Bus eller godis

Ikväll fick barnen gå Bus eller godis med några kompisar. Jopp. Det fick bli idag, 31 oktober. Det har ju varit en del tveksamheter kring när det egentligen är läge att köra Bus eller godis. Ingen vet riktigt vad som gäller kring den här importerade traditionen. Jag har läst alla möjliga bud. Några busade i helgen, en annan har sagt att det är 4/11 som gäller och en tredje tänkte vänta till påsk (obs skämt). Det enda jag vet är att man absolut inte få gå bus eller godis på Alla Helgons dag, för det är en helt annan grej. 
 
Vi bestämde alltså att idag fick bli dagen och rekade i förväg med några hus i grannskapet. Vi ville ju gärna inte att någon skulle öppna och ba näe vi har inget godis vi tar bus och så hade vi fått ägga hela det huset. Det hade blivit så slafsigt. 
 
 
 
 
Barnen traskade runt till några valda dörrar och var väldigt glada för allt godis dom håvade in. Ena kompisen hade en 10-liters hink med sig och den optimismen måste man bara älska. 
 
- Jag gillar inte lakrits, meddelade det minsta skelettet hjälpsamt vid varje dörr. 
 
Han tog även av sig masken för att tacka och även provsmaka det som just hade dykt ner i hinken. Trevligt skelett ändå, kan jag tycka. 

Kommentera gärna!
sofia

Importerad tradition eller inte så tycker jag att ni valde helt rätt dag. Halloween är alltid, och kommer alltid att vara 31 oktober oavsett veckodag. Det är så de firar i länder där halloween praktiseras på riktigt, så då tycker jag att vi tar den importerade versionen och gör samma.

Men det kanske bara är jag?

Svar: Jag håller med! :)
Moa DeBruin

2016-10-31 ♥ 21:01:18
Emelie

Haha smart att förbereda grannarna 😂 Barna skulle ut och deras bus var att säga "Buu!!", alltså skrämmas lite om nån valde bus 😊 Vi föll för grupptrycket o skickade ut dem idag också.

Svar: Lagom läskigt ;)
Moa DeBruin

2016-10-31 ♥ 21:15:25
Jessica

Ja, det här är en djungel även för oss utan barn! Har du kommit fram till vad som gäller? Vi bor lite utanför villakvarteren men jag hade inte haft godis hemma om någon knackat på idag 😮

2016-10-31 ♥ 22:48:18
Linda Andersson

Åh vad mysigt :)

2016-10-31 ♥ 23:29:01 » URL: http://lindasandersson.blogg.se/
AE

Halloween är alltid den 31/11.
Tycker det känns konstigt när de firar vid närmsta helg, före eller efter spelar ingen roll...det är ju som att fira nyår eller julafton helgen innan, för man har inte ...tid?...på julafton?
Väldigt sorgligt att väldigt många fått för sig att det är på Alla Helgons dag eller allhelgonsdagen.
De två traditionerna har ju absolut ingenting med varandra att göra. Allhelgona är ju en kyrklig högtid och Halloween har ett väldigt gammalt keltiskt ursprung som jag har för mig fördes med till Amerika då det var så många som deporterades och imigrerade dit. Jag tycker det är synd att Halloween har 'amerikaniserats' så otroligt mycket. Vore häftigt att ta fram mer av ursprungsfiraandet. (Som väl egentligen inte var ett firande, eller? Måste läsa på en hel del om det här känner jag!) Hoppas ni har haft en underbart rolig och spännande Halloween!
Och förlåt om det uppfattas som att jag försöker lära ut något och komma med pekpinnar här, är absolut inte menat så. Misstänker att jag kan missuppfattat en del själv och ska läsa på vad jag orkar för jag tycker att framförallt gamla keltiska traditioner är jätteintressanta!

Svar: 31/10 menar du? :) Jag tror att den här tradition kommer etablera sig mer och mer och snart har nog alla bättre koll.
Moa DeBruin

2016-11-01 ♥ 00:49:26
Theresia

Alltså, jag tycker det är så otrevligt när man inte ser ansiktet på de som ringer på dörren. De flesta är ju gulliga men när de ser för läskiga ut och man inte ser deras ansikten blir jag på riktigt dåligt humör. Man kan ju klä ut sig till det mesta, och man kan täcka sitt ansikte när man leker hemma, men jag tycker inte man ska göra så ute bland folk. Det är liksom annars bara mördare och tjuvar som gör det. Ursäkta neggoinlägget.

Svar: Jag håller med att det är läskigt när man inte ser ansiktena. I vårt fall hade vi som sagt förberett våra grannar och bekanta och frågat om det gick bra med en påringning. Dels för att jag inte vet om alla vet att det är Halloween och om det är något man vill uppmärksamma och dels på grund av den Clownhysteri som varit, en del kan ju faktiskt vara rädda. I vårt fall stod det även fyra o-maskerade föräldrar och vinkade glatt bakom de maskerade barnen så det var ingen som blev rädd :)
Moa DeBruin

2016-11-01 ♥ 06:03:56 » URL: http://nouw.com/fruwikstrom
L

Vad kul att få klä ut sig o spexa lite! Jag fick besök av 2 st skelett o var helt oförberedd när jag öppnade dörren. De skrämde mig rejält, fast de var en tvärhand höga!:)Som tur var fanns det lite godis kvar sedan helgen!

Svar: tur! ;)
Moa DeBruin

2016-11-01 ♥ 07:48:56
Anonym

Jag tror det är nyttigt att få knacka på och ingen öppnar eller att någon öppnar och att barnen inte får godis. Det är viktigt att lära sig att hantera att man inte alltid får det man önskar. Så jag hade nog inte rekat innan.

Svar: Fast här handlar det inte om att inte barnen ska få hantera besvikelse utan respekt från vår sida (min och de andra föräldrarna) att inte knacka på hos folk som inte har en aning om vad Halloween handlar om 😊 Jag gör vad som känns rätt för oss så får alla andra självklart göra vad som känns rätt för dom. Det här var första gången vi gick Bus eller godis.
Moa DeBruin

2016-11-01 ♥ 15:55:53
Anonym

Absolut! Jag sa bara hur jag tänkte kring det och skulle göra. :)

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2016-11-01 ♥ 20:30:28
Anonym

Här i vår stad är det glasklart! Man firar alltid 31:e och de som vill ha påringning har ställt ut halloween dekorationer, tända pumpor osv. Då vet man vilka som har godis hemma och är förberedda!
Lokaltidningen skrev om detta oxå, så de flesta hade nog koll! Funkade bra :)

Svar: vad skönt! :) Oklart om vår tidning skrev om det, jag har inte tidningen och är rätt kass på att kolla online :-/
Moa DeBruin

2016-11-03 ♥ 17:10:50

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback