Spiderchick

Svea rikes nationalrätter
Idag är det Sveriges nationaldag. HURRA!
 
Glöm sillen och surströmmingen. Tillåt mig lista de korrekta svenska nationalrätterna.
 
Sju svenska nationalrätter: 

1) Tacos.
Den okrönta drottningen bland svenska nationalrätter. Inget svenskt fredagsmys är fullbordat utan ett rejält intag av majs, gräddfil och köttfärs toppad med kryddblandning på påse. 

2) Hämtpizza.
Pizza är italienskt, hävdar någon. Sedan toppar vi pizzan med banan och isbergssallad och inser att svenskare än så blir det inte. Faktum är att hämtpizzan är en kultur i sig. Kring disken på lokala pizzahaket sluter vi upp under femton minuter en kvart - lämnar en hälsorapp kring familjen, diskuterar vädret och äter fingrat bjudgodis. 

3) Köttbullar med makaroner.
Hyllad maträtt bland småsvenskarna (barnen alltså). Även den maträtt som i vardagslivet har räddat middagen för flest stressade och/eller oinspirerade småbarnsföräldrar. Ätes helst tillsammans med ketchup för maximal upplevelse. 

4) Sushi
Uttalas vanligen "sÖshi". Populäraste jobblunchen alla kategorier. Huruvida ingefära är gott eller bara smakar tvål twistar de lärda. 

5) Grillat 
Benämningen "grillat" innefattar i princip allt du kan lägga på en normalstor, svensk klotgrill. Oftast samsas här grillskivor, grillspett, flintastek och andra diffusa köttsorter med färdig marinad. Ätes av patriotiska svenskar varje dag hela sommaren. 

6) Sibyllakorv
Vi gillar alla sorters korv i Sverige men kanske är Sibyllakorven den som har en varmast plats i våra hjärtan? Vid Sibyllakioskerna stannar vi och hyllar vårt nordiska arv var gång vi är ute på vägarna.
 
7) Pulled ........ (insert valfri köttsort)
Vi gillar att pulla i Sverige. Mat alltså. Och det här är den senaste adderingen till svenska nationalrätter. Det är med raryggad stolthet vi delar med oss våra pullade maträtter på sociala medier. 
 
 
 
Svenskaste nationalrätten av dom alla.
 
 
Hanna Watson i Kanada

hehe ja de här stämmer ju rätt bra faktiskt. folk frågar mig här borta, vad äter folk i sverige - vad är typisk svensk mat och jag tänker typ på taco men svarar kött o potatis ;)

Svar: Hehe 😄👌🏻
Moa DeBruin

ensekundtusentankar.blogg.se

Varför inte? Så gott!

Hanna

Haha, bra lista! :-D

Pia

Haha, stämmer helt och hållet! :D

iseedeeskitchen

Haha, dessa stämmer verkligen! Framförallt tacos är bland det vanligaste som vi lagar här! :D

Lisa Karlberg

I Skåne är det med soooushi än söshi.

Svar: haha okej :)
Moa DeBruin

Vickman

Hahah listan är spot on! Det är lustigt hur matkulturen kan se likadan ut igebom hela vårat avlånga land😆
Just tacosen är ju en favorit. Du kan hitta receptet på taccokryddblandningen på min sida btw

Kim

Haha jag dör vad kul! Tror kanske den stämmer överens mer lokalt kring Skövde snarare än hela Sverige (har nog aldrig hört talas om någon som äter Sibyllakorv eller uttalar sushi som söshi?) Hysteriskt kul att läsa i alla fall! :D

Liene Svärd

Ja tacos är ju ändå det mest älskade :) men thaimat då, det äts ju också väldigt mycket här?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress