Felaktig höna

Idag förklarade jag vikten av god handhygien för fyraåringen. 
 
- Om man inte tvättar händerna kan det bli baciller på händerna, sa jag. Om man sedan råkar stoppa handen i munnen kan det komma baciller in i kroppen och det kan göra att man inte mår så bra eller till och med blir sjuk. 
 
Fyraåringen tittade på mig med en eftertänksam rynka i pannan och såg ut att processa det jag just hade sagt. Sedan sprang han in till sin storebrors rum. 
 
- VET DU! Om man inte tvättar händerna blir man AVUNDSJUK! 
 
Haha...
 
Japp.
 
Och där hann det möjligen bli en felaktig höna av en fjäder på mindre än 20 sekunder. 
 
 
På café med fyraåringen, en annan dag. 
 

Kommentera gärna!
iseedee

Hahahah, barn är för roliga ibland.

2016-09-16 ♥ 10:56:23 » URL: http://lifestyleofiseedee.blogg.se
Anonym

Stackars V, han blir matad med baciller!! Jag har ju också kört en variant för honom, för lång att ta här. Men det blev väldigt roligt när han berättade för storebror! Tur att ingen annan hörde, det kunde bli ett stort missförstånd! :):)

2016-09-16 ♥ 20:18:00
Mamma bläckfisk

Fyraåringar är bäst! De säger så roliga ochkloka saker. Jag försöker tänka på det nu när mina 2,5 åriga trillingar håller på att driva mig till vansinne. De säger, eller snarare ryter argt, "nej!", jag vill!" och jag kan!" sjuttiotusen gånger om dagen, vilket är måttligt roligt. Tur att jag har deras fyraårige storebror som hjälper mig att hålla humöret uppe. Han är en fröjd att vara med. Han reflekterar, analyserar och får mig att skratta. Men så har det inte alltid varit. Han har ju också varit i nej!/jag vill!/jag kan! - åldern, och det var ju inte alls länge sen. Det måste betyda att mina ilskna trillingar också snart kommer att vara roliga och kloka små fyraåringar, så det gäller bara att överleva fram till dess. Fast då kommer deras storebror att vara en ilsken sexåring förstås (ingen rast och ingen ro!).

Svar: nej, så är det ju. Trillingar låter väldigt fullt upp och väldigt roligt! :)
Moa DeBruin

2016-09-16 ♥ 22:03:34 » URL: http://mammablackfisk.blogg.se
Fröken

Så underbart! Var får de små liven allt ifrån egentligen?! ;-)

2016-09-17 ♥ 13:38:39 » URL: http://frokenskriver.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback