Lussebullsbakning

Idag har jag vab:at med fyraåringen. Han har varit rätt pigg så vi aktiverade oss med lussebullsbak. 
 
Roligast tyckte fyraåringen det var att pensla bullarna med ägg. Eller "sminka" bullarna som han själv uttryckte det. 
 
 
 
 
 
Resultat: 
 
 
 
 
Som många av er vet bakar jag efter världens bästa lussebullsrecept! Både ni och andra vänner brukar fråga mig om det vilket gör att jag har börjat inbilla mig att det är jag själv som har kommit på receptet.
 
?
 
- Ni förstår JAAAAAG har världens bästa recept... mallar jag mig i bekantskapskretsen.
 
Fast det är inte alls mitt receptet. Det ICA Buffés recept. 
 
Men ändå. 
 
Hemligheten med detta lyckade recept är att INTE smälta smöret och INTE värma upp mjölken. Allt ska vara kallt. Russin samt saffran skall blötläggas innan använding. Dessa knep förvandlar bullen till ett gult fluffigt litet saffransmoln.
 
- Va? Åt jag just en bulle? undrar man förvånat när det fluffiga lilla molnet passerar gommen. 
 
 
 
 
Nå väl.
 
När jag och fyraåringen var klara med lussebullarna var jag farligt nära att uttala meningen "snart ska vi baka pepparkakor också". Men som väl var lyckades jag svälja orden precis innan de kom ut. Fyraåringen har nämligen tjatat om att få baka pepparkakor sedan dagen efter vi bakade det i december 2015. Men så någon gång förra månaden avtog frågandet. Så nu försöker jag att inte påminna honom förrän det faktiskt är dags. Dumt att väcka det pepparkakssug som sover. 
 

Kommentera gärna!
Anna

Gjorde chokladbollar med min tvååring i helgen. Tänkte före att det här blir en kul aktivitet med att rulla kletiga bollar. Men nej, jag hann hejda mig. Hon fick hälla i några ingredienser (missade skålen ibland - hallå outvecklad koordination!), jag skötte chokladbollsskapandet och hon fick rulla dom i kokosen. Alla nöjda. 😉

Svar: Det blir lätt liiiiite extra kladdigt med barn inblandade 😉
Moa DeBruin

2016-11-15 ♥ 22:12:57
Jannica

Åh, jag bakade pepparkakor med barnen (1,5 resp 3 år) för någon vecka sen, för att sysselsätta oss. Det hela började med att jag kavlade degen, jag formade, la på glasyr (som tydligen skulle läggas på EFTER kakorna varit i ugnen??) & slutligen gräddade. Ingen av barnen var ett dugg intresserad av den bruna (och något brända) julekakan. Det slutade med att ingen av kidsen ens var sugen på att smaka, så jag fick själv äta dom och då ska tilläggas att jag AVSKYR pepparkakor. Häpp häpp som en viss spiderchick skulle ha uttryckt sig ;-)

Svar: Haha oh no. Högsta betyg för ambitionen dock! 😄
Moa DeBruin

2016-11-15 ♥ 22:24:10
My Little Crafty Life

Vi bakade också lussebullar igår :) Sonen hade studiedag från dagis så då var det perfekt att passa på

Svar: mysigt :)
Moa DeBruin

2016-11-16 ♥ 11:26:55 » URL: http://mylittlecraftylife.blogg.se/
Lisa

Bakade efter dessa recept tredje året i rad :) receptet ligger numera i albumet favoriter ;) blev så sugen nu att det kaaaanske kan råka va så att en eller två hoppar ut från frysen ikväll ;)

Svar: mmmmmuuuums! :)
Moa DeBruin

2016-11-16 ♥ 14:56:52
Finurliga fröken

Åh va gott! Här blev de vanlita bullar igår. Men att man inte ska värma smör och mjölk hade jag ingen aning om. De måste jag komma ihåg till nästa gång. De blir nog snart en omgång lussekatter eller saffransbullar här. Kram

2016-11-16 ♥ 17:12:39 » URL: http://finurligafrokens.blogspot.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback