Köksinspo

A men tack för all input kring köket hörrni! 
 
De flesta av er verkar rösta på den mörka Virrvarr-varianten. Jag håller med, jag tycker också att den mörka är finast. Några av er har tipsat om att fyrkantigt kakel nog blir allra snyggast till den retro stilen på bänkskivan. Jag var inledningsvis inne på just fyrkantigt men min man höll inte med. Men nu när så många av er har tipsat om det har jag gått tillbaka till grundtanken och min man är med på tåget. Gött!
 
Jag letade fram lite inspobilder på Pinterest ungefär hur vi skulle vilja ha köket i sin helhet. Nu fanns det knappt inte några bilder med den mörka Virrvarr-skivan, men man kan ju ändå få en känsla ungefär hur det skulle bli ihop med ett fyrkantigt kakel. 
 
Kolla här! Jag älskar känslan av retro som möter modernt. 
 
 
 
 
 
Hur fint är det inte med blå/grå-luckor? Jag älskar färg men är samtidigt en väldigt ombytlig person och risken finns att jag tröttnar på en kvart. 
 
 
 
 
Den här färgen på luckor är ju också äj-mäj. Men som sagt. Ombytlig person och färger som sticker ut är ingen ultimat kombo. Nästan exakt så här såg för övrigt min farmors kök ut. Jag tror att jag har en längtan efter henne. 
 
 
 
 
Här är kakel med ljus fog. Fräääääsht. 
 
 
 
 
Självklart kommer vårt nya kök innebära att vi alltid har färskt bröd och fransk ost framme! Im just saying. 
 
 
 
 
Well. Nu är tanken att vi ska börja med mini-renoveringen i veckan. Jag håller er uppdaterade. 

Kommentera gärna!
Ida

Snyggt!! Tur du fick över honom på den rätta sidan. 😁 Själv älskar jag färg på luckorna. Den gråblå - mums. Har en byrå i den färgen som jag kan lämna mim man för. 😇

Svar: Haha 😄
spiderchick.nu

2017-04-02 ♥ 21:39:54
Amanda

Lycka till!! :D

2017-04-02 ♥ 22:11:32 » URL: http://stolendance.blogg.se
Camilla

Råd vi fick när vi valde fog till vårt kök (jag gillade vit fog, min man ljusgrå och eftersom vi gått på min linje gällande orimligt mycket i köket fick han sin fog, hehe): undvik vit fog som pesten. Ska tydligen vara ett helvete att hålla vit (enligt gubben som fogade vårt kök i höstas). 🤓 Ska bli så kul att följa er renovering!

Svar: Noterat! :)
spiderchick.nu

2017-04-02 ♥ 23:06:49
sabina

SÅ FINT ALLTING. Vi har btw liknande kök som på bilderna(fast ett gammalt och med såna sneda skjut-skåp) och har dem i den där blågrå nyansen. Jag, som egentligen inte ens gillar blått, älskar dem lika mycket nu som när vi flyttade in och målade dem för eh, ett halvår sedan. Måste erkänna att jag trodde vi bott här betydligt längre. Hursomhelst är det jävligt snyggt.

Svar: Åh fint med snedskåp! :)
spiderchick.nu

2017-04-03 ♥ 02:36:03
Theresia

Jag tänker dock att ni kanske borde ta något helt annat med tanke på att luckor och handtag inte är det minsta retro... visa ert kök på butiken och be om råd med något som passar till luckorna 😊

Svar: vi ska ändra luckor och handtag också, men eeeen sak i taget :)
spiderchick.nu

2017-04-03 ♥ 10:52:25
Frida

Köksdrömmar!
Hyr en studentbostad och ska äntligen få köket fixat! Har ljuvliga valmöjlighet eftersom vår generösa hyresvärd tog fram några dessa golvfärger: grön, gul och orange. :):):):):)

Fortsätter drömma...

Svar: haha :)
spiderchick.nu

2017-04-03 ♥ 12:02:44 » URL: http://fridafunderar.blogg.se/
Pia

Man kan ju måla kakel också! Ni har ju ganska snyggt kakel-mönster nu, så kanske kan testa o måla det till att börja med. Och testa er fram till olika stilar/färger och sen när ni känt av vad ni verkligen gillar så kaklar ni om!
Ljusgrå luckor skulle passa fint i ert kök! Jag tog vita när vi gjorde om vårt kök förra sommaren, men vi har så litet och mörkt kök så det kändes bäst.... men blir ju sugen på gråa nu, det är så fint!!!

Svar: ja grått är fint, tack för tips :)
spiderchick.nu

2017-04-03 ♥ 12:22:10
Karin

Vi har mörk virrvarr-bänskskiva i vår lägenhet (som vi flyttar i från nästa vecka)! Se bilder här: http://objekt.historiskahem.se/?object=OBJ18440_1540127618 Vi köpte inte den autentiska bänkskivan med träkant för vi hittade en mycket billigare variant på Beijer bygg, med rundad kant. Vi har haft den i fyra år och det är inte en skråma i den.

Svar: snyggt!!
spiderchick.nu

2017-04-07 ♥ 11:44:42

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback