Snöskottning

En sak har vi lärt oss under vår första vinter som husägare, jag och min man - vi är INGA hejjare på att skotta snö. Inte alls. Vi är tvärt om urkassa på det här med snöskottning. Gången fram till vår ytterdörr har varit konstant eftersatt sedan vinterns första snöflinga gjorde entré. 
 
Annat är det med våra grannar. Jag vet inte hur dom gööör men på deras gång fram till ytterdörren ser man inte ens att det har varit snö?? Det är barmark där. Hela tiden. Årstiderna existerar inte i deras trädgård. 
 
Hos oss frodas årstiderna i allra högsta grad. När människor ska komma hem till oss för första gången kan vi beskriva vägen genom att säga att vi bor i huset med en puckelpist framför dörren (utan lift). Då hittar dom direkt. Väldigt praktiskt. Ja inte puckelpisten då, den är ganska opraktisk. Men beskrivningen. 
 
 
 
 Kommentera gärna!
Anonym

Tösalt 👍

2016-03-09 ♥ 21:49:22
Hanna

Jag tror att dina grannar har använt tösalt efter att de skottat och sen skrapat bort slasket. Ett tips till nästa vinter.

Svar: aha.......
Moa DeBruin

2016-03-09 ♥ 22:07:14
Cecilia

Haha högt igenkännande! Vi har en granne mitt emot där det inte finns en snöflinga på hela garageuppfarten. En annan kämpar på och resultatet blir typ puckelpist som du skriver. Men lite skadeglädje är ju att grannen var ute och skottade innan kl 6 på morgonen i veckan. Jag sket totalt i att skotta och tänkte att det smälter. Mycket riktigt på em var allt borta, haha.

Svar: haha. Livets små små lyckoämnen ;)
Moa DeBruin

2016-03-10 ♥ 09:40:43
Malin

Vi betalar en granne 500kr varje vinter, sa skottar han hos oss ocksa varje gang han skottar sin egen uppfart. ;) Han har dock en riktig maskin till det, inget han gor for hand.

Svar: najs granne! :)
Moa DeBruin

2016-03-10 ♥ 15:58:48 » URL: http://piccadillytears.blogg.se
Pia

Som några andra skrivit gissar jag att svaret på gåtan stavas salt :)

2016-03-10 ♥ 20:29:23
Elisabet :)

Älskar ditt sätt att se på vardagen med glimten i ögat!

Svar: tack :)
Moa DeBruin

2016-03-11 ♥ 07:00:19 » URL: http://www.morochdotters.se
Lennart

Jag bor numera på västkusten, Göteborg. Tyvärr blir det inga riktiga vintrar här. Det är bara blåst och regn. Minns vintrarna när jag var barn och bodde i Mellansverige, Hallsberg, Uppsala och Enköping. Där föll det ner en massa snö. Så åkte jag även till farmor och farfar i Jämtland ofta, Strömsund, där var det riktig vinter! Att köra bil i riktigt vinterväglag är också härligt, det gillar jag. Har gjort det några gånger... Tyvärr har jag inte möjlighet att göra det numera. Här blåser det och regnar bara. Barmark, inget skojigt alls. Dynga säger jag bara.

2016-03-12 ♥ 18:19:43 » URL: http://lennartsnotebook.blogg.se
Anonym

Har alltid undrat hur dessa grannar med perfekt skottad uppfart gör? 😱 vi hör till puckelpistfamiljen..../Jessica

2016-03-15 ♥ 09:55:02

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback