Rädslor som barn

Fyra saker jag var rädd för som liten: 
 
1. Tvesjärtar 
Dessa små skrämmande insekter gömde sig alltid i vår brevlåda och jag var lika skraj varje gång jag var tvungen att sticka ner handen där. I skolan gick det rykten om att tvestjärtar kunde nypa av hela fingrar och rädslan för att bli amputerad i samband med att jag hämtade morgontidningen var högst närvarande. 
 
2. Kvicksand
Jag tänkte ofta på kvicksand när jag var barn. Ja, inte varje dag eller så men jag tänkte på kvicksand väldigt ofta i förhållande till hur pass ofta jag faktiskt stötte på det (läs: noll gånger). Ändå hägrade kvicksanden som ett reellt hot i mitt liv. Jamenar, trampade jag fel i skogsdungen bakom skolan kunde det ju hända att jag hamnade i en dold klutt med kvicksand och då skulle stämningen i dungen snabbt bli besvärande och VEM skulle höra mig ropa efter hjälp?? Gah!
 
3. Svarta madame 
Svarta madame svarta madame kom fram skulle man ropa tre gånger inne på en mörk toalett och så skulle madammen i fråga uppenbara sig som en mörk gestalt i spegeln. Personer i klassen tävlade om vem som vågade göra det flest gånger. Själv tyckte jag att upplägget lät socialat obehagligt och kände inte den minsta lust att umgås med någon jag inte kände inne på en mörk toalett. Svarta madame för i helskotta kom INTE fram... var det enda jag vågade viska. 
 
4. Björnloka
Tidigt i våra barnliv fick vi lära oss att det fanns hundkex och så fanns det BJÖRNLOKA! Den senare fick vi absolut inte blanda ihop med den förstnämnda. Att komma i kontakt med björnloka kunde innebära utslag och brännskador och antagligen även hämmad tillväxt, benskörhet, grå starr och laktosmage. Det ville jag inte råka ut för och jag rös varje gång jag såg björnlokorna vaja olycksbådande vid vägkanten. 
 
 
 
 
Inte rädder för vargen. I alla fall. 
 

Kommentera gärna!
Lisa

Haha.. Hade EXAKT samma rädslor i min ungdom 😂

2016-09-12 ♥ 21:08:37
Lin

OBS! Kvicksand= legitim oro! Dock den svenska motsvarigheten "tjärr". Gick själv ner i ett sådant. Satt som en sugpropp i tjärret. Upp till höfterna!

Svar: Haha aj då! Dock kan man inte drunkna i kvicksand, vilket man tydligen kan på film :)
Moa DeBruin

2016-09-12 ♥ 21:20:31
Claire

Är 26 år gammal och fortfarande rädd för allt detta.. Heh..

2016-09-12 ♥ 21:34:59
Jannica

Ja! Svarta Madame och anden i glaset! Berättade om denna lista för min sambo och han svarade: "huuu prata inte om svarta madame, jag gjorde det en gång när jag var liten i skolan och hon dök upp där i spegeln, läskiga grejer, sluta prata om henne nu" haha. Som vanligt kul lista! :-)

Svar: Han såg henne! Imponerad 😄
Moa DeBruin

2016-09-12 ♥ 21:57:57
Anonym

Meh! Jag hade också exakt samma rädslor!! Utom tvestjärtarna, dom är jag rädd för nu...

2016-09-12 ♥ 22:10:18
Maria

Min farmor talade om för mig hur tvestjärtarna kröp in i öronen på en o byggde bo när man sov... Kan lova att jag också var rädd för dem! Ang kvicksand var det också en stor rädsla, det skyller jag på alla Kalle anka tidningar där Kalle o gänget alltid verkade gå ner sig i kvicksand o nääästan drunkna.
Å en annan grej jag var rädd för var såklart Akkakaboto, den elaka björnen från Silver Fang filmerna!

Svar: just det! det där med öronen hörde jag också :)
Moa DeBruin

2016-09-12 ♥ 22:27:17
Catarajna

Hahaha, blir så full i skratt när jag läser om din rädsla för kvicksand. När Jag och min tre år yngre bror var små (jag är 26 år idag) var vi varje sommar i vår sommarstuga tillsammans med familjen. Stugan ligger nära en sjö som vi barn gärna badade i. Den här sjön var oerhört långgrund och man kunde nog gå över hela sjön. Vår mormor varnade oss ideligen för det ENORMA SLUKHÅLET som låg utanför vasskanten. Det fasansfulla slukhålet skulle svälja oss små barn och vi skulle aldrig mer se dagens ljus. Vi var LIVRÄDDA när vi badade, vågade knappt doppa tårna. I våras bjöd jag familjen på middag och slukhålet kom upp som samtalsämne, min bror, som nog fick två hjärnceller fler än jag, garvade åt att vi gick på den historien. Vaddå gick på liksom. Klart slukhålet fanns/finns. Jag har ju byggt upp ett helt liv baserat på det där slukhålet. Men nej, slukhålet var bara en myt som vår mormor lurade i oss för att vi inte skulle gå för långt ut i vattnet. I 26 år har jag haft oerhört stor respekt (läs, varit skiträdd) för slukhål. Inte bara i sommarstugan, för jag är ju "inte" dum, finns det ett hål finns det ju flera...

Det är inget jag är stolt över..

Svar: haha åh :)
Moa DeBruin

2016-09-12 ♥ 23:16:10 » URL: http://catarajna.blogg.se
Martina

Skriver under på samtliga barndomsrädslor jag med! Med ett tillägg: jag var livrädd för sån där gul isolering, heter det stenull? Rockwool typ. När farmor och farfar renoverade och hade sådant liggande sa farmor åt mig att jag inte fick ta i det för det kliar och det SLUTAR ALDRIG KLIA! Jag tog det givetvis ordagrant och såg framför mig hur jag resten av mitt liv skulle gå omkring med konstant klåda. Fatta vilka omvägar jag gick!

Svar: haha ja! sån hade vi på vår vind.
Moa DeBruin

2016-09-13 ♥ 08:56:39
Sara

Jag är fortfarande rädd för Svarta Madame! Helt sjukt jag vet o min man idiotförklarar mig med jämna mellanrum... Varje gång jag måste gå på toaletten på natten går jag dubbelvikt för att jag inte ska råka se henne. O tända lampan går ju inte för då vaknar man ju till!

Svar: feel ya! :)
Moa DeBruin

2016-09-13 ♥ 11:16:10
Christin

Usch ja björnloka är jag också rädd för, blä blä. Vilken träffsäker lista du gjort. Ha en bra dag!

Svar: tack :) detsamma!
Moa DeBruin

2016-09-13 ♥ 11:52:50 » URL: http://christinsshopping.blogg.se
Anna

Född 1983. Jag var SJUKT rädd för Ursut. Någon brottsling som rymde hejvilt från fängelsen....Även galet rädd för vargar. Med röda ögon. Tur att sådana inte finns. Synd att jag inte förstod det.

Svar: haha ja Ursut var jag och mina lillebrollor också rädda för!
Moa DeBruin

2016-09-13 ♥ 13:15:07
Sarah

Satt och googlade "riva gurka" och mitt bland alla gurkbilder kommer det upp en bild på Dig 😂

Svar: Haha! Varför googlade du det?
Moa DeBruin

2016-09-13 ♥ 16:16:03
Bec

Ursut och kvicksand! Instämmer. Börjar tveka till löprundan ikväll.. Var är Ursut nu? Finns det kvicksand i slottskogen?

Svar: Bäst du blir hemma! 😉
Moa DeBruin

2016-09-13 ♥ 19:01:06
Mella

Usch ja, svarta madame är jag fortfarande rädd för! Tänk om man råkar tänka det och det räcker för att hon ska uppenbara sig?
Tänkte även vara lite rolig och bjuda på att jag var rädd för dinosaurier som liten, men så kom jag på att det är jag ju fortfarande...

Svar: Haha! Tur dom är utdöda sedan hyfsat länge 😄
Moa DeBruin

2016-09-13 ♥ 19:23:24
astmatrollbysara.blogg.se

Hu ja, svarta Madame är jag fortfarande rädd för, trots att jag sedan länge kläckte att det var min spegelbild jag såg (väl? har inte stannat för att kontrollera detta) Hälsar en som älskade tvestjärtar, spindlar, höjder, mörker mm men aldrig sett en skräckfilm.

2016-09-13 ♥ 19:33:10 » URL: http://astmatrollbysara.blogg.se/
Moa

Saker jag var rädd för när jag var liten:
* En av körledarna i kyrkan pga teaterföreställning när jag var typ 2 (det enda jag minns är att detta hände) då han HÄNGDE min morbror som spelade huvudrollen. (Är fortfarande skitarg på honom och kan knappt se honom på stan utan att börja gråta. Minns SÅ tydligt hur ont det gjorde i min lilla kropp där och då.).
* En av våra grannar. Pga skitelakt rykte om att han åt barn.. (?).
* Glassbilen. Ytterstoklart varför.

Det är ju tur att man växer upp och får lite mer reella rädslor... Typ ormar och annat vettigt.

2016-09-13 ♥ 20:20:27
Sara

Jag var rädd för "Säter-mannen" (hade väl sett det på löpsedlar och dylikt) Låste alltid bildörren när vi körde genom Säter.

2016-09-13 ♥ 22:53:26
Sandra

Jag är fortfarande rädd för svarta madame. jag är 27..

2016-09-19 ♥ 21:13:47
Johanna

Alltså det där med kvicksand.... Jag och min dåvarande bästis var också livrädda för det. Det känns som att vi sett det på TV eller något, men det blev liksom en stor grej och kunde tydligen finnas precis varsomhelst.
En dag var vi hemma hos mig och lekte där vi inte fick leka ( i närheten av gödselstacken = fresh kids ) och där hamnar min bästis knähögt i någon form av lös skit och vår första tanke, helt panikslagna är KVICKSAND, jag hoppar dit för att dra upp henne ur det som snart skulle sluka henne helt. Så jag står också knähögt i skit varpå vi båda två skriker om den dödliga kvicksanden och gråter tills mina föräldrar kommer utspringandes och plockar upp oss.

Och vi fick bli duschade i vattenslangen ute på gårdsplanen. Och inte leka mer i bajs. Och en lång förklaring om att kvicksand inte finns hemomkring.

Hmm..

Svar: haha... feel ya! :)
Moa DeBruin

2016-09-22 ♥ 22:05:25

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback