Mallorca dag två

Några av er undrar var vi bor och vi bor på Alcudia Pins, ett TUI Family hotell.
 
 
 
 
 
 
Idag har det varit mulet men ändå ordentligt fab!

Som inledning på dagen fick barnen klubba. Deltaga i barnklubb alltså. Fyraåringen var med i Bamseklubben och sjuåringen i klubben @611.

 

 

 

I Bamseklubben fick barnen pyssla, leka och rädda Bamse som hade blivit inlåst i en bur. 

Totalt ICKE verklighetstroget vad gäller det sistnämnda. Bamse är ju världens starkaste björn så varför dyrkade han inte bara upp låset själv med sina honungsinsmorda labbar?? Jag antar att han har blivit all inclusive-lat. Det kommer med bufféerna. Jag känner det själv. 

På klubb @611 fick kidsen pyssla och leka spioner. Båda barnen var VÄLDIGT nöjda efteråt. Trevlig och hängiven personal ger ett plus i kanten.

Överlag är alla här väldigt trevliga vilket förhöjer upplevelsen. Det är inte svårt att bjuda sina gäster på ett hej och ett leende ändå verkar det vara helt omöjligt på vissa serviceinrättningar? Knepigt det där.

Efter klubbandet har vi hängt på stranden. 

 

 
 
 
 

Eftersom solen inte har stekt har vi kunnat strunta i överlevnadsstrategi á la konstant skuggsökning (är ej en stekare, nej) och istället har vi samlat snäckor, byggt sandslott, lekt, promenerat och filosoferat (det senare gör vi i grupp i vår familj ja) (gör inte ni??).

Imorgon planerar vi en tripp till Palma.

 

Mina bästa serietips (just nu)

Tack snälla för alla era superbra serietips
 
Jag tänkte kontra med ett gäng bra serier som jag har sett de senaste månaderna. Utan inbördes ordning.
 
The Night of (HBO)
Ung man träffar ung kvinna. Dom tillbringar natten tillsammans. Morgonen efter vaknar mannen och inser att kvinnan är dödad med flera knivhugg. Vem tror ni blir misstänkt för mordet... Jo just precis. Men är han verkligen skyldig? The night of är en otroligt skickligt skriven serie! Första avsnittet är nog det mest nervkittlande  förstaavsnitt som jag någonsin har sett i en serie. Jag är medveten om att jag möjligen över-hypar nu men ändå. Jag tyckte mycket om The Night of. 
 
Vice Principles (HBO) 
En humorserie om två vicerektorer vars högsta drömmar är att bli högsta hönsen på skolan en dag. Under tiden gör dom livet surt för både varandra och alla i sin omgivning. SJUKT ROLIG! Jag brukar inte skratta högt åt serier men här gör jag det.
 
 
 
 
 
Big Little Lies (HBO)
I första avsnittet får man som tittare ana att det har skett något form av mord i den kalifornska kuststaden. Under seriens gång får man sedan veta mer och mer om vad som har hänt och snart nystas historien upp. Med Reese Witherspoon, Nicole Kidman och Alexander Skarsgård i huvudrollerna. Kudos åt Kidman som gör en riktigt bra insats! 
 
 
 
 
Marcella (Netflix) 
Svenska Hans Rosenfeldt har skrivit den här serien (han har även skrivit Bron som jag älskar) som handlar om den brittiska kriminalkommisarien Marcella som löser olika mordgåtor. Twisten är att Marcella lider av grava minnesluckor och tillslut börjar hon undra om det inte är hon själv som är mördaren... Hu! Ni hör. Spännande värre. 
 
Santa Clarita diet (Netflix)
En horror-komedi med Drew Barrymore i huvudrollen. Hon spelar mäklaren som plötsligt förvandlas till en zoombie med smak för människokött. Det låter kanske lite... Töntigt? Men jag gillar den här serien. Den är lättsam, rolig och stundom spännande med många oväntade vändningar. 
 
 
 
 
Jag tänkte även tipsa er om serier och program som fungerar att se tillsammans med barn. Håååååll utkik! 

Framme på Mallorca

Vi är här! Vi anlände i förmiddags. 
 
Flygresan gick toppen! Och ja, jag klappade i händer när vi landade med flygplanet. Och ja det kan hända att jag var en av initiativtagarna till klappen. HUR SÅ? Åker man charter så gör man.
 
Fyraåringen undrade under hela resan med beundransvärd upprepningsfrekvens när vi var framme på Mallorca? Så även när vi stod på flygplatsen i Palma och så även när vi satt på transferbussen mot hotellet och så även när vi stod i foajén för att checka in på rummet. 
 
Till slut gav jag upp att förklara att allt var Mallorca och gick med på fyraåringens tanke att vårt hotellrum är Mallorca. Inget annat. 
 
Hur som helst. Denna första dag har vi bekantat oss med poolområdet och stranden. Sjuåringen har träffat nya kompisar som han har spelat fotboll med hela eftermiddagen och fyraåringen har ätit fyra stycken all inclusive-glassar. När folk där hemma har sagt den klassiska "ha det så skönt på semestern, ät en glass åt mig med" har han tagit dom på orden. Den här ransonen var bara början.
 
Hela familjen är oavsett väldigt nöjda med dagen. 
 
Pass opp! Några bilder. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilken färg har jackan, lila eller blå?

Det uppstod en tvist när vi packade inför resan. En färg-tvist. 
 
- Ska du ha med din lila jacka? frågade jag Spiderpapa.
- Vilken lila jacka? undrade han. 
- Den du fick på din födelsedag. 
- Den jackan är ju blå.
- Va?
- Knallblå! 
 
Så nu tvistar di lärde. 
 
Är jackan lila eller är den blå? Jag ger er några olika bilder för att ni ska kunna se ordentligt. 
 
 
 
 
 
 
Jag har hela tiden tänkt att jackan är lila men när Spiderpapa sålde in den som "knallblå" kände jag mig plötsligt osäker. 
 
Hjälp!
 
Är jag färgblind?
 
Förvirrad?
 
Galen?
 
Vem är jag??
 
Kommer det här bli nya "randiga klänningen"-gate??
 
Vad tycker ni?
 

Flygplatshotell

Nu befinner vi oss på Landvetter hotell. Vi sover här i natt för att kunna checka in på flygplatsen i lugn och ro imorgonbitti. Planet går redan 06:20, incheckning minst en timma innan. Vi vill INTE gärna upprepa Greklandsincidenten när vi nära på missade flygplanet trots att vi befann oss på flygplatsen. Hu!
 
 
 
 
 
Men nu är vi installerade så nära incheckningen vi kan komma och frukosten är beställd till klockan 04:00 imorgon bitti. Jag tycker vanligen att halv sju är två timmar för tidigt för frulle så oklart hur mycket jag kommer ha feeling för ostfralla. 
 
Jag har hur som helst med mig min kamera och planerar att filma en vlogg under veckan. YEY! 
 
Jag kommer självklart blogga under resan, men har i sanningens namn förberett några inlägg också. Sen kan ni följa mig på Instagram, Spiderchickblogg heter jag där. 
 
Nu ska vi kika lite på Let´s Dance här på höööötellet och sedan ska vi försöka få lite sömn. Barnen är suuuuperpirriga. Jag med. Det ska bli fab det här! 
 
 
 

Mjölkat var det här

Det är smart att tänka över mathandlingen innan man reser bort, tänker jag. Ja så att man inte handlar hem massa mat som sedan inte äts upp och står och blir gammalt i kylen. Nu kommer vi ju inte vara borta så pass länge att vi lämnar en hushållsost i kylen och kommer hem till en dubbellagrad grönmögelost med extra doft. Nej nej. 
 
Men vi är ändå borta så pass länge att jag kände mig smart när jag i veckan påpekade till Spiderpapa att han behöver INTE köpa mjölk, det gör jag. 
 
Där hörde Spiderpapa dock fel och trodde att jag sa DU köper hem mjölk INTE jag. 
 
Sen köpte båda hem mjölk och nu ser vår ranson ut så här:
 
 
 
 
Och vi åker ikväll. 
 
Jag anser mig ha tre alternativ:
 
1. Jag får dricka jätte jätte jätte jättemånga koppar kaffe med MASSOR av mjölk hela dagen. 
2. Jag får köra de gamla egyptiernas beauty-trick och bada i mjölk (göra en youtubevideo av det??) (bra content!)
3. Fråga grannarna om dom är sugna på att fylla kylen. 
 
Kom inte och säg att jag inte är lösningsorienterad. 

Uppladdning och borttappning

Fyraåringen har laddat upp inför den stundande semestern genom att bära solhatt hela dagen på förskolan, detta trots att det har blåst STORM.
 
Imponerande! Det får jag säga. 
 
 
 
 
Sen har min mamma och pappa varit här och lämnat semesterpengar åt barnen. Dessa pengar ville fyraåringen genast springa över och visa grannbarnen några hus bort. Tyvärr fick vi neka honom detta tilltag då fyraåringen ännu ej har nått den ålder då han eh... Har någon vidare koll på saker. I synnerhet inte pengar. 
 
En gång fick han pengar på parkeringen utanför matbutiken och dom pengarna hade han fipplat bort innan vi ens hunnit fram till entrén. Han skulle kunna tappa bort sitt eget sparkonto, om det vore så. Och då vet han inte ens om att han har ett.
 
Imponerande det med.
 
På något vis.  
 

Mallis here we come

Rätt svar på frågan i föregående inlägg är alternativ nummer två. När jag igår morse upptäckte att det snöade tackade jag högre makter för vår inplanerade Mallorcaresa. 
 
- Har du varit på Mallorca? har folk frågat mig tidigare i livet. 
- Ja självklart vem har INTE varit på Mallis HAHAHAHA! har jag skrockat som om vore det bara tokstollar som aldrig har varit på Mallorca. 
 
Tills jag har insett att JAG har aldrig varit på Mallorca? 
 
Men grejen är den att jag har hört så mycket om den där spanska ön under alla år och under hela min uppväxt att det känns som att jag har varit där. Flera gånger till och med. I min inbillningsvärld har jag åkt charter dit hundra gånger och till och med tagit med mig svenskt kaffe till hotellet.
 
Men alltså. Nej. Mallorca är outforskat land för min del. 
 
Vi ska åka med Tui (ej sponsrad vill jag tillägga) till Alcudia. Finns det någon som har varit där som vill dela med sig av snajsiga tips månne? Vi har hittills planerat en utflykt till Palma och barnen ser MYCKET fram emot bad samt Bamseklubb respektive Kidsclub. Utöver det är min enda plan ASPVS (Akut Slappning På Vågrät Solstol). Möjlig förflyttning till poolbar kan inträffa. Men i övrigt. Inget planerat. 
 
Kom gärna med tips som sagt! 
 
 
 
Wünderbar bild från Grekland 2015. 
 

Gissa reaktionen!

Så här såg vädret ut i Skövde imorse. 
 
 
 
 
 
 
Okej här kommer en spännande fråga! 
 
Hur tror ni att Spiderchick reagerade vid åsynen av detta snöfall?
 
1. Hon jublade och ropade till barnen att NUUUU kan vi vara utomhus HEEELA dagen och leka i slasket iklädda vinterkläder som vi inte kommer hitta på grund av att dom sedan länge är undanplockade i ett förråd som är lika ordnat som en felaktigt vriden rubiks kub. PERRRFEKT!
x. Hon sprang ut i bara morgonrock och gjorde slaskiga men ändå proportioneliga snöänglar samtidigt som hon ropade MER SNÖSLASK ÅT ALLA! YÄÄÄÄÄ!
2. Hon tackade högre makter för att en resa till Mallorca infaller om bara några dagar. Fank you lord aaaaamen! 
 
Så.
 
Vilket alternativ tror ni? 

Snurrigare morgon med två päron

Jag går alltid upp med barnen på morgonen och lämnar på skola och förskola eftersom min man redan är på jobbet då. Han hämtar alltid barnen. Det är en smidig rutin som passar oss. 
 
Ibland är min man dock hemma på morgonen. Man skulle då kunna tro att två vuxna gör att morgonrutinen går dubbelt så fort och smidig. Men nej nej. Så är det INTE. Tvärt om. Istället blir allt genast mycket snurrigt. Framför allt slås mina kanaler ur balans. Jag blir helt handfallen och vet inte alls i vilken ordning jag ska göra saker längre. Jag blir även väldigt irriterad för att den andra vuxna inte omedelbart faller in i mina redan satta rutiner. Vilket möjligen är orättvist av mig. 
 
Jamenar han kan ju omöjligt veta att persiennerna dras upp EFTER att barnens tröjor är framtrotade eller att barnen borstar tänderna undertiden jag tar på mig deodorant (viktigt!) (annars hinner den inte torka och det blir kladdiga deospår på allt jag råkar komma åt) och jag borstar tänderna samtidigt som jag bäddar sängen och han kan heller inte veta att jag tar på mig mina kläder när det är Pyjamashjältarna på Barnkanalen (då dricker vi INTE kaffe) (hallå??) och 7-åringens fruktlåda packas samtidigt som jag ropar STÄNG AV TV:N BARNEN OCH KOM NU NEJ MAN FÅR INTE TA MED SIG SIN IPAD TILL FÖRSKOLAN IDAG HELLER innan vi slutligen tar på oss ytterkläder i något slags symbiotiskt kaos parallellt med att jag i tre snabba tvångstanke-omgångar kontrollerar att kaffebryggaren är avstängd plus konstaterar att vi är precis på sekunden i tid den här morgonen också.
 
Samtidigt.
 
Hur svår kan en sådan rutin vara att lista ut??
 
 
 
Person som borstar tänder och bäddar säng samtidigt.

En ond i-landscirkel

Vi har ingen serie att följa just nu!  
 
Istället för att klicka oss rakt in på något göttigt om kvällarna måste vi scrolla runt på SVT-play, TV4-play, Netflix och HBO i jakt efter något att titta på. Det är INTE lätt. Det finns så mycket att välja på! 
 
- Nu MÅSTE vi välja något! säger jag stressat till Spiderpapa. En film, serie, dokumentär VAD SOM HELST!
 
För i takt med att vi scrollar runt minskar tiden för hur länge vi kommer orka titta när vi väl hittar något. 
 
Start-tider vs hur länge vi (främst jag) kommer orka titta: 
 
Klockan 20.30: Vi kommer orka titta klart.
Klockan 20.45: Jag kommer behöva ta strategiska pauser för tandborstning och toalettbesök för att på så vis pigga upp mig själv.
Klokan 21.00: Jag kommer somna i soffan lagom till slutet. 
Klockan: 21.15: Jag kommer somna hälften in i serien. 
Klockan 21.30: Vi kan lika gärna strunta i att ens börja titta. 
 
Kom gärna med serietips för att på så vis hjälpa oss ur en eventuellt ond i-landscirkel. 
 
 
 
 
 

Nyhet från Marabou

Jag fick en försenad påskpresent av Marabou på posten i veckan. Marabou Toffee Whole nut med mjuk karamell, krämig toffee och hela hasselnötter. 
 
 
 
 
Två rediga pjäser till chokladkakor! Dom vägde som var sin normalstor spädgris. Bara genom att titta på förpackningen ilade det i mina tänder så pass att det antagligen kändes hela vägen hem till min tandläkare. 
 
Mmmmmm...
 
 
 
 
Hur smakade då detta kalas? 
 
Gott! Givetvis.
 
Tyvärr är jag inte alldeles förtjust i toffeen (som jag antar är det vita?) (det är i alla fall det jag syftar på). Tro det eller ej. Jag tycker att det påminner för mycket om grävandet i en Aladdinask. Och då menar jag inte det inledande, väldigt ivriga grävandet i båda lagren. Utan det mer eftersläpande vad-har-vi-kvar-här-då grävandet. Den referensen är ju i ock för sig baserad på att jag gillar de syrliga Aladdinpralinerna mer än de gräddiga. En smaksak alltså. 
 
I övrigt upplevde jag en bra balans vad gäller karamellsåsen och nötterna. Även ett plus för den generösa fyllningen. Ibland vill man bita tag i något riktigt rejält och då kommer den här chokladen väl till pass. 
 
Om vi åt upp kakorna? Självklart! Båda två är numera slukade. Varav jag skötte slukandet av den ena nästan helt på egen hand. Men så är jag även ett proffs i dessa snaskiga sammanhang.
 
Betyget blir 3 Snarlik En Aladdinask av 5 möjliga. 

Minnen från en bloggkarriär

Jag har bloggat på den här bloggen under 9 år i år.  Woop woop! Vad glad jag är att jag började blogga! Jag har fått vara med om mycket roligt tack vare bloggen. 
 
Fem saker jag minns lite extra:
 
1. När Bloggkommentatorerna länkade till min blogg första gången
Jag satt på jobbet och gick in på bloggen i smyg. Kollade statistiken och såg att beökskurvan pekade RAKT uppåt. Den var totalt vertikal. Jag. Hade. Fått. Så. Mycket. Besök. Jag klickade mig in på Bloggkommentatorerna och såg att de skrivit och länkat till mig. Gaaaah! Lycka! Jag fick gå in på toa och skrika ner i en servett av upphetsning. 
 
2. När jag blev nominerad i Vecko Revyn Blogawards 2010
Jag blev nominerad i de två finaste priserna (enligt mig) Roligast i Bloggvärlden samt Guldpennan. Jag var SÅ stolt! Och GLAD! Tyvärr vann jag inget av priserna. Roligast i bloggvärlden vann Gina Dirawi och Guldpennan vann Alex Schulman. Ganska värdiga personer att förlora mot ändå. Om man ändå ska förlora, menar jag. 
 
 
 
 
 
3. När jag träffade Egoina
Jag har träffat många goa bloggare genom åren och min dejt med Egoina minns jag lite extra. Vi träffades på en fik i Lund och jag var SÅ pirrig. Men Egoina var supertrevlig och efter det har vi setts flera gånger vid olika tillfällen. Hon är precis lika go som hon verkar. Några som började blogga i samma veva som jag som jag där emot inte har träffat trots att jag tänker att våra vägar borde ha korsats med tanke på alla blogg-galor som varit är StinaLee och Kenza (och DÄR skrev jag just Sveriges längsta mening). Men det kanske kommer en dag då vi ses. Vem vet? 
 
 
 
 
4. När jag vann årets BloggMama 2011
Aaaah äntligen fick jag vinna ett pris - Årets Bloggmama! Det kändes stort. Roligast var fotograferingen för tidningen när jag och Spiderkid (då mitt enda kid) fick åka till Stockholm och stylas och fotograferas. Jag fick den proffsigaste makeupen som jag någonsin burit, en stylist-assistent smorde in benen på mig och Spiderkid sjöng Bä bä vita lamm för hela teamet. Onekligen en härrrrlig dag. 
 
 
 
 
5. När jag fick jobb tack vare bloggen
2010 mailade jag lokaltidningen i Skövde och frågade hur jag skulle gå till väga om jag ville ansöka för att skriva krönikor för dom? Det visade sig att chefredaktören läste min blogg och gärna ville ha mig som skribent. Att bli krönikör var en barndomsdröm som slog in.
 
Härliga minnen. 
 
För er som är förtjusta i blogg, Youtube, Instagram och social medier i allmänhet rekommenderar jag att lyssna på podcasten Bloggbusiness med Linda Hörnfeldt. Superintressant! 
 

En lista om tid

Vad är ditt förhållande till tid?

Innan barn: Ingen uppfattning alls om tid. Kunde lalla runt i butiker på stan en halv dag "för skojs skull".

 

Efter barn: Vet EXAKT på sekunden hur lång tid en drucken kopp kaffe och påklädning av två morgontrötta barn tar. För att ange bara ett exempel. 

 

 

 

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Kvällen. Lugnet. 

 

Vilken är den bästa veckodagen?

Lördag. Känslan att vakna till en ledig helg är oslagbar. 

 

När går tiden som snabbast?
När jag och barnen snart ska lämna hemmet på morgonen och jag inser att jag inte hittar mina nycklar. Då går minutvisaren lika fort som svettpölarna bildas under mina armar. Det vill säga VÄLDIGT FORT. 

 

När går tiden som långsammast?

I en lång kö i mataffären i kombination med att jag ska med en buss. 


Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Tre minuter. Om jag sminkar mig alls vill säga.  

 

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?
Absolut ingen tidsepok då jag inte har rösträtt och helst ingen tidsepok då det inte finns elektricitet. Jag är kass på att ladda min iPhone redan som det är. 

 

Äter du snabbt eller långsamt?
Snabbt! Ner i tarmarna mä´t ba.

 
 
 

 

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Mina barn. Serier. 

 

Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Laga mat. Jag älskar att äta men hatar själva framtagandet. Vilket möjligen är paradoxalt. 

 

När vaknar och lägger du dig på vardagar?
Vaknar klockan 06:12 och följer upp med snooze till klockan 06:18 (oklart varför just dessa minuter). Somnar vid 23-snåret. 

 

Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Youtube. Att göra eget material alltså. Rörligt material är SÅ roligt att skapa men ack så tidskrävande. 

 

Vad gjorde du för tre timmar sen?
Hade en skrattattack med Matilda. 

 

Vad händer de kommande tre timmarna?
Jag ska snart till radion och vara med i Nyhetspanelen, sedan ska jag hem och ikväll kommer min bror och hans sambo på middag. 

 

Var ser du dig själv om 10 år?
Då bor jag och min familj i ett större hus. Barnen är tonåringar! En av dom är typ myndig (!!) den andra av dom har antagligen moped, begynnande mustach och ofrivilliga svängningar på stämbanden. Alla mår bra. Min man har sitt drömjobb och jag har mitt. We are happy and aaaaaall good.

 

 

 

Vem blir första middagen?

Jag tittade på Jurrasic Park i påsk. Vilken film i ordningen vet jag inte, men någon av de äldre varianterna. 
 
Och vet ni! Jag har en superkraft! Jag har nämligen ALLTID rätt i vilken person det är som först kommer ätas upp av dinousarierna! Jag vet det redan efter första kvarten.  
 
Fyra tecken på att en person inom kort blir dino-mat: 
 
1. Personen har en biroll
2. Personen spelar någon form av assistent eller mindre viktig kompis 
3. Personen har inte så många repliker
4. Personens karaktär är korkad och/eller oförsiktig
 
Kryssar man i ett eller flera av dessa tecken så vet jag att soooorrrry men snart ligger du i magen på en Tyrannosaurus rex. Hareeee braaa!
 
Japp.
 
Va?
 
Vad säger ni?
 
Om jag tycker att jag-vet-vem-som-äts-upp-först-i-en-dinousauriefilm är en väldigt användbar och varierad superkraft? Oh ja!
 
 
 

Renoveringsstopp

Om ni vill veta hur det går med köket måste jag tyvärr göra er besvikna för det ser ut precis som vanligt.
 
Vi har av oplanerad anledning levt som två ryska miljonärer den här månaden jag och Spiderpapps där vi då INTE har lagt våra rubel på några nya bänksskivor (ej ett sent aprilskämt) (köket har inte hänt) (for real) och dessutom åker vi ju till Mallis alldeles snart så ja, vi har fått skjuta liiiiite på renoveringen. Jag slår vad om att ingen på Pinterest någonsin har prioriterat bland annat Thaibuffé framför nytt kakel, men jaaaaa jaaaa. Vi sätter friterad kyckling med sötsursås före fogmassa i vår familj. Så är det bara. 
 
Och jo det kanske är andra gången på ett halvår som vi involverar min svärfar i en begynnande renovering och sedan när han ringer en lördag morgon och frågar om vi ska köra igång så utbrister vi ÄR DU GALEN? INTE DEN HÄR HELGEN! VI SKA... VI SKA... EH... VI HÖRS!
 
Nå ja. Vi är bra ändå. På vårt sätt. Med eller utan nytt kakel.
 
 
Inbillad rysk miljonär framför orenoverat svenskt kök. 
 
 

Ledighetskräm

Idag har vi ledighetskrämat.
 
Vilket betyder att vi har njutit mesta möjliga av denna sista lediga påskdag. 
 
I förmiddags åkte vi till Falköping och ett gårdsfik som heter Vilhelmsro. En kompis till mig driver det caféet tillsammans med sin familj. Supermysigt och barnvänligt och ett tips till alla er som bor på schlätta!
 
Enda nackdelen med utflykten var att jag snabbt fick ångra att jag INTE TOG PÅ MIG MIN VINTEROVERALL!! Som jag förvisso inte äger någon, men ändå. Fy vad kallt det var! Snudd på nollgradigt. 
 
"Svett är fett som gråter" har jag läst på Instagram. Jag vet inte om det stämmer för jag tränar inte så ofta men att min knottriga kropp är underhudsfett som vill ha sommar, DET är jag väldigt säker på! 
 
 
 
 
 
Sen kom vi hem till vår balkong och där var temperaturen mer human. Det var till och med... Varmt? Jag låg i en solstol och lyssnade på ljudböcker. 
 
 
 
 
 
Sjuåringen låg bredvid mig och lyssnade på musik. Visst finns det något väldigt sammanhållande i två människor som slappar bredvid varandra? Bästa typen av häng!
 
 
 
 
Sen matade barnen med mig med överbliven chokladhöna och DET mina vänner kallar jag ett värdigt avslut på denna påskledighet. 
 
 
 
 
Över och ut. 
 

Ledighets-mode

Mörrn mörrn! 
 
Vi har gått in i total ledighets-mode här i vårt hushåll. Vi har borrat oss så långt in i ledighetsland att jag inte riktigt vet hur vi ska ta oss ur den? För imorgon är det jobb och skola va? Huuuuu! Eventuellt får vi ta ledigt resten av veckan. Vi får hänvisa till PTL (Post Traumtatisk Ledighetskänsla) och meddela att vi måste ta igen oss efter påsken. Alla kommer säkert förstå. 
 
Som väl är åker vi alldeles snart till Mallorca. Jag längtar så jag vet ICKE VAD till detta! Jag har nog aldrig längtat så mycket efter en resa. 
 
Igår startade jag hur som helst dagen med en lång promenad i NATUREN! Vi bor ju precis vid ett naturreservat. Jag har en slinga där som jag älskar. Ungefär i mitten på promenaden finns det en bänk som jag brukar lägga mig på och blicka upp i trädkronorna.
 
 
 
 
 
 
Där ligger jag en stund och filosoferar kring livets varanden. Lyssnar på fåglarnas kvitter och tänker att allt det där jag brukar oroa mig över inte är så mycket att orda om ändå.
 
Efter promenaden mötte jag och barnen upp några kompisar för bio. 
 
 
 
 
 
Det var så trevligt att hänga att vi efter bion följde med dom hem på middag och stannade ända till Spiderpapa ringde vid 21-snåret och undrade om vi inte skulla komma hem snart? 
 
Well. Nu greppar vi tag i Annandag påsk och krämar ut det sista ur ledigheten. 
 
Vi hörs ikväll! 
 

Påskhelg med bubblor och oklara ledtrådar

I fredags hade vi gäster. Vi drack bubbel och käkade pulled chicken. Jag kan rekommendera er Cavan True Colours. 1) Urtjusig flaska 2) fem kronor per såld flaska går till Regnbågsfonden 3) mycket goda bubblor! 
 
 
 
 
Igår åkte vi till min pappa för att grilla. Jag ordnade en äggjakt för alla barn, myndiga som omyndiga.
 
 
 
 
Tyvärr är mina målarskills inte de bästa så det slutade med att jag fick stå på trappan och ropa till alla letare vad ledtrådarna föreställde. Möjligen ett antiklimax. 
 
Den här bilden till exempel trodde alla föreställde en VÄG! Men det ser väl vem som helst att det föreställer en tv på en bänk?
 
 
 
 
 
Jag stod i valet och kvalet om jag jag skulle måla dit en antenn men det finns ju ingen tv i världen som har en sådan nu förtiden?? 
 
Efter många om och men hittade alla till slut sina påskpresenter. 
 
 
 
 
 
 
 
Sen grillade vi. SÅ gott!
 
 
 
 
 
Efter maten satt vi ute på pappas inglasade altan och pratade tills det var mörkt och jag inte kunde känna mina fötter längre och vi insåg att det var en halv plusgrad ute. You gotta love den svenska springen!
 
En fin påskhelg.

Påskägg

Här kommer ett lite påskägg innehållande allt möjligt, från mig till Eder. 
 
1. Jag hittade ett gammalt tidningsutklipp hemma hos mamma. Så här såg en pojke ut på 70-talet. Inte en svartsprejad snagg i sikte och antagligen hade han heller aldrig hört talas om Ninjago eller Angry Bird. 
 
 
 
 
 
 
2. Ursäkta men hur fin är inte skylten som vi välkomnades av när vi var på besök hos några kompisar häromhelgen? I like a lot! 
 
 
 
 
 
3. Jag har tappat min pannkaks-mojo! Buhhuuuuu. Jag som under årtioenden (eller i alla fall månader) har varit THE Pannkaksstekare har nu helt tappat schwungen. Jag steker och vänder och grejsar och gojsar men det blir bara... Pannkaka. Av alltihopa. Fast ingen bra pannkaka. Vad gör jag för fel? Jag förstår inte?
 
 
 
 
 
 
4. Jag fotade den här bilden för ganska länge sedan (vilket ni ser på datumen) (vi har alltså inte två månader gammal mjölk stående i kylen) men den är fortfarande högst aktuell och kopplad till mitt liv. Det jag vill ha sagt är - FÖRSTÅR ni hur ofta jag häller fil i kaffet istället för mjölk?? Förpackningarna är som gjorda för att jag ska blanda trögflytande bakteriekultur i morgonkoffeinet och dessa två komponenter gifter sig INTE. Bara så ni vet. 
 
 
 
 
 
5. Jag såg den här bilden på Hemnet för ett tag sedan. Finn ett fel. Eller finn ett rätt. Beroende på hur många skräckfilmer du har tittat på. 
 
 
 
 
6. Jag hittade ett marsipandjur i ett skyltfönster i veckan. Ras: Okänd. Men jag tror helt klart att det är något som bör speglas i Planet Earth. 
 
 
 
 
Slut på påskägg med allt möjligt.  

Intensiv dag

Den här semi-lediga skärtorsdagen började med att fyraåringen väckte mig 06:20.
 
- Maaammmaaaaa får jag äta min chokladhöna nu? väste han fuktigt i mitt öra. 
 
Jag har nämligen vid något svagt föräldratillfälle lovat barnen att på skärtorsdag så ska dom få äta sina chokladhönor som dom fick av sin farfar förra veckan. 
 
- Neeeeej, väste jag tillbaka. Det är alldeles för tidigt! Nu sover vi. 
 
Men att sova längre än så tyckte fyraåringen inte var någon god idé utan fortsatte att med militärisk envishet fråga om han kunde få äta sin höna ända tills jag vid 08-snåret bröt ihop och fräste.
 
- MEN HERREGUD ÄT DEN JÄKLA HÖNAN SÅ JAG SLIPPER HÖRA TJATET!
 
Då blev fyraåringen både förnärmad och sur och klargjorde att han minsann INTE skulle äta hönan. 
 
Nähä nä? 
 
 
 
 
 
Under dagen har barnen sedan varit osedvanligt intensiva och jag har hört mammaaaaaaa fler gånger än orden "fel låt vann" har förekommit i samband med Melodifestivalen. Det i kombination med att jag vaknade alldeles för tidigt på grund av ett CHOKLAD-KREATUR (!!) har gjort den här dagen rätt seg.
 
Under eftermiddagen packade vi i alla fall ihop oss och tog bussen in till stan. Sen fick barnen följa med mig till P4 Skaraborg för jag skulle vara med i Nyhetspanelen. Det tyckte dom var spännande. Redaktionen bjöd på godis och var allmänt supersnälla.  
 
 
 
 
 
Sen har jag trängts med örvriga påskfirare både på Systembolaget och mataffären för imorgon ska vi ha gäster. Det ska bli najs. 
 
Nu ska jag SLAPPA! 
 

Planet Earth

Har ni tittat på Planet Earth? Det finns just nu på SVT-play för den som är nyfiken. Varje avsnitt handlar om olika delar av världen, dess natur och djuren som lever där.
 
Alltså jag säger bara - ÄJ MÄJ! Vilka häftiga djur och växter det finns på vår planet! 
 
Jag trodde att jag visste om de flesta djur. Typ älg, mård, ren, katt, tiger och dammråtta. Vad för fler djur finns det möjligen att veta om liksom?
 
Svar: OTROLIGT många fler! 
 
Eller vad sägs om blind guldmullvad? En mullvad som lever under sanden i öknen och som festar loss på termiter varje natt. Eller flyghönan som också lever i öknen och där hanen flyger minst 20 mil varje dag (hej lång pendelväg) för att hämta vatten åt sina ungar. Vatten som han absorberar i sina fjädrar under magen och som barnen sedan dricker ut av. 
 
 
 
 
Eller vandringsgrässoppor som i miljardmässiga svärmar gnager bort alla levande växter som kommer i deras väg och på så vis skapar öken. Man ba - tack för omtanken. Dessa gräshoppesvärmar uppstår dock bara vart tioende år som väl är. 
 
Jag tuppar av en smula varje gång jag tittar på Planet Earth. I ren förvåning.
 
Tittartips! Alltså. 

Kejsarsnitt

Ni minns väl hur jag förlöste en elefantörabebis för inte så länge sedan? 
 
I helgen har jag förlöst ÄNNU en liten bebbe! Jo det är sant. 
 
Jag skulle plantera om de vuxna elefantöronen och vad hittar jag i jorden hos (vad jag antar är) mamman? Jo en liten, liten bebis. Fantastiskt! Innan jag visste ordet av hade jag förlöst bebisen i ett kejsarsnitt och snabbt placerade jag den i en kuvös med vatten. 
 
 
 
 
 
 
Nu står den i kuvösen brevid sin familj i väntan på att få rötter så att den slutligen kan flytta till ett eget krukboende. 
 
 
 
 
 
 
Japp.
 
Det finns tydligen ingen hejd på mina barnmorskekompetenser.
 
Snart har jag väl en hel hög med elefantöron här hemma och 2018 anmäler vi oss till Familjen Annorlunda. 

Omfattande frågesport!

Hur noga läser ni min blogg egentligen? Vavava? Upp till bevis! 
 
Kluriga frågor om Spiderchicks liv och leverne:
 
1. Vad har Spiderchick förlöst?
1. Ett skratt 
x. En elefantunge 
2. Ett elefantöra 
 
2. Vad ska Spiderchick renovera?
1. Köket
x. Badrummet
2. Nyllet 
 
3. För vad agerade Spiderchick jury?
1. Idol 
x. Årets UF Företag 
2. X Factor 
 
4. Vad skröt Spiderpapa nyligen om inför barnen att han hade gjort?
1. Ett armborst 
x. Ett armeringsjärn
2. En armhävning 
 
5. Vad trodde Spiderchick att hon hade fått under ögat? 
1. En påse
x. En rynka
2. En tår 
 
6. Vad fyllde Spiderpapa?
1. Ett glas vatten 
x. En blankett 
2. År
 
7. Vad tycker Spiderchick att folk borde lyfta oftare?
1. Sina rumpor
x. Vikter 
2. Kvinnlig kompetens 
 
8. Vad tyckte Spiderchicks kollega att Spiderchick såg ut att vara?
1. I trans
x. Bortkommen 
2. Trött 
 
9. Vad hette Spiderbarnens tama fluga? 
1. Doris
x. Doko 
2. Didrik 
 
10. Vad var det Spiderchick senast lajvade? 
1. Medeltiden
x. Stenåldern
2. Flyttstäd 
 
 
 
 

En familjär helg

Jag tycker att budskapet efter fredagens fruktansvärda händelse har varit glasklart - vi måste fortsätta leva! Leva som vanligt. Även om inget är som vanligt. Naturligtvis. Men mörka krafter ska inte få vinna. 
 
Igår började vi med att fira Spiderpapa som ju fyllde år. Han fick ingen potatisskalarmaskin. Han fick träningskläder. Och frukost på sängen. 
 
 
 
 
 
 
Fyraåringen insåg att han hade glömt att fixa present till sin pappa och började akut att måla en teckning en minut innan vi skulle gratulera. Alltså, visst känner man igen den där känslan av att akut behöva fixa en pressy? Been there done that!
 
 
 
 
Sen träffade vi svärföräldrar och släkt i släktingarnas sommarstuga. Vi åt glass, umgicks och sjöng för Spiderpapa. Dinétårta från Kling är för övrigt den godaste glasstårtan! Jag skulle kunna bygga min kropp enkom på den. 
 
 
 
 
Efter det tog vi med oss barnens kusin och åkte på sjuåringens innebandyträning, sista för den här säsongen. Det var föräldra och syskon-match. 
 
 
 
 
Efter innebandyn mötte vi spontant upp mina syskon, soon to be svägerska och pappa för mat på Thaihouse. Buffén där är ÄJ-MÄJ. Jag brukar sikta in mig på det friterade. Det kan aldrig gå fel. Och absolut inte ihop med sötsursås. 
 
 
 
 
 
 
Sen var klockan 18 och vi var rätt trötta hela familjen. Åkte hem och såg en film innan vi (främst jag) somnade i soffan. 
 
Idag vaknade vi upp och var bjudna på brunch hos mamma. Det bjöds på massa smarr! 
 
 
 
 
 
 
Efter maten satt vi i solen på mammas altan och tjötade och hade det gött. 
 
 
 
En mysig helg. 
 
Jag älskar min familj!

Stolt över Sverige

Vi har tagit del av nyhetsrapporteringen som så många andra den här helgen. 
 
Vi hör på radio om en kille som använt sin motorcykel till att skjutsa människor med. Människor som vill bort från kasoet och hem till sina barn. Efter flera vändor får killen punktering på ett av däcken. Det här får folk reda på via Facebook och börjar genast Swisha killen pengar så att han kan ersätta sitt däck. Han får så mycket pengar att han tillslut måste säga stopp. Nu planerar han att skänka överskottet till Barncancerfonden. 
 
Jag läser om en sjuksköterska som är på semester i Stockholm. Efter attacken blir hon uppmanad att stanna på sitt hotell men hon ger sig ut. Måste hjälpa till. Chockade människor springer bort från ondskan. Hon springer mot. 
 
Under hela helgen har jag hört liknande historier. 
 
Vi är fantastiska vi svenskar.
 
Ett kärleksfullt, enat och solidariskt folk. Mitt i all tragedi. 
 
 
 
Tillbringade gårdagen med nära och kära. 
 

Fruktansvärt

Med tanke på det fruktansvärda som har inträffat i Stockholm går nu alla mina tankar till de drabbade och deras anhöriga. 
 
Jag tänker på alla de som nu jobbar timmar och åter timmar med att återställa ordning och trygghet. 
 
Jag känner mig stolt över mitt land när jag hör om alla människor som öppnar sina hem, erbjuder skjuts, mat och stöd.
 
Solidaritet. Svenskans finaste ord. 
 
Låt oss ta varandras händer och stå enade tillsammans mot mörka krafter.  
 
Kärlek ♥
 
 
 
 

Shortsväder och kluriga frågor

Idag vaknade vi upp till världens finaste morgon! Sol och ljumma vindar! Underbart!
 
- Är det shortsväder idag mamma? undrade sjuåringen.
 
Jag svarade att sju plusgrader möjligen inte räknas som shortsväder, men ändå. Man måste ändå beundra barnens optimistiska sätt att ta ut saker i förskott.  
 
Fyraåringen vaknade ovanligt fundersam. Innan vi hade gått klart de femhundra meterna till förskolan hade han hunnit undra både huruvida jag tror att häxor äter barn (mig veterligen inte, nej), VAD är egentligen påsk (jaaa du?) samt hur en bebis kommer in i mammans mage?
 
Eftersom det för stunden kändes lite väl utvecklat att äntra förskolans tambur mitt i meningen ...och sen förstår du kan man även använda sig av insemination drog jag en mer kortfattad och förenklad variant.
 
PJUH!
 
Kom inte och säg att det inte är action i mitt liv. 
 
 
 
 

Vad du ser trött ut!

- Vad du ser trött ut! 
 
Den kommentaren fick jag höra av en kollega idag. 
 
Jag kom nämligen till jobbet osminkad. Detta på grund av att jag tycker att det rätt trökigt att sminka mig. Helt ärligt. Dessutom jobbade jag förmiddagen hemifrån så att sätta på mig mascara var ungefär det sista jag tänkte på. 
 
Men då fick jag naturligtvis höra att jag såg trött ut. Det var inte så att jag stod och gäspade eller nåt, tvärt om var jag pigg och glad. 
 
Där emot gjorde kommentaren mig innerligt trött. Och lite ledsen. 
 
Sen träffade jag en kompis för lunch som berättade att hon hade fått frågan om hon var gravid för att hennes mage putade. Då blev jag ännu tröttare. 
 
1) Vad ÄR det med folks ouppfostrade sätt att säga exakt det dom tänker??
 
2) Varför kan vi kvinnor aldrig få vara ifred med våra utseenden? Varför måste vi alltid scannas, bedömmas och kommenteras? 
 
Män vaknar på morgonen och går till jobbet. Punkt. Det spelar ingen roll hur många mörka ringar dom aldrig någonsin har täckt med en endaste uns foundation, dom får ändå aldrig höra att dom ser trötta ut. Men en kvinna ska helst lägga x antal kronor och x antal timmar på fix i form av olika krämer, masker, foundation, schampon, rouger, mascaror, pennor, läppstift och så vidare enkom för att passera i folks ögon som "okej". 
 
Män kan sitta i tv med bar överkropp och päsa med en dubbel skengravidmage och aldrig behöva höra en endaste kommentar om sin kropp. Men en kvinna kan inte ens bära på en extra fis utan att behöva dementera gravidrykten. 
 
Ett annat exempel är det faktum att jag kan känna mig nojig över att med åldern få fina linjer och rynkor medan min man inte ens har tänkt den tanken om sig själv. En man anses ju bara vara snygg med grånat hår och fåror i ansiktet medans en kvinna helst ska se ut som en pigg och slät 26-åring i hela sitt liv. 
 
Jag blir tusan förbannad när jag tänker på det! Nu tänker jag gå osminkad ÄNNU oftare. Bara för att. Puta med magen ska jag göra också. Och jäklar vad jag duger!
 
 
 
 
 

Föllsispresent

Min kära man fyller 36 år på lördag. 
 
Han kommer då vara närmare 40 än 30.
 
*paus för eftertanke*
 
Hur som helst önskar han sig en sådan här manick i present:
 
 
 
 
 
 
 
Japp.
 
Det kaaaaan vara en önskan gjord i affekt. 
 
Igår när han stod och skalade potatis för hand fick han nämligen uttråkningsbryt och sa (med en möjlig passivt aggressiv ton i rösten) att han önskade sig en elektrisk potatisskalare INGET ANNAT FÖR JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ ATT SKALA POTATIS!!
 
Själv hade jag velat ha nya träningskläder, en bra bok eller en restaurangmiddag men vem är jag att neka en annan människas allra mest innerliga önskningar??
 
Nu ska jag ge mig ut på presentjakt. 
 

Innebandyavslutning

Igår hade sjuåringen innebandyavslutning.
 
Alla barn och ungdomar i klubben samlas på Arena Skövde och spelar kompismatcher tillsammans, för att det är roligt. Och det ÄR väldigt roligt. De större barnen och ungdomarna är så fina mot de mindre. Peppar, hejar och berömmer. Så härligt att se. 
 
 
 
 
Fyraåringen kämpade på vid sidan av planen. Han träffade även en ny kompis som var 5 år. 
 
- Hur gammal är du? frågade kompisen. 
- Jag är 8 år, svarade fyraåringen utan att blinka. 
 
Kompisen såg för en sekund konfunderad ut men verkade sedan acceptera det faktum att han alltså var huvudet längre än en andraklassare. 
 
 
 
 
 
 
Jag kämpade på med mina nya skor! Eller kämpade och kämpade. Jag GLED genom hallen! 
 
- Say hello to my little friends, sa jag till alla jag mötte och pekade mot mina fötter. 
 
 
 
 
 
 
Efter en rolig kväll med gemenskap, varmkorv och kaffe i plastmugg åkte vi hem, glada och nöjda.
 
- Mamma det har varit så KUL! sa sjuåringen innan han somnade. 
 
Och det är hela grejen med fritidsaktiviteter tycker jag. Att det ska vara roligt och tillföra en upplevelse utöver skolan.
 
Många är så fokuserade på att barnen ska röra på sig eller prestera till varje pris och visst, det är viktigt med rörelse. Men jag tycker att det allra viktigaste är gemenskapen och att man har roligt. Har man roligt kommer det andra utan att man tänker på det. Vi pratar aldrig i termerna motion eller prestation för vi tycker inte att det är begrepp som barnen behöver kunna. I ett samhälle där vi är besatta av olika kroppsideal och där vi lägger människovärde i hur bra du presterar, kommer barnen att översköljas av den informationen tids nog. Vi besparar dom vetskapen så länge det går. 
 
Oavsett är jag så sannslöst stolt över båda mina barn. Jag går efter dom och sprätter som en mallig höna. I nya skor. 
 

Hashtag nöjd tjej

Jag såg en bild i mitt Instagramflöde häromdagen, som en bekant hade postat. Jag vet inte vad själva posten handlade om för det enda jag kunde fokusera på var min bekantas URSNYGGA skor! 
 
- FI HELVEDØ VILKA SNYGGØ PJUKS! skrev jag till henne på danska (eller om det var svenska).
 
Sen frågade jag vart hon hade köpt skorna men innan hon hunnit svara hade jag spårat reda på dom i en webbshop och snabbt som en vessla utfört de fyra K:na. 
 
Klick. Kundkorg. Köp. Klart.
 
Japp.
 
Man kan möjligen kalla mig impulsiv. Men ändå. 
 
Idag levererades skorna hem och dom var prick lika snygga IRL. 
 
 
 
Hashtag nöjd tjej. 
 
 
Jag tänker främst lajva dessa till fladder eller trekvartsbrallor. 
 

Filminspelning, vårdag och aprilskämt

Idag lämnade jag barnen på skola och förskola och sedan gick jag till jobbet samtidigt som jag åt min frukost. Jag  brukar inte äta på gående fot men idag var det snabba ryck som gällde...
 
 
 
 
 
... för vi hade filminspelningsdag på jobbet. 
 
 
 
 
 
Vi har producerat, filmat och klippt totalt 14 olika filmklipp till sociala medier. Vilket kändes väldigt produktivt. 
 
Efter det hade jag och Matilda av naturliga orsaker Det Stora Eftermiddagsflabbet. Det vill säga vi skrattade så att det krampade i magen åt mer eller mindre värda saker. Flest mindre värda saker. Om jag ska vara ärlig.
 
Efter jobbet gick jag hem och la mig på soffan STANNADE UTE! Solen sken och vinden var alldeles ljum. Underbart! Jag planterade blommor och plötsligt stod en hel hög med grannar i trädgården? Jag har knappt sett dom på hela vintern.
 
- Nämen! Bor ni kvar? ville jag förvånat utropa.  
 
Det är som att vi alla har legat i ide hela vintern och nu vaknat upp 
 
 
 
 
 
 
Fyraåringen har tränat på att cykla och fixade flera meter helt på egen hand. 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta min ömmande mage och lägga mig på soffan. Jag har ägglossning extra allt och min mage är SÅÅÅÅ svullen! Helt galet. Synd att det inte är 1 april längre för då hade jag kunnat lura er att jag har varit förstoppad i trettiotvå dagar. MINST!
 
Här inne vilar en tarm som inte har förlöst sig själv på över en månad hade jag kunnat skriva och fota mina mage.
 
Jädrar vad ni säkert hade gått på det! Rätt in i hjärnan på er bah - Spajdan är förstoppad. BAAM! Hahahaha! Ja jösses. Oh sen bah nä jag är inte förstoppad och ni bah woooooot och jag bah noooo och ni bah shiiiit. Så jäkla lurade! Vilket epic skämt det hade blivit!
 
HAHAHAHAHAhaha ha ha he eh e... Ja. 

Köksinspo

A men tack för all input kring köket hörrni! 
 
De flesta av er verkar rösta på den mörka Virrvarr-varianten. Jag håller med, jag tycker också att den mörka är finast. Några av er har tipsat om att fyrkantigt kakel nog blir allra snyggast till den retro stilen på bänkskivan. Jag var inledningsvis inne på just fyrkantigt men min man höll inte med. Men nu när så många av er har tipsat om det har jag gått tillbaka till grundtanken och min man är med på tåget. Gött!
 
Jag letade fram lite inspobilder på Pinterest ungefär hur vi skulle vilja ha köket i sin helhet. Nu fanns det knappt inte några bilder med den mörka Virrvarr-skivan, men man kan ju ändå få en känsla ungefär hur det skulle bli ihop med ett fyrkantigt kakel. 
 
Kolla här! Jag älskar känslan av retro som möter modernt. 
 
 
 
 
 
Hur fint är det inte med blå/grå-luckor? Jag älskar färg men är samtidigt en väldigt ombytlig person och risken finns att jag tröttnar på en kvart. 
 
 
 
 
Den här färgen på luckor är ju också äj-mäj. Men som sagt. Ombytlig person och färger som sticker ut är ingen ultimat kombo. Nästan exakt så här såg för övrigt min farmors kök ut. Jag tror att jag har en längtan efter henne. 
 
 
 
 
Här är kakel med ljus fog. Fräääääsht. 
 
 
 
 
Självklart kommer vårt nya kök innebära att vi alltid har färskt bröd och fransk ost framme! Im just saying. 
 
 
 
 
Well. Nu är tanken att vi ska börja med mini-renoveringen i veckan. Jag håller er uppdaterade. 

Ny köksinredning

Idag har vi kikat på ny inredning till vårt kök. 
 
Vårt kök som det är nu är fullt dugligt och fungerande men det är så FULT! Kakel, luckor, handtag och bänkskiva var för sig är okej. Men tillsammans?? Vad hände? Personen som matchade ihop alla delar måste haft väldigt lågt blodsocker. Man tar i regel märkliga beslut då. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har i över ett år tänkt att vi ska kika på nytt kakel och ny bänkskiva men inte orkat ta tag i det. Men nu så! Idag åkte vi till bygghandeln. Obs! Ej ett 1 april-skämt. This is happening ya all. For real. 
 
Efter att ha kikat runt en stund (och googlat en del innan) bestämde vi oss för en bänkskiva som heter Virrvarr. Jag tycker att den är väldigt fin, lite retro vilket passar i vårt hus som är byggt på 50-talet. 
 
Nu har vi två frågeställningar:
 
1) Vit eller grå variant av Virrvarr? 
2) Småkakel eller större kakel? 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad röstar ni för? 
 
Eller har ni helt andra förslag?