Lurande försäkring

Idag blev jag liiiiiite irriterad när jag kikade igenom de senaste fakturorna för mitt mobilabonemang och insåg att jag tydligen har betalat någon slags extraförsäkring under två månader? Jag förstod inte ens vad det var för något men 99 riksdaler i månaden hade den kostat.  
 
Jag ringde upp till telefonbolaget och frågade vad det hela handlade om?
 
Tydligen var det en försäkring som betyder att om jag tappar bort min telefon så får jag en ny om jag anmäler förlusten inom 48 timmar. Det lät ju trevligt. Men jag antar även att en sådan deal bara gäller om man har ett grönt mobilskal och tappar bort telefonen öster om Herrljunga klockan 09:32 en tisdag samtidigt som man går baklänges och upprepar "hej självrisk" jättesnabbt på finska. Obs! Ej säker. Men det brukar vara så extraförsäkringar fungerar. 
 
Det var hur som helst inga problem att plocka bort försäkringen och det uppskattade jag. MEN jag känner mig ändå lurad. Jag kan nämligen inte minnas att jag någonsin har tackat ja till den. Så fort tilläggsförsäkringar kommer på tal utropar jag alltid ett vänligt men bestämt NEJ TACK fortare än försäljaren hinner säga gratis de första sju och en halv timmarna. 
 
Jag har redan en täckande och ganska komplicerad hemförsäkring med diverse tillägg. Det räcker så. Tack och hej. 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Frida

Haha.. måste titta in här och säga att jag inatt drömde att mitt telebolag försökte lura på mig nåt liknande. "Nehepp!" sa jag, "Spiderchick var väldigt tydlig på sin blogg med att det var rent skräp det där!".

Svar: haha älskar!
Moa DeBruin

2016-10-12 ♥ 11:24:12
Lovisa

Låter som 3. Jag råkade ut för samma sak. Nämnde de uppsägningstiden? Mucho irriterande!!!

Svar: Inte 3 i mitt fall och ingen uppsägningstid som väl var. Men stöööörigt.
Moa DeBruin

2016-10-13 ♥ 12:56:12

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback