Hortenisa-lööööver

Jag har börjat ÄLSKA hortensior orimligt mycket! Jag blir helt rörd när jag ser hortensior och så måste jag fundera jättelänge på vilken färg jag tycker är finast men jag kommer aldrig fram till ett svar FÖR DET GÅR INTE VÄLJA! Alla hortensior är lika vackra. 
 
Jag vet inte hur den här kärleken kommer sig?
 
Blir man automatiskt en Hortensia-lover när man är 30 plus? Eller har det med vårt husköp att göra? Vi har ju både uteplats, trädgård, balkong och trappa där hortensior kan frodas i all sin prakt. 
 
Just nu är jag extra imponerad av vår granne som visar sig ha vårdat och närt en hortensia under flera år, genom alla årstider! Under hösten och vintern står den i sin kruka i ett förråd. På våren tar grannen ut hortensian och rastar den i frisk luft några timmar per dag. När sommaren kommer får den stå ute dygnet runt. Och så överlever den. År efter år. Jag är så imponerad av detta! I synnerhet rastandet varje vår. 
 
 
 
 
 
 
Personligt mål: Bli en hortensia-rastare. 

Kommentera gärna!
Lisa

Åh jag brukade älska hortensior! Vi hade det på vårt bröllop tex, både lite i brudbuketten och även utspridda på borden. Så fint! Men så blev jag gravid med barn 2 för två år sedan och i samma veva som jag mådde som mest ny-gravid-illa så fick jag en stor fin kruka med en knall-lila hortensia och den gjorde att jag mådde SÅÅÅ himla illa! Min man fick flytta den sabla blomman hela tiden. Jag hade liksom inte hjärta att slänga den men jag tålde den icke! Efter det får jag fortfarande lite kväljningar av hortensior. Hu!

Svar: I feel ya! Har också dofter från graviditet som jag fortfarande inte pallar med
Moa DeBruin

2016-05-18 ♥ 20:19:19
KataM

Jag har en hortensia som buske i min trädgård. Jättevacker. Och inte växer den till sig och blir ohanterlig heller, utan håller ett behändigt litet format. En så'n skulle du ha. :-)

Svar: 😄👍
Moa DeBruin

2016-05-18 ♥ 20:44:53
Fru Blomma

I sommar tror jag att jag också ska ha en massa hortensia. De är verkligen vackra. Annars är jag väldigt förtjust i pelargoner.

2016-05-18 ♥ 22:13:43 » URL: http://www.djuparehalsa.blogg.se
M

Åh! Jag älskar också hortensior. Och lite extra för att en släkting bär det som tilltalsnamn. ☺️

2016-05-19 ♥ 17:41:23
Anonym

Ja håller verkligen med om att de är ljuvliga! Jag brukar plantera ut hortensior som stått inne eller i krukor i trädgården. Efter något år blir de fina och blommar på nytt, fast jag inte har gjort något särskilt för att sköta om dem :-)

2016-05-19 ♥ 22:47:31
Fröken

De är verkligen fina men eftersom jag lyckas med konststycket att döda alla blommor (utom orkideer) så vet jag tusan om jag skulle våga mig på Hortensior... Fast du kanske har grönare fingrar än jag Moa? ;-)

Svar: Fast dom är rätt lätta att sköta ändå, bara att vattna när blommorna ser lite krokiga ut :)
Moa DeBruin

2016-05-20 ♥ 10:25:53 » URL: http://frokenskriver.blogg.se/
Fröken

Det låter bra! Får kanske ge dessa blommor en chans ändå? ;-)

2016-05-20 ♥ 20:40:43 » URL: http://frokenskriver.blogg.se/
Emelie

HERREGUD. Jag fyllde 30 i maj och vad köpte jag mig för några veckor sedan? Jo, en hortensia. Inte stop där, utan jag riktigt myser när den frodas och nya blommor slår ut, dagdrömmer om att köpa en till och letar större kruka till min lilla kärlek. Jisses

Svar: Låter fab! 😄👍
Moa DeBruin

2016-06-16 ♥ 22:31:47

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback