Kvinnor är svinbra på att lyfta varandra!

Någon gång då och då läser jag någon kvinnlig bloggare/kändis som är sååååå trött på att citat "kvinnor bara klankar ner på varandra". 
 
- När jag får taskiga kommentarer så är det alltid från kvinnor. Vi kvinnor är så dåliga på att stötta varandra!
 
Missförstå mig rätt nu, jag förstår att personen i fråga har fått ta emot taskiga kommentarer och att hon är rejält trött på det. Tro mig. Jag vet hur det känns att ta emot skit. Men! Det jag vänder mig emot är att man odlar myten om att kvinnor inte kan stötta och lyfta upp varandra. Att kvinnor är taskiga och bara klankar ner på andra kvinnor. 
 
Jamenar:
 
1) Den kvinnliga bloggaren i fråga har garanterat 99% kvinnliga läsare. Alltså är det inte konstigt att eventuell kritik i fråga kommer från just kvinnor. Det är logiskt. Män är också JÄÄÄÄKLIGT bra på att skriva vidriga saker till andra över nätet. Bara det att killar rör sig i andra forum.
 
2) Vilka är det som skriver fina saker till den som bloggar? Jo. Också kvinnor. 
 
Saxat ur mitt kommentarsfält den senaste veckan:
 
Jag fullkomligt älskar din blogg! Hade gärna sagt att jag älskar dig också, men jag har ju faktiskt man och barn! Hoppas du får en jäkligt rolig dag! Kram <3 Göteborgsmamman
 
Jag bara älskar Marianne!! Vet inte hur många gånger jag och familjen tittar om och om på dessa klipp! Du (och Marianne) är helt fantastiska! Mer klipp med hudterrorpeuften! // Louise 
 
Du är verkligen en av de roligaste människorna jag vet!!! Helt underbar är du!! <3 // Nathalie
 
Du verkar så ljuvlig! Som person! Har ej barn, men tycker ändå det är fantastiskt att läsa om det du skriver. Önskar man kunde hänga med dig!!! // Nina 
 
Idel kvinnor.
 
Idel idel idel kvinnor! 
 
Kvinnor har osjälviskt tagit av sin tid för att skicka iväg dessa vänliga rader. Rader som lyft mig och gjort mig glad. Gjort min dag!
 
Kvinnor är INTE elakare än män. Kvinnor kan VISST stötta och lyfta varandra.
 
Allt annat är ljug. 
 
Häpp!
 
 
 
Kvinnoälskaren. 
 

Kommentera gärna!
Yohanna af Skovde

Bra poäng! Har alltid tyckt att kvinnor gör motsatsen men sedan jag började blogga så har jag ett gäng virituella bästisar som alltid skriver fina saker till mig. Blir rörd varje gång någon tar sig tid och skriver snälla saker!

2016-05-23 ♥ 21:22:21 » URL: http://yohannaafskovde.se/
Johanna

TACK!!!!!!! Tänker på detta varje gång det händer, så tråkigt.

2016-05-23 ♥ 21:27:07
Ronja

Yay, precis så! Alla kön är förmodligen ungefär lika bra på att vara taskiga men jag tycker nästan kvinnor är bättre på att lyfta upp och hylla andra. Har ju ingen statistik men känns ofta så.

2016-05-23 ♥ 22:45:35
Emma

Bästa inlägget på länge :D Verkar finnas många som inte tänker på detta du skriver!

2016-05-24 ♥ 08:34:46 » URL: http://elfstrands.se
Nina

Vad fiiiiiiint! Jag tycker också kvinnor blir bättre och bättre på att hylla varandra. Man måste bara hitta rätt forum. Jag är tex med i en kvinno-pepp grupp på Facebook (rekommenderas!) där man varje dag booooostas av inspirerande kvinnor, kvinnor som behöver hjälp eller bara vill tipsa om härliga saker :)

Tack för härlig blogg! :)

Svar: Tack själv! :)
Moa DeBruin

2016-05-24 ♥ 10:53:30
Kl

Kvinnor sänker väl ibland, höjer ibland, precis som män. Men oftast gör man väl något däremellan och växlar lite i beteende. Att måla det alltför svart eller vitt blir lika skevt.

2016-05-24 ♥ 12:23:36
Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma

Men hejja dig som lyfter det här! Vi måste kasta ut mer kärlek till varandra!
Miljoner kramar till dig <3

Svar: Right back at ya! :)
Moa DeBruin

2016-05-24 ♥ 13:55:36 » URL: http://blogg.loppi.se/goteborgsmamman
Christina

Nuförtiden träffar jag kvinnor som jobbar halvtid och heltid inom samma företag som jag (som egenföretagare) och vi stöttar och peppar varandra - har aldrig varit med om detta tidigare, helt fantastiskt! :)

2016-05-24 ♥ 15:06:51 » URL: http://ecochic.blogg.se
Mia (F)

Håller helt med! Det finns rötägg liteöverallt, även bland bloggläsare, men min upplevelse är också att de allra flesta är fantastiska, vettiga och helt enkelt underbara. Och bloggläsare är ju precis som du skriver bestående av till merparten kvinnor.
Heja dig för övrigt!

2016-05-27 ♥ 09:49:42 » URL: http://bakingbabies.se
mittlivkreativ.se

Håller fullkomligt med! kramar till dig! och alla andra :)

2016-05-27 ♥ 11:22:44 » URL: http://mittlivkreativ.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback