Spiderchick

Livet
Tack snälla ni för alla fina och kloka kommentarer i förra inlägget
 
Samtidigt som jag går runt och bär på ångest har den här helgen även inneburit massa roligheter. 
 
Igår träffade vi tomten. Sjuåringen är övertygad om att tomten är den största bluffen sedan tandfen medan fyraåringen är övertygad om att han är the real deal. Åsikterna går så att säga isär. 
 
 
 
 
 
Efter tomtemötet åkte sjuåringen på kalas. Pappan i familjen städade huset och jag och fyraåringen bakade pepparkakor. Fyraåringen tyckte att degen skulle vara sparsamt utkavlad i en höjd av cirka 16 centimeter medan jag tyckte att en tjocklek på några millimeter nog kändes mer rimlig. Efter en del diskussion vann jag. 
 
 
 
 
 
På kvällen fick vi besök av min bror och hans fästmö. Vi käkade tacos och hade det mysigt. Barnen älskar sina mor och farbröder. Vilket är härligt. 
 
 
 
 
 
Imorse tände vi första ljuset i vår 100% icke hemmagjorda ljusstake. 
 
 
 
 
 
Sen åt vi knäckebröd med julskinka och senap. Hälften av familjens medlemmar njöt något kopiöst medan andra halvan förhöll sig något mer skeptiska till denna kombo. 
 
 
 
 
 
Vid lunch mötte vi upp släkten för julbord. Detta på initiativ av MIG. Det har gått alldeles för många decembrar i mitt vuxna liv där jag helt har missat allt vad julmat heter. Nu är det nog med det. Jag har med åren förstått att ingen kommer knacka på dörren och erbjuda mig prinskorv och räkstuvning utan vill jag ha julmat det får jag ta makten över julbordet själv. 
 
 
 
 
 
 
 Dessert och godisborden var episka. 
 
 
 
 
 
Kring dessa sockerstinna upplägg hovrade jag och fyraåringen runt en bra stund. Vi är snaskgrisar båda två. 
 
 
 
 
 
Efter två timmars julbord, flertalet desserter, godis, julmust, celmentiner och goda ostar åkte vi där ifrån. 
 
- Jag är hungrig! konstaterade sjuåringen icke ironiskt i bilen.
 
Det är sant.
 
Jag grinade en kort skvätt inombords.  
 
Sen tillbringade vi eftermiddagen hemma hos några kompisar. Och ni hör ju. Man kan ha bära på massa ångest och samtidigt ånjuta en superbra helg?!
 
Livet. 
Amanda

Julbordet ser ju riktigt bra ut!! Får man fråga vart ni åt det? :)

Svar: Billingehus :)
Moa DeBruin

Sabina

Jag älskar julbord! Och jag lyckas alltid få minst 3 varje december eftersom vi äter ett på bröllopsdagen, sedan med jobbet och sen julafton! :D Funderar dock på att klämma in Ikeas här också nånstans i år.

Fanny

Åt mitt första julbord (ja alltså inte bordet då, utan maten PÅ bordet. Bäst att förklara liksom!) i fredags, älskar det! Hoppas på ett par till innan jul, såååå gott!! ♥

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress