Fruktansvärt

Med tanke på det fruktansvärda som har inträffat i Stockholm går nu alla mina tankar till de drabbade och deras anhöriga. 
 
Jag tänker på alla de som nu jobbar timmar och åter timmar med att återställa ordning och trygghet. 
 
Jag känner mig stolt över mitt land när jag hör om alla människor som öppnar sina hem, erbjuder skjuts, mat och stöd.
 
Solidaritet. Svenskans finaste ord. 
 
Låt oss ta varandras händer och stå enade tillsammans mot mörka krafter.  
 
Kärlek ♥
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Älskade Sverige! ❤

2017-04-08 ♥ 11:37:50
Isa

Ja. Nu är det viktigare än någonsin att ta hand om varandra och visa solidaritet och kärlek. Stora kramar till alla därute!

2017-04-08 ♥ 16:56:45
Fia

Det var väldigt märkligt hur snabbt allt hände. Jag gick och strosade i Liljeholmens centrum precis när mannen körde in i folkmassan på Drottninggatan. Informationen om vad som hade hänt spred sig som en löpeld när människor antingen läste nyheterna på sina mobiler, eller fick sms från oroliga anhöriga (och nu talar vi bara om några minuter efter attacken). När jag klev ut på torget för att ta bussen hem stod det redan flera polisbilar på plats på torget (otroligt snabb insats för att förhindra eventuella attacker i fler gallerior) och jag klämde mig in på en buss som snabbt blev totalt fullproppad. Sedan stängdes all kollektivtrafik av så tunnelbanor, bussar och pendeltåg stod stilla.
Folk fick rådet att hålla sig borta från stora samlingsplatser, som tex Sthlms södra och Gullmarsplan mm.
Den stora rädslan för attacken som skett och skräcken för att det skulle vara ytterligare attacker planerade i samband med den byttes snabbt ut mot en otrolig känsla av värme, kärlek och medmänsklighet. Folk stod som packade sillar och brydde sig om varandra, stöttade och sa snälla saker.Många åkte runt med sina bilar och skjutsade strandsatta människor hem, även om det rörde sig om flera mil.
Morgonen efter var det så lugnt och stilla i hela Stockholm. Vi lämnade blommor till poliser och vid gallret till avspärrningarna. Vid avspärrningarna kom det fler och fler och lämnade blommor, och så stod vi där många människor, alldeles tysta tillsammans och kände stor sorg över det som hade hänt (det var omöjligt att hålla tillbaka tårarna) och stor tacksamhet mot poliser, sjukpersonal och alla andra som gjorde ett så fantastiskt arbete. Så många proffsiga, medmänskliga insatser.
Och efter attentatet är kärleken mycket starkare än hatet. Hatet kommer aldrig att få vinna.

Svar: helt rätt! :)
Moa DeBruin

2017-04-13 ♥ 09:36:11 » URL: http://neverkeso.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback