Poliser i serier

Jag har börjat sköna ett visst mönster vad gäller poliser i tv-serier. Jag gjorde en videoblogg om det för ett tag sedan men tänkte att jag även kan publicera listan i textform. För sakens skull. 
 
Återkommande saker jag ser hos poliser i tv-serier:  
 
1. Dom tar alltid med sig jobbet hem
Poliser i serier tar alltid med sig jobbet hem. Och då menar jag inte tar med sig jobbet hem som i "kollar mailen en stund" eller "svarar på ett sms" utan jag menar tar med sig jobbet hem som i "tapetsera hela väggar med foton på misstänka, mördade, offer och brottsplatser". Det hela blir till en ganska eh... Barrock fondvägg. 
 
2. Chefen motarbetar
Huvudrolls-polisen kommer varje avsnitt med asbra ledtrådar men chefen är alltid totalt efter och har tydligt bestämt sig för att vara negativ till allt. Alla spår och pilar inklusive en blinkande neonskylt pekar mot en och samma mördare men chefen ba nääää nu lägger vi ner det här fallet vi kommer ingen vart.
 
3. Dom är otåliga 
Poliser i serier stavas OTÅLIGA. Väntar dom på uppbackning i de mest farliga situationer? Absolut inte. Nix pix. Istället för att invänta sina kollegor och på så vis säkerställa att dom kommer överleva till frukost morgonen efter störtar dom huvudstupa och helt på egen hand in hos vilken seriemördare som helst. Det slutar naturligtvis alltid med att någons puls slocknar. 
 
4. Dom blir alltid avtängda 
Punkt två och tre leder alltid till att huvudrolls-polisen på ett eller annat sätt blir avstängd från fallet. Men slutar hen utreda fallet för det? Sjävklart inte. Utan vare sig lön, arbetsplatsförsäkring eller kollektivavtal fortsätter huvudpersonen sitt vildsinta sökande efter mördaren, helt på egen hand. 
 
5. Dom hittar alltid parkering vid skuggning 
Varje gång poliser i serier skuggar någon per bil hittar dom ALLTID en parkeringslucka att glida in i när den skuggade personen i fråga stannar sin bil. Ursäkta? Själv får jag varva centrum minst fem gånger innan jag lyckas upptäckta en person vars rörelsemönster ser ut att hinta om att hen är på väg att köra iväg. Fast sen visar det sig  att personen bara skulle hämta något i bakluckan och så får jag lomma iväg med min bil och fortsätta varva city. Och då bor jag i Skövde. Inte i London eller New York. 
 
6. Dom blir aldrig upptäckta vid skuggning
Ibland skuggar tv-poliserna förstås per fot och dom kan skugga huuuur ihärdigt och närgånget som helst men blir ändå aldrig upptäckta. Dom skulle kunna stå och flåsa den skuggade personen i nacken för att sedan torka bort fukten med en bit sandpapper och skuggpersonen skulle fortfarande inte märka något. Lustigt. 
 
Lägg gärna till egna punkter. 
 
Över och ut. 
 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Monstermønster

Hahaha! Veldig bra skrevet!

2016-10-08 ♥ 14:57:31 » URL: http://www.meretesmonstermonster.blogspot.com
Anonym

😄😂😘

2016-10-08 ♥ 17:20:11
Anonym

Håller totalt med! Har gått så långt att jag knappt kan titta på polisserier längre för att de känns så totalt onaturliga. 😀 Förstår inte att alla inser det!? 😅

2016-10-08 ♥ 20:44:56
Emelie

Ja,haha! Aldrig blir de upptäckta när de sitter o spanar heller. Totalt naturligt att sitta med största systemkameran i högsta hugg och tugga hamburgare så salladen stänker utanför någons hus. Hemma har man liksom koll på om det ens är okänd bil ute o far 😂

Svar: Exakt 😂
Moa DeBruin

2016-10-08 ♥ 22:04:51
Paula

Åh du glömde att dom ALLTID rusar in i den sista dramatiska ögonblicket då förövaren precis är på väg att klämma till avtryckaren och döda offret.

Och hur dom med perfekt övertalningstaktik får förövaren att få ett ögonblicks insikt och för en sekund släppa vapnet och ge upp.

//Tjejen som tittar på criminal minds i detta nu

Svar: Precis! Haha 😄
Moa DeBruin

2016-10-09 ♥ 00:30:44
M

Min pappa är polis och det är VÄRDELÖST att kolla på film/serier med poliser för han säger ALLTID vad som är fel och inte stämmer med verkligheten! Haha 😂😂

Svar: Och jag kan tänka mig att det är en hel del 😉 min pappa är för övrigt också polis 😄
Moa DeBruin

2016-10-09 ♥ 00:44:23
Jasmine

Orelaterad kommentar:
Såg den fantastiska tårtan du skapade på Snapchat och har väntat på att du ska lägga upp den i bloggen. Det är inte likt dig att undanhålla godsaker ;) måste få veta vad det var för någonting i/på den, för jag var på väg att dö av sockerchock bara av att titta på den! Haha :)

Svar: Hehe det var chokladbollsmey gånger två, ner i form, kyl, bre över Nutella och dekorera med massa GÖTT 😄
Moa DeBruin

2016-10-09 ♥ 09:36:53
Cecilia

Haha! De kallar varandra alltid med efternamn också. Eventuellt att "huvudpersonen" kan få bli kallad för sitt förnamn (tänker på Martin Beck och Johan Falk). Hade blivit tokig om mina kollegor sa mitt efternamn hela tiden :)

2016-10-09 ♥ 18:21:23
Jenny

Känns som poliserna alltid har problem privat på det ena eller andra sättet oftast någon form av missbruk eller osunda relationer til familjemedlemmarna.

2016-10-09 ♥ 20:54:47
Rebecka

Antingen blir dom kära i kollegan eller hjälper kollegan fly när denne visat sig sammarbeta med the dark side 👌🏻

2016-10-10 ♥ 00:00:06
Anonym

VÄNTA HÄR NU! vad är de om chokladboll och nutella ni pratar om? Känner mig inte nöjd med de svaret du gav på ovan kommentar, vill ha bild och helst ett helt inlägg om de!

Svar: haha... Detta var något jag och Matilda gjorde till ett av våra jobb med byrån så jag kan inte lägga ut en bild bums men absolut senare, förstår att det låter läskande ;)
Moa DeBruin

2016-10-10 ♥ 19:12:44
Film&serier bloggen

haha, så sant - det där händer ju nästan hela tiden!! :)

2016-10-11 ♥ 13:36:24 » URL: http://filmandserier.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback