Spiderchick

Föreläsning med typ unga internettjejer
Vaknade i morse och kände... Röv.
 
Ungefär så.
 
Ja ni vet ju. Valet. Trump.
 
Orkar inte ens skriva om eländet. 
 
Well. En dålig morgon blev till en ytterst trevlig kväll. Jag och Matilda var nämligen inbjudna att tala på en Ladies Circle-kväll med 200 kvinnor i publiken. SÅ KUL!
 
Vår föreläsning handlade om möjligheterna som internet ger och hur det är att vara företagare och kvinna. Bland annat delade vi med oss av några av de presentationer som människor använt om oss i professionella jobbsammanhang.
 
Till exempel: 
 
Tjejerna (viktigt att peka ut ze kön, så ingen missar)
Skövdetjejerna (här har man fått med staden också)
Bloggtjejerna (Matilda bloggar inte och min blogg har inget med vårt gemensamma företag att göra)
Bloggerskorna... Eller... Vad är det ni gör egentligen? (hmm ja det kan man fråga sig)
Internettjejerna (haha vad är det ens?)
Mammorna (fast inte din mamma va?)
Småbarnsmammorna (ja-happ)
Unga kvinnor... Eller typ unga. Höhö. 
 
Haha! Ja. Det är sant. Det här är beskrivningar som folk använt om oss när vi har blivit presenterade i jobbsammanhang. 
 
Jag är stolt över att vara både mamma, bloggare, tjej och "typ ung". Men mitt kön, familjesituation och ålder har inget med mitt företagande att göra. Jag har även svårt att tro att en man med eget företag blir presenterad som en "småbarnspappa" före någonting annat. Får jag och Matilda själva välja vill vi bli presenterade som Företagare och möjligen Digitala Entreprenörer. Tack und bock. 
 
Idag fick vi härligt nog en jättefin (och framför allt passande) presentation och det var roligt att tala!
 
Tack för att vi fick komma! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Emma

Det här var verkligen intressant att läsa!

Mli

Blir så aaarg på sånt. Hur ni blivit presenterade, alltså. Det är ju SÅ förminskande. Lite som "lilla gumman", det är ungefär vad man väntar sig komma näst. Tänker bara på alla tidningar där män presenteras i maktposer (och med kläder) och mäktiga kvinnor oftast presenteras... Utmanande. Sexiga. Vad har det med dess företagande och makt att göra liksom? Nej usch, suck på världen alltså.

Svar: Ja det är ledsamt faktiskt. Vi har därför börjat tala om för eventuella presentatörer eller journalister hur vi vill bli presenterade/porträtterade. Tråkigt att ens behöva göra det men annars blir vi "tjejerna" och "mammorna". Tror inte ens att folk tänker på att dom presenterar oss så utan det är ren slentrian.
Moa DeBruin

Nina

Jag har också blivit presenterad som "tjejen" eller "så kul att det kommer ett par unga tjejer". Har även blivit presenterad med min kollegas namn (flera gånger av samma person) och sedan fått förklaringen att "ni är ju så lika" dvs blonda kvinnor i 30års åldern... Behöver jag ens nämna att detta aldrig händer mina manliga kollegor?

Svar: ..... ridå .....
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress