Att klippa en häck

På tal om att klippa häck. Det är tydligen en halv vetenskap. Det förstod jag efter att ha läst ett antal tips om hur du klipper en häck. 
 
Saxat ur tipsen: 
 
Tips: Du vet säkert att häckar med genomgående stam inte ska toppas förrän de har nått den slutliga höjden.
Min kommentar: Ja visst! Det visste jag. Självklart. Det lärde jag mig... Ja. Någon gång. Eh. *googlar genomgående stam*
 
Tips: Har du många meter häck att klippa är det skönt med en eldriven eller motordriven häcksax.
Min kommentar: VARNING! Har du en eldriven häcksax se förjössenamn upp så att du inte råkar klippa av själva sladden! Det är lättare hänt än vad du tror och kan skapa kortslutning i hela huset. Och så blir det panik och strömlöst och ingenting fungerar och så får en granne komma och hjälpa er att få igång elen igen. Inte för att jag vet något om det. Jag bara säger.  
 
Tips: För att inte skräpa ner när du klipper kan du bre ut en presenning under häcken så att du slipper sopa.
Min kommentar: Snälla nån. ZZzzZZZzzZZzz. Hur mycket ska man behöva förbereda inför en häckklippning egentligen? Det är väl inte Drottning Silvia som ska få pagen toppad, det är en häck som ska ansas. 
 
Tips: För att klippa rakt är det bra att spänna en lina längs häcken och följa den. Det behövs en stor vana för att forma häcken på fri hand.
Kommentar: Utseendet är inte allt! Även en svag/obefintlig vana kan skapa en rimligt rak häck. I´m just saying. 
 
 
 
Häcklippningskommentatorn.
 
 

Kommentera gärna!
Fanny Lindborg

HAHAHAHA! De där jäkla häckarna alltså!! Dina kommentarer följer mina, hur svårt kan det vara liksom? Tänker jag inför klippningen och varje år bestämmer jag mig för att "nästa år, DÅ ska jag anlita någon som verkligen kan detta"
Kram!

2016-09-29 ♥ 08:49:47 » URL: http://fannyochmarcus.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback