adderingen till svenska nationalrätter. Det är med raryggad stolthet vi delar med oss våra pullade maträtter på sociala medier. 
 
 
 
Svenskaste nationalrätten av dom alla.
 
 

Men tjena!

Vilken urkass bloggning jag stått för den här helgen. Jag påbörjade ett blogginlägg imorse men sen kom "livet" emellan, kan man säga. 
 
Faktum är att vi har haft en speciell och väldigt trevlig dag idag. Det började med att ena barnet skulle leka med en kompis och slutade med att vi alla, både vuxna och barn, hade en heldag tillsammans toppat med en grillkväll. 
 
Superkul! 
 
Kom hem nyss, strax efter kl 23. 
 
Kolla ljuset:
 
 
 
 
LJUUUUSET!
 
Sommarkvällar. Magiskt. 
 

Frihetens vindar

Igår hade jag en ytterst behaglig fredag. 
 
Bevis:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tillbringade dessutom hela varma dagen (medelhavsvärme hos oss) i det här svala fladderstycket. 
 
 
 
 
Alla människor jag mötte ville veta vart klänningen kom ifrån. Jag antar att dom framför sig såg frihetens vindar fladdra kring kroppen*
 
- Den där kan man ju ha utan någonting under! utbrast någon och såg drömmande ut.
 
Jag hade förvisso både trosor och BH under. Men visst, rent teoretiskt skulle man under sommarens varmaste dagara kunna gå helt kommando undertill. 
 
 
 
*Eller så ville dom bara veta vart dom INTE skulle gå och handla sommarkläder. Vad vet jag. 
 

Ord vi inte gillar

Kul att ni gick igång vad gäller gofikan och började droppa ord som ni inte pallar med. Jag håller med er i det mesta! Fast "fredagsmys" och "mello" det gillar jag, hehe.
 
Tänkte i alla fall att jag skulle sammanfatta de slangord som jag personligen finner "värst" (utan inbördes ordning):
 
1. Nom nom nom 
Ett uttryck av någon som vill beskriva att en maträtt är... God? Jag ser i alla fall framför mig hur personen i fråga moffar och mufflar i sig sin mat på ett ganska slafsigt vis. Nom nom nom muffeli muffel slafs och slufs. Nej tack! Jag vill inte nomma. 
 
2. Gofika
Det började med ett företag som ville lägga en en härlig känslofilt över förpackat halvfabrikat och där föddes - GOFIKA! Sedan har begreppet spridit sig internet runt och syns nu i alla hörn av både Facebook och Instagram. 
 
3. "De bästa"
After work med de bästa skriver någon i en statusuppdatering och menar med det att hen just nu MAXIMERAR sitt sociala liv. Det finns INGA bättre människor i världen än de hen umgås med just nu och det ska Facebook banne mig bli varse om! 
 
Antagligen värsta meningen någonsin: Gofika med de bästa! Nom nom nom. 

Partille baby

Idag har jag och Matilda jobbat i Partille. Vi besökte ett företag och konsultade gällande sociala medier. Jättekul! Jag fick även ett hej av en bloggläsare inne på Allum vilket också alltid är kul! Heeeej heeeej!
 
 
 

 
 
Mitt och Matildas stående skämt när vi åket tåg (vilket vi gör OFTA och MYCKET) är att tågvärden har tillgång till ett "panic room". Ett rum där hen kan låsa in sig och gömma sig för uppretade resenärer de gånger tåget står still eller är försenat. 
 
- Heeej heeej det är tågvärden från panic room. Jo det är så att vi står still här på spåret och vi beräknas blir försenade två timmar och jag kommer INTE att komma ut här ifrån förrän vi rullar igen...
 
Ni förstår ju hur roligt jag och Matilda har när vi fantiserar kring detta panic room. Va? Inte?? 
  
Roligt förresten att blogg.se la upp min, eller nej nej förlåt MARIANNES make up-tutorial på Facebook och att den i skrivande stund har 16.000 visningar. Undrar om någon tror att den är på riktigt? Ni känner ju mig men gemene Facebookanvändare gör ju inte det. Gulp. 
 
 
 
 
 
 
Nu: Däcka i soffan.