Godaste brödet någonsin

Vi var i Kalmar förra helgen och på hotellfrukostbuffén fanns det ett bröd som var såååå gott att vi storknade allihop. Vi fick hindra oss ifrån att inte stoppa fickorna fulla och smuggla med oss ut. Min kompis letade upp receptet och när vi insåg att brödet innehöll 4 dl sirap förstod vi möjligen varför det var så beroendeframkallande... Men ändå. Idag var jag tvungen att baka det. Mitt första brödbak någonsin. Typ. 
 
Det blev lika gott här hemma.
 
 
 
 
 
 
 
Ni måste testa!
 
Recept:
 
4 dl mörk sirap
4 dl naturell yoghurt
6 dl mjöl
1 dl rågmjöl
1 dl linfrö
1 och 1/2 msk bikarbonat
Rivet skal av en citron
2 msk brödkrydda med fänkål och anis
 
Mojsa ihop allt.
 
Smöra två stycken brödformar. Häll lika mycket smet i varje form. Grädda 140 grader cirka en timma eller tills brödet känns klart. 
 
NJUUUUT! 
 
Bli beroende. 
 
Tacka mig. 
 
Hej. 
 

Kommentera gärna!
Anonym

He he, vi bodde på hotell i Älvkarleby för två veckor sedan. Åt ett fantastiskt bröd som alla blev tokiga i. Fick receptet och ser nu att det är samma som du fått - minus linfrön i vårt bröd. Sjukt gott. Men på det hotellet vi bodde på hade dom gjort i långpanna och skurit i smala längder. Dom hade även toppat med flingsalt 👌🏼

2016-09-18 ♥ 19:54:45
Hanna Karlsson

Det låter verkligen gott! Synd att det är så mycket sirap i.

2016-09-19 ♥ 06:22:58 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Isabell

Detta måste jag testa, det låter ju himmelskt gott! :D

2016-09-19 ♥ 16:29:09 » URL: http://hotelisabell.se
Therese

Jag har jobbat på ett hotell där vi också hade detta bröd (Alla Best Western ska ha detta) och det blev mitt favvobröd också! Så stal med mig receptet hem. Brukar ha i valnötter och torkade aprikoser också, blir supergott! :-)
Tack för en härlig blogg!

Svar: Tack själv 😊
Moa DeBruin

2016-09-19 ♥ 18:15:55
Maria

Bakade ikväll. Supergott, men lite väl sött. Tog ändå 1 dl mindre sirap och ökade på yoghurten i stället. Men gott var det!

Svar: man kan säkert köra 2 dl sirap och 4 dl yoghurt, ska jag testa nästa gång :)
Moa DeBruin

2016-09-19 ♥ 22:15:22
Anonym

Åh, tack! Det här måste provas någon dag!

2016-09-20 ♥ 20:37:07
Jannica

Men åå det förklarar ett å annat! Förra året var vi (som varje år efter julafton) bjudna till min sambos släkt på julbord, där alla gäster tar med sig rester från julens mat också smaskar vi i oss. Där fanns det ett exakt likadant bröd som var så ofantligt gott, JAG.KUNDE.INTE.FÅ.NOG! Skippade skinkan, korvarna å aladdinasken tänkte bara på när det var läge att ta "EN MACKA TILL". Den såg så nyttig ut och smakade som en dröm, INTE SÅ KONSTIGT om den innehöll 4 dl (!!) sirap! 😂😂

Svar: haha... mmm blir ju lätt beroendeframkallande då ;)
Moa DeBruin

2016-09-20 ♥ 21:42:59
Hanna

Åh låter smaskigt!
Får kanske ta min bröd oskuld ikväll å baka det till kvällsmat! ( eftersom mattanten, aka sambon, inte är hemma ikväll)
Behövs det inte jäsas å sådant?
Åh måste springa och köpa brödformar NU!

Svar: ingen jäsning, mycket smidigt :)
Moa DeBruin

2016-09-21 ♥ 12:22:56 » URL: http://hesakrell.blogg.se
Anna

Alltså, jag bakade nyss och åt av det här brödet. Och det var FANTASTISKT! Och hela mitt hem luktar fantastiskt tack vare det åh guuuuuud!
TACK! Ditt tips gjorde min måndag!

Svar: Härligt! 😄 tack själv!
Moa DeBruin

2016-09-26 ♥ 21:42:25

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback