Halloweenpumpa

I eftermiddag har vi tillverkat vår första Halloweenpumpa. Jajjimen! Förra året missade vi Halloween helt och hållet, något som jag har haft moderligt dåligt samvete för ända sedan dessa. I år ska vi därför vara familjen Halloween med extra stort H. 
 
- Jaha hur gör man en Halloweenpumpa då? funderade jag.
- GOOGLA MAMMA GOOOOOOGLA, skanderade 4-åringen och 7-åringen i kör. 
 
Mina barn är barn av sin tid. Svar ja. 
 
Sagt och gjort. Efter några googlingar hade vi fått ett hum om skapandet. 
 
Först skar vi av ett lock på pumpan och gröpte ur allt gojs. 
 
 
 
 
 
Så där ja. Nu började det likna något. 
 
 
 
 
 
Sedan målade vi ögon, näsa och mun på pumpan. Här uppstod det viss osämja det måste jag medge men efter några smällar i dörrar, några fällda tårar och någon som muttrade herregud att man aldrig ska kunna göra något... enades vi till slut om att storebarnet fick måla ögonen, minstebarnet näsan och mamman munnen. 
 
 
  
 
 
Sedan skar vi ut allt och stoppade slutligen i en ljusslinga i pumpan. Nu lyser den så grant såååå grant. Snart ska den få stoltsera på vår trappa. 
 
 
 
 
 
Samtliga medverkande i skapandet är nu nöjda. 
 
 

Kommentera gärna!
bebisönskan - ofrivilligt barnlös, drömmen om liten och vår första IVF

Så härligt att det slutade bra ;) och fin pumpa! Nu blir jag ännu mer sugen på att göra en själv... Får försöka få lite tid när jag är ledig nästa gång :D

2016-10-19 ♥ 23:37:53 » URL: http://nouw.com/bebisonskan
Hondjuret

Men Åh, vad fin!! Jag vill också. Fast om man bor på övervåning och har den ute på trappen så ser man den inte.. och inte heller om man har den på balkongen. eller ja, kanske utanför köksfönstret.
Hm..Kan man ha dom inne?? Luktar det bajs?
/mamma med noll koll

Svar: asså jag tror att det funkar att ha dom inne också? Det är ju inte speciellt kallt ute nu och jag tänker att vi kanske måste göra en ny pumpa innan Halloween om denna inte håller. Som sagt första gången jag pumpar till det så lite osäker på hur detta kommer arta sig :)
Moa DeBruin

2016-10-20 ♥ 15:50:35 » URL: http://www.hondjuret.se
Cecilia

Superfin pumpa tycker jag! Men är det bara jag som är förvirrad över halloween? Eller har det blivit lite som jul att vi preppar långt i förväg? Jag är med på att vi inte firar den 31a oktober (usa) utan att vi har flyttat det till en helg. Men är det inte på fredagen innan allahelgonadagen (ej att blanda ihop) som vi har flyttat halloween till? Dvs den 4e november..eller firar en vilken helg som passar en bäst i slutet av oktober/början av november? Som sagt, jag är förvirrad (har alltid kört den amerikanska varianten och då är det alltid den 31a oktober). Får bunkra upp med godis nu så jag inte blir busad med helt enkelt :)

Svar: Ingen aning när det är faktiskt. Hör olika bland både vänner och på jobbet. Men jag siktar in mig på nästa helg. Hos mig finns heller ingen gräns när man får börja preppa :)
Moa DeBruin

2016-10-20 ♥ 18:25:38

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback